Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Kärkihiomakone 2016

Kolmihiomakone on välttämätön työkalu esimerkiksi ikkunoiden kunnostuksessa ja lattioiden hiomisessa. Kolmihiomakone yltää joka paikkaan, ja sitä on helpompi käyttää kuin tavallista nauhahiomakonetta.

Testi kolmiohiomakoneet

Nurkkien hiominen on vaikeaa perinteisillä menetelmillä, sillä hiomapaperi tai nauhahiomakone eivät oikein mahdu liikkumaan ahtaissa paikoissa. Onneksi ongelmaan on keksitty ratkaisu. Kolmiohiomakoneen pohja yltää paikkoihin, johon suorakaiteen muotoinen nauhahiomakone ei pääse.

Kolmiohiomakone lisävarusteilla tai ilman

Markkinoilla on erilaisia kolmiohiomakoneita. Osa malleista on melko yksinkertaisia, ja niissä on vain kolmionmuotoinen hiomalevy sekä käynnistys- ja sammutusnappi. Joihinkin malleihin voi asentaa kolmionmuotoisen levyn lisäksi pyöreän tai nelikulmaisen hiomalevyn. Joissakin malleissa on lisäksi kapea, esiin taitettava hiomalevy, jolla yltää myös mahdottomilta tuntuviin paikkoihin.

Millaisen kolmiohiomakoneen valitset?

Kolmiohiomakone kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Jos tarvitset konetta vain vähän, halpa malli riittää mainiosti. Mutta jos ryhdyt isoon projektiin, kannattaa sijoittaa hieman kalliimpaan laitteeseen.

TESTASIMME NÄMÄ KOLMIOHIOMAKONEET:

SKIL FOX MULTI 6 IN 1
RYOBI EMS 180 RV
BILTEMAPALM SANDER 180 A
METABO FMS 200 INTEC
COTECH DELTA SLIPER 130 W
AEG FDS 140
BOSCH PSM 200 AES
SKIL F015-7115

LATAA KOKO JUTTU ja lue, miten kolmiohiomakoneet pärjäsivät testissä.

KOLMIOHIOMAKONEEN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT:


 • 1. KÄYNNISTYS- JA SAMMUTUSNAPPI: Napin pitää olle helppokäyttöinen. Katkaisijamallien etu on, ettei niitä ole pakko painaa sormella pohjaan koko ajan.

 • 2. NOPEUDET: Tarkista, onko koneessa useampia nopeuksia. Periaatteessa yksikin vaihde riittää, mutta useampi nopeus lisää koneen käyttömahdollisuuksia. Joissakin koneissa on portaaton nopeudensäätö, ja niiden kierroksia säädetään fiksusti pyörästä.

 • 3. KAHVA: Koneella työskentelyn pitää olla miellyttävää ja kahvasta pitää saada hyvä ote. Tarkista, että kahvoissa on kumipäällysteet, jotka pysyvät hyvin käsissä.

 • 4. JOHTO: Kaikki testikoneet toimivat verkkovirralla. Johdon mitalla on väliä, sillä liian lyhyt johto on todella epäkäytännöllinen. Johdolla pitäisi olla mittaa vähintään 2,5 metriä.

 • 5. PÖLYNKERÄÄJÄ: Onko koneessa pölynkerääjä? Suosittelemme mallia, jossa on. Tarkista, että kerääjän irrottaminen ja kiinnittäminen on helppoa. Tarkista myös, voiko kerääjän tilalle asentaa pölynimurin. Se voi olla tarpeen etenkin asutuissa sisätiloissa.

 • 6. VARUSTEET:Selvitä, kuinka paljon varusteita koneen mukana tulee. Tarkista, saatko kaupan päälle erilaisia hiomalevyjä ja onko kone pakattu salkkuun vai kassiin. Joissakin pakkauksissa on vain pari hiomapaperia, kun toisissa on paljon erikokoisia ja eri karkeuden hiomapapereita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin käytät epäkeskohiomakonetta

  Näin käytät epäkeskohiomakonetta

  16/01 Epäkeskohiomakone sopii sekä sileiden että epätasaisten pintojen hiomiseen. Sillä voi poistaa lakkaa ja maalia sekä hioa ja kiillottaa erilaisia pintoja.

 • Kevyt ja tehokas hiomalaite

  Kevyt ja tehokas hiomalaite

  02/05 Akkutoiminen kulmahiomakone on kätevä, kun pitää kiivetä tikkaille ja hioa maalia ikkunanpuitteista. Testasimme Ryobin voimanpesän, katso tulokset!

 • Kyllä lähtee Skil Multistripperillä!

  Kyllä lähtee Skil Multistripperillä!

  12/01 Uusi Skil Multistripper poistaa ruosteen ja maalin hengästyttävän riuskasti. Mihin muuhun se pystyy? Katso, kuinka hurjapää pärjäsi testissämme!

 • Tehokas Bosch-hiomakone

  Tehokas Bosch-hiomakone

  04/01 Bosch PWR 180 CE on kehitetty tapetti-, laasti-, betoni- ja liimajäänteiden poistoon. Katso, kuinka laite pärjäsi rapatun seinän tasoitustyössä!

 • SUURTESTI: 8 epäkeskohiomakonetta

  SUURTESTI: 8 epäkeskohiomakonetta

  10/11 Useimmilla kelpo nikkareilla lienee epäkeskohiomakone, eikä syyttä. Testasimme 8 suosituinta laitetta – nyt tiedät, minkä niistä ostat seuraavalla kerralla.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Kärkihiomakone
 • Testi: Kärkihiomakone
 • Testi: Kärkihiomakone

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot