Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi - 14,4 voltin pora-/ruuvikoneet

14,4 voltin pora-/ruuvikone on useimmille nikkareille se kaikkein tärkein ja eniten käytetty työkalu. 14,4 voltin kone on korvannut vanhan 12 voltin koneen, sillä uudet litiumioniakut koostuvat 3,6 voltin soluista. Testasimme kuusi hyvää konemallia.

Aikaisemmin 12 voltin koneet olivat jokapaikan koneita, mutta uusien 3,6 voltin solut sisältävien litiumakkujen myötä näissä koneissa on nyt 14,4 volttia. Kilpailu on kovaa. Pääsääntöisesti kaikki testin 14,4 voltin pora-/ruuvikoneet selvisivät testistä hienosti. 14,4 voltin koneet ovat useimpien nikkareiden ykköstyökalu. Se työkalu, johon yleensä tartutaan ensimmäiseksi, kun jokin pulma pitää ratkaista. Valtaosassa nikkareille tarkoitetuista tämän kokoluokan konemalleista on riittävästi tehoa ja kestävyyttä useimpiin niistä tehtävistä, joista kotona tai verstaalla on selvittävä. Vasta kun joudutaan poraamaan hyvin isoja reikiä tai ruuvaamaan pitkiä vankkoja ruuveja uuteen lisärakennukseen tms., monet näistä koneista luovuttavat ja avuksi tarvitaan 18, 35 tai 240 voltin kone. Mitä useammasta tehtävästä pora-/ruuvikone selviää, sitä vähemmän käyttöä tulee muille, isoille koneille. Tämän takia on tärkeää löytää kone, jossa on sen verran voimia kuin itse arvelee tarvitsevansa. Koneessa saisi myös olla mahdollisimman monipuoliset toiminnot: kaksi vaihdetta, yksi poratehtäviä varten ja toinen ruuveille, riittävä määrä momenttialueita (noin 20), jotta koneen voi säätää ruuvaamaan toivotulla teholla, ja mielellään myös LED-valo sijoitettuna suoraan akun päälle. Valosta on käytännön hyötyä, kun on työskenneltävä pimeässä nurkassa tai kaapin perällä. Valo ei saisi sijaita suoraan istukan alla, jotta istukka ei varjosta. Viime kädessä ne akut, joissa on eniten ampeeritunteja (Ah), työskentelevät pisimpään. Tarkista myös latausaika, se ei saisi olla yli tuntia. Vaikka omistaisi kaksi akkua, siitä ei ole apua, jos latauksessa oleva akku ei ole valmis siinä vaiheessa, kun koneen akusta loppuu virta. Vielä muutama sana ergonomiasta: valitse kevyt kone, joka on tasapainoinen, ja jossa on mukava, omaan käteen sopiva kahva.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testissä 18 V:n ruuvi/porakoneet

  Testissä 18 V:n ruuvi/porakoneet

  23/07 Kätevänkokoiset 18 V:n ruuvi/porakoneet ovat mainioita laitteita. Testasimme 12 suosituinta merkkiä. Katso yllätysvoittaja ja paras ostosvinkki.

 • Testi - Ruuvinvääntimet

  Testi - Ruuvinvääntimet

  05/11 Testasimme 12 laitetta ja löysimme muutamia todella hyviä vaihtoehtoja.

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

 • Etäisyysmittarit testissä

  Etäisyysmittarit testissä

  03/08 Elektroninen laseretäisyysmittari on nikkarille kannattava hankinta. Testasimme perusteellisesti 8 kohtuuhintaista etäisyysmittaria.

 • Testit - pensasleikkuri

  Testit - pensasleikkuri

  08/04 Pensasleikkureissa on mistä valita, ja tarjolla on sekä verkkovirralla että akulla toimivia malleja. Testasimme 12 yleisintä laitetta selvittääksemme, mihin leikkurit pystyvät, ja mitä niiltä on lupa odottaa.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi - 14,4 voltin pora-/ruuvikoneet
 • Testi - 14,4 voltin pora-/ruuvikoneet
 • Testi - 14,4 voltin pora-/ruuvikoneet

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot