Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


10 tärkeää asiaa terassin rakennuksesta

50 €:n ristilinjalaser ei toimi auringonvalossa. Tee Itse -lehden päätoimittaja Søren Prien oppi tämän ja monta muuta hyödyllistä asiaa käyttäessään kaksi kesälomaviikkoaan 66 m2:n puuterassin rakentamiseen.


Valmista tuli! 66 neliömetriä upeaa puuterassia.

”Opin jotain joka kerta”

Olen ollut nikkari jo monta vuotta ja rakentanut vuosien varrella kaikenlaisia asioita kotiimme. En kuitenkaan koskaan ole rakentanut isoa terassia. Vaikka tunsin itseni valmiiksi hommaan, aina oli jokin asia, joka oli mietittävä läpi, ennen kuin työhön kannatti tarttua.

Kun terassi lopulta oli valmis, sain upean terassin lisäksi paljon hyvää mieltä siitä, että olin jälleen oppinut jotakin uutta.

1. Hyvä työkalu

Tämän kaltainen iso hanke on tervetullut tilaisuus ostaa uusia työkaluja. Omistin vain akkuruuvikoneen, ja koska nyt porattavaa ja ruuvattavaa tulisi paljon, ostin tehokkaan 18 V:n laitteen, jolla selviää 137 ruuvista kertalatauksella.


IDEA: Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet

2. Laser toimii vain öiseen aikaan

Korkeuserot kulmasta kulmaan olivat ilmeisen suuret, joten olin hyvin jännittynyt, kun asetin vastahankkimani ristilinjalaserin keskelle aluetta merkitäkseni korkeuden koko matkalta. Takaisku olikin kova, kun lasersäde ei auringosta johtuen näkynyt kuin 30 cm:n päähän.

Kokeilin uudelleen klo 22. Nyt säde ylsi 10 metriin, ja selvisi, että korkeuseroa oli 17 cm!

3. Hae puutavara itse

66 neliön terassiin menee paljon lautaa, joten ajattelin aluksi tietenkin tilata ne kotiin toimitettuna. Päädyin kuitenkin ajamaan puutavaraliikkeeseen ja noutamaan puun itse. Tämä oli viisas valinta, sillä hylkäsin noin kolmanneksen esiin nostelemistani laudoista.

Jotkin olivat todella vääriä, toisissa oli isoja oksakohtia, ja ne olivat irtoamassa, ja jotkin laudat olivat värjääntyneet. Ajoa kertyi 6 tuntia painavan peräkärryn kanssa.

4. Hanki tietoa

Käytin paljon aikaa tutkimustyöhön, ennen kuin ryhdyin töihin. Luin eri puutavaralajien hyvistä ja huonoista puolista ja tarkistin hintoja internetistä. Lopuksi luin 10 rakennusohjetta teeitse.com-sivustolta ja valitsin niistä kaikista parhaan.

RAKENNA ITSE: Valiolukan puuterassi

5. Varo hankalia kohtia

En ollut tarpeeksi varovainen sahatessani reikää ensimmäiselle tolpalle. Virheen korjaus vaati kokonaisen laudan hylkäämisen. Kokemuksesta oppineena tein sitten liitoksen tolpan molemmille puolille, jolloin riitti, että hylkäsin vain pätkän lautaa, jos työ epäonnistuisi jälleen.

6. Kaunis ratkaisu

Halusin asentaa poikkilaudan toiseen sivuun. Tämän vuoksi jouduin muuttamaan alla olevaa rakennetta aika lailla. Tämä vaati aikaa, mutta en ole katunut sitä sekuntiakaan, sillä iloitsen tästä pienestä upeasta yksityiskohdasta joka päivä.


Muista kauniit yksityiskohdat – niistä on iloa pitkään.

7. Ole kärsivällinen

120 m rakennepuutavaraa, 96 muovikiilaa, 43 naulauslevyä, 453 m terassilautaa, 420 porausreikää ja 1600 ruuvia – tämän kaiken kokoaminen terassiksi vie PALJON aikaa. Opin sen lomallani kantapään kautta.

8. Huijaaminen sallitaan…

Kukaan ei näe, miten lautojen alla oleva rakenne on tehty. Tämän vuoksi annoin itselleni luvan käyttää naulauslevyjä, tuulensuojaa, viistoon ruuvausta, tukikiiloja, välikkeitä ja monia muita niksejä. Tulos ei ole erityisen kaunis, mutta olen täysin varma, että se kestää vähintään yhtä pitkään kuin terassilaudatkin.

9. Säästä tolppia

Noin 3/4 terassista seisoo vankan kivipäällysteen päällä, mutta yhdessä kulmassa jotkin tolpista oli kaivettava maahan. Tyydyin neljään tolppaan ja selvisin lopuista tukipisteistä kaivamalla multakerroksen pois ja asettamalla maahan laatan, jolle kiilasin loput.

10. Juhlista!

Kun lopulta sain terassin valmiiksi, olin haljeta ylpeydestä. Terassia juhlistettiin ystävien, mehevien pihvien ja värikkäiden drinkkien voimin. Tämän olin ansainnut!

LUE LISÄÄ: Puuterassi pikavauhtia

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 4 VAIHETTA: Näin tuunaat terassisi

  4 VAIHETTA: Näin tuunaat terassisi

  03/08 Onko terassistasi tullut harmaa, rähjäinen ja tympeä? Älä huoli, sillä pesuaine ja öljy tekevät ihmeitä. Noudata vain neljän kohdan ohjettamme!

 • NÄIN laudoitat täydellisen terassin!

  NÄIN laudoitat täydellisen terassin!

  11/07 Terassilautojen asentajan on otettava huomioon monta seikkaa. Katso täältä, kuinka laudoitat silmiähivelevän hyvännäköisen terassin!

 • Rakenna terassille tukeva alusta

  Rakenna terassille tukeva alusta

  27/06 Kukaan ei näe terassin alle, mutta kaikki kyllä näkevät, jos terassia ei ole rakennettu lujalle ja tasaiselle pohjalle. Katso, miten tukeva alusta rakennetaan.

 • 3 TAPAA: Puuterassi laattojen päälle

  3 TAPAA: Puuterassi laattojen päälle

  17/05 Kyllästyitkö laattaterassiin? Rakenna sen päälle hyvännäköinen puuterassi! Esittelemme kolme mallia: klassisen, moduulipohjaisen ja talviunimallin.

 • NÄIN syntyy takuulla suora terassi

  NÄIN syntyy takuulla suora terassi

  29/03 Unohda laatat, laudanpalat ja huopanauhat seuraavan terassisi rakentamisessa. Työ sujuu helposti näppärillä kiiloilla ja pohjakappaleilla.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot