Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tästä syystä litiumioniakut ovat verrattomia

Pian voit leikata ruohoa, kaataa puita ja ruuvata vaikka koko päivän akkutoimisilla laitteilla – kiitos valmistajien välisen ankaran kilpailun. Valmistajat ovat jo vuosia onnistuneet ahtamaan litiumioniakkuihinsa yhä enemmän ja enemmän tehoa ja voimaa, ja kilpailu on oikeastaan vasta alkanut...


Litiumioniakun tehokkuuden salaisuus paljastuu sisältä: edistyksellinen elektroniikka valvoo sarjaan kytkettyjä, tehokkaita ja ladattavia litiumionikennoja.

Tee verstaallasi kierros ja tarkista uusimmat akkutyökalusi. Veikkaamme, että laitteiden akuissa lukee litiumioni (Li-ion). Jos näin ei ole, asian selittää ehkä se, ettet ole ostanut uutta akkutyökalua noin 10 vuoteen!

Litiumioniakku on nimittäin päihittänyt kaikki kilpailijansa, joten tämän akkutekniikan edut ovat ilman muuta tutustumisen arvoisia.

Litiumioniakku kestää pidempään

Ensinnäkin litiumioniakut ovat paljon kevyempiä kuin esimerkiksi nikkeliakut aikoinaan olivat. Nykyään voit siis saada entisen painoisen akun, jonka kapasiteetti on kuitenkin huomattavasti suurempi. Li-ioniakkujen käyttöikä on myös oma lukunsa: porakoneen/ruuvinvääntimen voi yleensä ladata 2–3 vuoden ajan päivittäin eli yhteensä 800–1 000 kertaa täyteen lataukseen. Vakuuttavaa, eikö totta?

Litiumioniakku ei purkaudu itsekseen

Li-ioniakut erottuvat muista myös siten, että ne eivät pura latausta itsekseen. Ne kyllä purkautuvat, mutta se tapahtuu huomattavasti hitaammin kuin edeltävissä akkumalleissa. Li-ioniakku purkautuu vaivaiset 3–5 % kuukaudessa, nikkeliakut peräti 25 %.

Litiumioniakun suurin valtti

Litiumioniakkujen suurin valtti on kuitenkin niiden kyky säilyttää varauksensa todella pitkään. Akkujen käyttöaikaa mitataan ampeeritunneilla (Ah), ja akut ovat käyttöajassakin mitaten kehittyneet paljon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten tämä kaikki on mahdollista. Tämän lisäksi tutkimme litiumioniakkujen teknistä rakennetta, sisäänrakennettua elektroniikkaa ja tietenkin kätevää pikalatausta, joka tekee litiumioniakuista paljon parempia kuin ne vielä muutama vuosi sitten olivat.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  15/09 VIDEO: Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Litiumioniakku: Tästä syystä litiumioniakut ovat verrattomia
 • Litiumioniakku: Tästä syystä litiumioniakut ovat verrattomia

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot