Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Ristilinjalaser

Ristilinjalaser on ylivoimaisen tarkka verrattuna tavalliseen vesivaakaan. Punainen linja ei kuitenkaan aina näy yhtä helposti eikä se yllä aina yhtä pitkälle. Testimme osoittaa, että laite on voitava ripustaa, mikäli esineet ja rakenteet halutaan varmasti suoraan linjaan.

Aina silloin tällöin toivoisi, että vesivaaka olisi useita metrejä pitkä, taipuisi kulmien ympäri ja sitä voisi käyttää ilman käsiä. Tämä on liikaa pyydetty parhaimmaltakin vesivaa’alta, mutta nämä toiveet – ja hieman enemmänkin – täyttyvät ristilinjalaserilla, toiselta nimeltään laservesivaa’alla. Ristilinjalaser lähettää ohuen punaisen linjan seinälle, ja laitteen itsevaaittuva heiluri saa linjan asettumaan äärimmäisen tarkasti. Tällä tavoin saat seinään merkkiviivat, joiden tarkkuus ylittää monin kerroin vesivaa’an tarkkuuden. Tarkkuus helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä varsinkin silloin, kun suurelta pinta-alalta pitää paikallistaa tarkat pysty- ja vaakalinjat. Ristilinjalaseria voi käyttää taulujen, peilien ja kaappien ripustamiseen. Esineet on helppo säätää suoraan pysty- ja vaakalinjojen mukaan. Tähän ei vesivaaka kykene. Kaikki testatut ristilinjalaserit ovat hyvin tarkkoja, mutta eivät välttämättä kuitenkaan keskenään yhtä hyviä. Muun muassa laserlinjan näkyvyys erottaa laitteet toisistaan. Ei vain pitkillä etäisyyksillä ja heikossa valaistuksessa, vaan linjan näkyvyyden ja vilkkumisen osalta ylipäätään. Toinen erottava tekijä on mahdollisuus säätää laitteen sijaintikorkeutta telineellä tai hyvällä seinäpidikkeellä. Joissakin laitteissa oli hyvä pidike, ja monet niistä pystyi sijoittamaan tavalliselle kamerajalustalle ja tällä tavoin säätämään laitteen sijaintikorkeutta tarpeen mukaan. Yksinkertaisia malleja voi käyttää ulkona ilmaisimen avulla – pahvinpalalla, jossa on heijastava pinnoite, joka vangitsee lasersäteen. Tämä kasvattaa linjan ulottuvuutta merkittävästi ja laajentaa laitteen käyttömahdollisuuksia entisestään.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Etäisyysmittarit testissä

  Etäisyysmittarit testissä

  03/08 Elektroninen laseretäisyysmittari on nikkarille kannattava hankinta. Testasimme perusteellisesti 8 kohtuuhintaista etäisyysmittaria.

 • Metreittäin suoraa linjaa ristilaser

  Metreittäin suoraa linjaa ristilaser

  18/12 Ristilinjalaser on monelle uusi tuttavuus. Laitteeseen tulee kuitenkin tartuttua yhä useammin, kun sen toiminnot ja ominaisuudet tulevat tutuiksi, sillä siitä on paljon apua. Ja mikä parasta, sitä on myös helppo käyttää.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • Hämmästyttävän tarkka mittari

  Hämmästyttävän tarkka mittari

  07/10 Boschin uusi laseretäisyysmittari on helppokäyttöinen ja luotettava – ja sillä on yksi mainio lisävaltti. Katso, kuinka laite menestyi testissämme.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Ristilinjalaser
 • Testi: Ristilinjalaser
 • Testi: Ristilinjalaser

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot