Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Epäkeskohiomakone

Epäkeskohiomakone on korvaamattoman tehokas laite. Siinä missä perinteinen nauhahiomakone kulkee edestakaisin, sen tehokas isoveli liikkuu vaivattoman epäsäännöllisesti – epäkeskeisesti – hioen huomattavasti tehokkaammin. Testasimme 8 konemallia.

Jos kaipaat hiomakonetta, joka selviää useimmista töistä: karkeasta hionnasta, viimeistelyhionnasta ja jopa kiillotuksesta, hanki epäkeskohiomakone. Epäsäännöllisin liikkein pyörivä kone on huomattavasti tavallista nauhahiomakonetta tehokkaampi. Ainoa, mistä kone ei suoriudu, on kulmien hionta, sillä koneen alusta on pyöreä. Joudut siis täydentämään konevalikoimaasi kärkihiomakoneella, jos haluat hioa myös nurkkaukset. Ovatko kaikki koneet kuitenkaan yhtä hyviä – 20 € maksavat koneet ja ne, jotka maksavat yhdeksän kertaa enemmän? Tämän halusimme testata. Testimme perusteella voimme sanoa ainakin sen, että koneet pärjäsivät yllättävän hyvin, mikäli koneessa käytettiin hyvää hiomapaperia. Paperilla on suuri merkitys. Epäkeskohiomakoneisiin pätee nimittäin sama periaate kuin porakoneisiinkin: oikeat tarvikkeet eli hiomapaperi tai pora tasoittavat laatueroja. Jopa halvimmasta epäkeskohiomakoneesta tulee merkittävästi parempi, kun sen halpishiomapaperi vaihdetaan laadukkaaseen paperiin. Valitettavasti emme voineet testata, kestävätkö koneet vuosikausia vai antavatko halvat konemallit periksi jo alle vuodessa, jos niitä käyttää ahkerasti. On siis vain luotettava kokemuksiin. Meidän kokemuksemme on, että yleensä saa juuri sen verran kuin mistä on valmis maksamaan. Jos ostaa halvimman laitteen, on turha odottaa, että se kestää yhtä kauan kuin kalliimpi kone. Toisaalta jos konetta tarvitaan vain kerran pari vuodessa, kestävyys ei ehkä ole koneen tärkein ominaisuus. Kannattaa kuitenkin pysyä tarkkana, sillä myös aletuotteiden välillä on eroja. On makuasia, haluaako parhaan koneen vai tyytyykö vähempään. Arvioi itse – testitulokset löytyvät seuraavilta sivuilta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • SUURTESTI: 8 epäkeskohiomakonetta

  SUURTESTI: 8 epäkeskohiomakonetta

  10/11 Useimmilla kelpo nikkareilla lienee epäkeskohiomakone, eikä syyttä. Testasimme 8 suosituinta laitetta – nyt tiedät, minkä niistä ostat seuraavalla kerralla.

 • Testi - Epäkeskohiomakoneet

  Testi - Epäkeskohiomakoneet

  07/01 Epäkeskohiomakone, jota voi käyttää yhdellä kädellä, on tullut jäädäkseen. Ammattilaiset käyttävät sitä hiontapalan sijasta, ja me muut käytämme sitä sekä pieniin että isoihin töihin. Lue, mistä kaikesta näiden koneiden on ...

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Epäkeskohiomakone
 • Testi: Epäkeskohiomakone
 • Testi: Epäkeskohiomakone

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Väliseinän runko paikalleen ilman ruuveja

Muistelen nähneeni lehdessä joskus kikan, ...

Ikkunan villat kastiuvat

Laitatimme taloomme uudet ikkunat. Asentajat ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot