Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Portaiden rakentaminen

Siisti ja yksinkertainen ratkaisu on leveät portaat tai tasanne, josta tietenkin kuljetaan terassille, mutta joka samalla toimii mukavana istuma- ja rentoutumispaikkana.


Ensin terassin etureuna on tietenkin suljettava. Siihen käytämme samanlaisia lautoja kuin itse terassiinkin. Ensin ruuvataan jokaiseen koolinkiin pari tukipuuta, joihin terassilautoja myöhemmin kiinnitetään. Tällä tavoin askelmat kiinnittyvät ja samalla syntyy mukava selkänoja.

Tähän käytetään jälleen tavallisia terassilautoja, joiden koko on 32 x 100 mm. Kaikkien koolinkien kummallekin puolelle ruuvataan tukipuu. Lautojen pituus riippuu siitä, miten korkea tasanteesta halutaan.

Tässä tapauksessa korkeus on 35 cm. Jotta laudat eivät lahoaisi, ne eivät saa koskettaa maata. Tässä ne ovat 15 cm:n päässä maasta.

Portaiden sivulaudat sahataan 65 cm:n pituisiksi. Ne ovat kyllästettyä mäntyä, kooltaan 45 x 145 mm. Kiinnitä vaakasuora sivupuu ruuvipuristimella ja ota mitta yläreunasta terassilautaan, joka on tukipuun päällä. Tässä mitta on 35 cm, mikä merkitsee, että tasanteelle mahtuu 5 cm:n välein kolme lautaa, joiden leveys on 10 cm.

Ota pieni pala terassilautaa ja kiinnitä ruuvipuristimella. Kun sivupuu on aivan suorassa, kiinnitä se parilla ruostumattomalla ruuvilla. Nyt ruuvipuristimen voi irrottaa. Voit siirtyä seuraavaan koolinkiin ja jatkaa samaan tapaan. Seuraavien koolinkien kohdalla on oltava tarkkana.

Sivupuiden on tietenkin oltava vaaterissa vaakasuoraan, mutta myös keskenään. Tämä varmistetaan pitkällä vatupassilla tai pitkällä, suoralla laudalla. Portaiden leveys on vain puolet 7-metrisen terassin leveydestä.

Loppuosaan tulee tavallinen vaakaverhoilu. Porrastasanne on tuettu kiinni terassiin. Nyt kiinnitetään etureunan tukilauta. Maata on hieman tasoitettava, että poikkipuu mahtuu paikalleen. Poikkipuuksi käytetään 45 x 195 mm:n kyllästettyä mäntylautaa.

Maata on kaivettava hieman lisää, että poikkipuun tueksi saadaan kaksi laattaa. Ne asetetaan paikalleen soran päälle.

Laattojen ja poikkipuun väliin pannaan pala kattohuopaa, jotta puuhun ei pääse nousemaan kosteutta masta. Poikkipuu kiinnitetään 12 cm:n päähän reunasta sivulautojen alle.

Näin se jää lopulta terassilautojen alle piiloon. Portaan takasivu laudoitetaan myös, jotta siihenkin voi istuessaan nojailla. Se verhoillaan samoilla laudoilla, joita käytettiin terassin lattiaan. Näin lopputulos on kauniin yhtenäinen. Tässä lautojen tueksi ruuvataan pienet apupalikat.

Porraslaudat levitetään ensin irtonaisina tasanteelle. Näin niiden välisistä raoista tulee tasaiset. Kolme ensimmäistä lautaa sahataan sopivan mittaisiksi ja kiinnitetään porrastasanteelle. Jokaiseen poikkipuuhun ruuvataan kaksi ruostumatonta ruuvia. Työ sujuu aivan samalla tavalla kuin terassinkin lattian kiinnityksessä.

Ennen viimeisen laudan kiinnittämistä mitataan, kuinka paljon koolinkeja on sahattava, jotta niistä tulee poikkipuun levyisiä ja jotta viimeinen lauta peittää vaakasuoran loppulaudan.

Kaikki koolingit mitataan ja sitten ne sahataan pisto- tai käsisahalla. Sitten terassilauta ruuvataan paikalleen niin, että koolinkien päät jäävät sen taakse piiloon.

Vasta nyt on aika kiinnittää tasanteen viimeinen lauta.Lautojen päät sahataan tasaisiksi. Poikkipuu peitetään terassilaudalla, jolloin uusi porrastasanne on verhoiltu yhtenäiseen asuun joka puolelta. Lopuksi verhoillaan terassin toinen puolikas. Uuden tasanteen ansiosta terassi on siisti ja tyylikäs.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • GALLERIA: Suojaa ja valoa terassille

  GALLERIA: Suojaa ja valoa terassille

  11/08 Syksy painaa päälle, mutta onneksi kesää voi pidentää. Esittelemme parhaat keinot kesäkauden jatkamiseen.

 • Linjalanka

  Linjalanka

  27/07 VIDEO: Linjalanka on maino apuväline, jos joudut mittaamaan ja merkitsemään kokonaisia lattioita.

 • Bulldog- eli hammaslevyliitos

  Bulldog- eli hammaslevyliitos

  27/07 VIDEO: Nämä kaksi vahvaa lankkua on kiinnitetty yhteen niin sanotulla bulldog- eli hammaslevyllä, jolla syntyy kestävä kiinnitys.

 • Ruuvien upottaminen kovaan puuhun

  Ruuvien upottaminen kovaan puuhun

  27/07 VIDEO: Terassin lattiaa rakennettaessa on usein kiinnitettävä satoja ruuveja. Siihen kuluu paljon aikaa etenkin, jos laudat ovat kovapuuta, jolloin on ensin porattava erillinen reikä, jos ruuvit halutaan upottaa.

 • Vahingoittuneen terassilaudan vaihtaminen

  26/07 VIDEO: Vaikka terassi on rakennettu kyllästetystä puusta, saattaa joskus käydä näin.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot