Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


TESTI: Tämä on paras maaliruisku

Kunnollinen maaliruisku on kullanarvoinen työkalu. Ruiskulla on kätevä maalata etenkin profiililautoja, aitoja, säleikköjä ja ahtaita paikkoja, joihin pensseli ei yllä. Parhailla maaliruiskuilla voi maalata myös isoja ja tasaisia seinäpintoja.

Maaliruiskut

Maaliruisku on ylivoimainen työkalu profiililautojen, paneelikattojen ja aitojen maalaamiseen. Maaliruiskun edut käyvät selviksi varsinkin sellaisissa paikoissa, joita on vaikea maalata pensselillä.

Valinta maaliruiskun ja telan tai pensselin välillä riippuu monesti siitä, kuinka kauan maalaaminen kestää. Ympäröivien rakenteiden suojaaminen, ruiskun käyttöön ottaminen ja maalin ohentaminen vievät aikaa. Tela on usein paljon nopeampi työkalu tasaisen seinän maalaamiseen. Useimmissa ruiskuissa voi käyttää monenlaisia maaleja, jos maali on sopivan notkeaa. Ruiskuttaminen on helppoa sen jälkeen, kun oikea sekoitussuhde löytyy.

Testasimme viisi suosittua ruiskumallia ja löysimme selkeän, kohtuuhintaisen voittajan.

TESTASIMME NÄMÄ MAALIRUISKUT:


BLACK & DECKER BDPS400
MEEC 059-079
WAGNERW890 FLEXIO
BOSCH BPFS5000E
BILTEMA ES650

LATAA KOKO JUTTU ja lue, miten maaliruiskut menestyivät testissä.

TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT:


 • 1. ILMALETKUN pitää olla erittäin taipuisa etenkin niissä malleissa, joiden kompressori on lattialla.

 • 2. PISTOOLIN pitää sopia käteen hyvin, ja näppäinten on oltava helppokäyttöiset. Pistooli pitää voida purkaa, ja puhdistamisen on oltava helppoa. Maalisäiliön yhdysputken pitää olla vino, jotta ruiskulla voi maalata myös kattoa.

 • 3. KÄYNNISTYS- JA SAMMUTUSNAPINpitää olla maalilta suojattu ja helppokäyttöinen. Halvoissa koneissa kytkin on muovikuvun alla, ja sen käyttäminen voi olla vaikeaa. Isoimmat koneet voi käynnistää ja sammuttaa jalalla kuten pölynimurin. Se on todella fiksua.

 • 4. MAALISÄILIÖN koko vaihtelee koneesta toiseen. Isoa säiliötä ei tarvitse täyttää kovin usein, mutta se painaa pientä enemmän. Säiliön irrottamisen ja kiinnittämisen pitää olla helppoa.

 • 5. SUUTTIMET määrittävät, leviääkö maali pyöreänä vai tasaisena suihkuna. Kokeile sitäkin.

 • 6. ILMANSÄÄTÖ Näppäin säätelee, kuinka ohuena tai paksuna suihkuna maali tulee ulos. Mitä enemmän ilmaa, sitä korkeampi paine ja ohuempi suihku. Kehittyneimpien mallien ohjeet kertovat, mitä säätöä kannattaa käyttää missäkin kohteessa.

 • 7. RENKAAT ovat kätevät ruiskuissa, joissa on iso kompressori ja pitkä letku. Kompressoria voi vetää perässä kuin pölynimuria.

 • 8. PISTOOLITELINE Joissakin koneissa on syvennys pistoolia varten, ja toisissa malleissa pistooli sekä maalikannu kiinnitetään kompressorissa olevaan tappiin. Kääntele konetta ja tarkista, etteivät tavarat putoa lattialle, kun siirrät konetta. Kuvan koneessa ei ole pistoolitelinettä.

 • 9. MAALIN MÄÄRÄÄ ja maalin paksuutta voi säätää joissakin malleissa. Se on tarpeellinen ominaisuus, jos ruiskulla maalataan erilaisia kohteita kuten seinää ja huonekaluja tai siinä käytetään erilaisia maaleja.

 • 10. KOMPRESSORIN pitää olla mahdollisimman kevyt. Siinä on oltava hyvä kahva ja olkahihna, jotta kompressoria voi kantaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  15/09 VIDEO: Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Maaliruiskut: Tee Itse testaa maaliruiskut
 • Maaliruiskut: Tee Itse testaa maaliruiskut
 • Maaliruiskut: Tee Itse testaa maaliruiskut

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot