Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Vesivaakaa

Vesivaaka on korvaamaton väline, kun haluat varmistaa, että kaikki asettamasi pinnat ovat suorassa joko vaaka- tai pystysuorassa. Vesivaakaa tarvitaan monessa, joten sen on myös kestettävä paljon menettämättä tarkkuuttaan.

Tarkkuus on avainsana, kun puhutaan vesivaaoista eli toiselta nimeltään vatupasseista – mitattiinpa sitten pysty- tai vaakasuoraan. Tarkkuus on kiinni ibellistä:
pienestä putkilosta, jossa on öljyä ja öljyssä ilmakupla. Jos kupla on viivojen keskellä, vesivaaka on pysty- tai vaakasuorassa riippuen siitä, miten päin se on asetettu pinnalle. Kuplan pitäisi olla niin suuri, että se täyttää viivojen välisen tilan kokonaan. Jos se on pieni, libellistä on vaikea nähdä, sijaitseeko kupla tarkalleen keskellä. Libelli ei saisi myöskään ”elää” eli liikkua voimakkaasti pienimmästä- kin liikkeestä. Ihanne on, että kupla liikkuu pari millimetriä, kun 60 cm:n pituista vesivaakaa nostetaan toisesta päästä neljä millimetriä. Myös vesivaa’an rungolla, jossa libellit sijaitsevat, on merkitystä. Rungon on oltava riittävän vahva suojatakseen libellejä lyönneiltä ja kolhuilta, ja rungon päätytulppien on kyettävä vaimentamaan iskuja. Jos rungossa on terävät reunat, sitä on helppo käyttää apuna viivojen piirtämisessä. Jos reunat on proiloitu, ne ovat vahvemmat. Parasta on, jos reunat ovat sekä profiloituja että teräviä. Valitettavasti jotkut vesivaaoista reputtivat testissämme, kun tiputimme tai pudotimme ne. Jos laite ei ole riittävän vahva, sitä ei voi käyttää, sillä tällöin tarkkuuteen ei voi enää luottaa. Tällaista vesivaakaa ei kannata ostaa, vaikka hinta olisi kuinka houkutteleva. Vesivaaka nimittäin putoaa aivan varmasti jokaiselta joskus. Ja jos tarkkuus kärsii tästä, laitteella ei enää tee mitään. Joten lue itse: testimme osoittaa, että merkkituotteisiin kannattaa luottaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

 • Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  01/09 Testasimme kohtuuhintaiset moottorisahat. Yksi bensiinikäyttöinen ketjusaha oli ylitse muiden - katso täältä, mikä!

 • Tunkki joka nostaa leikiten

  Tunkki joka nostaa leikiten

  01/09 Unohda pienet ja huterat veivitunkit! Testasimme Bahcon Baseline-tunkin, joka nostaa jopa 3 tonnin kuormia. Lue arviomme täältä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Vesivaakaa
 • Testi: Vesivaakaa
 • Testi: Vesivaakaa

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot