Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Kulmahiomakone

Kulmahiomakone on nerokas laite vesiputkien ja betonilaattojen katkaisuun, teräsreunojen hiontaan ja ruosteen poistoon isoilta pinnoilta. Kannattaa perehtyä lähemmin, kun valitsee itselleen sopivaa konemallia. Lue testimme.

Jos tarvitset kulmahiomakonetta etupäässä raudan katkaisuun, voit valita pienemmällä moottorilla varustetun mallin kuin silloin, jos koneella on tarkoitus hioa tai kaapia, sillä nämä toiminnot kuormittavat konetta paljon enemmän. Jos aiot leikata paljon betonia ja kiveä, hae kulmahiomakonetta, jossa on iskutiiviit laakerit ja epoksisuojattu ankkuri, jotta hiontapöly ei pääse tunkeutumaan koneen sisään. Sisäänrakennettu ylikuormitussuoja estää moottoria leikkautumasta kiinni, ja tärinänvaimennus estää sormia ja ranteita puutumasta. Lisäksi arvostat varmasti sitä, että suojakannen saa irrotettua ilman työkaluja ja käynnistyspainike on sijoitettu sivulle, kauas koneen päällipuolesta, jotta koneen saa käynnistettyä ja sammutettua helposti ilman ranteiden taivuttelua. Kulmahiomakoneilla on valtava määrä lisävarusteita: laikkoja metallia ja kiveä varten, timanttilaikkoja betonille, kevytbetonille, graniitille ja monelle muulle materiaalille, hiomakiviä, etenkin metallille, hiomapaperia ja lamellilevyjä sekä puu- että metallikäyttöön sekä teräsharjoja esimerkiksi ruostuneen ja vanhan maalin puhdistamiseen. Kulmahiomakone on mahtava
työkalu, jota on kuitenkin kohdeltava kunnioitettavasti. Kulmahiomakoneen virheellinen käyttö aiheuttaa nimittäin vuosittain tuhansia onnettomuuksia. Tämän vuoksi koneessa on syytä käyttää vain ehjiä ja virheettömiä laikkoja ja muita tarvikkeita. Pukeudu konetta käyttäessäsi aina suojavarusteisiin: hansikkaisiin, hengityssuojaimin, suojalasein ja kuulosuojaimin. Kaikkia kulmahiomakoneita, myös pienimpiä, on aina käsiteltävä kahdella kädellä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

 • Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  01/09 Testasimme kohtuuhintaiset moottorisahat. Yksi bensiinikäyttöinen ketjusaha oli ylitse muiden - katso täältä, mikä!

 • Tunkki joka nostaa leikiten

  Tunkki joka nostaa leikiten

  01/09 Unohda pienet ja huterat veivitunkit! Testasimme Bahcon Baseline-tunkin, joka nostaa jopa 3 tonnin kuormia. Lue arviomme täältä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Kulmahiomakone
 • Testi: Kulmahiomakone
 • Testi: Kulmahiomakone

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot