Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


3-2-1: Näin puhdistat pihalaatat

Levä, lika ja jäkälä ovat laattaterassin omistajan riesoja. On kuitenkin olemassa tehokas tapa, jolla saat koko terassin puhtaaksi pihalaattoja vaurioittamatta.

Rensning af fliseterrasse
Puhdistuksen jälkeen laattaterassi on kuin uusi.

On pääasiassa kaksi riesaa, jotka rumentavat betoniset pihalaatat ja laskevat tunnelmaa, kun kesäpäivää halutaan viettää laattaterassilla:

LEVÄ: harmaanruskeat, liukkaat läiskät, joita muodostuu etenkin varjoisiin kohtiin, kuten talon pohjoisseinustalle.

JÄKÄLÄ: ilmenee valkoisina ja harmaina läiskinä, jotka täplittävät pihalaatat. Jäkälä viihtyy sekä auringossa että varjossa.

KATSO MYÖS: Uutta eloa terassiin.

3 menetelmää LEVÄN poistoon laattaterassista:

 1. Käsivoimat – Perinteinen puhdistus käsivoimin on hyvä ja ympäristöä säästävä menetelmä. Säännöllinen puhdistus vedellä ja harjalla poistaa lian, levän ja sammalen. Voit myös hioa levän pois: Ripottele laatoille saumahiekkaa ja levitä hiekka luudalla huolellisesti koko alueelle. Tämä vie aikaa, mutta samalla saat saumoihin uutta hiekkaa.
 2. Kemikaalit – Kemialliset levänpoistoaineet irrottavat levän, jonka voit jälkeenpäin huuhdella pois. Markkinoilla on monenlaisia tuotteita – muista valita levänpoistoaine, joka ei vahingoita ympäristöä.
 3. Korkeapainepesuri – Painepesurin voimakkain vesisuihku irrottaa levän tehokkaasti. Ole kuitenkin varovainen! Korkea paine voi vaurioittaa pintaa, jolloin osa betonistakin huuhtoutuu pois. Tällöin laattojen pinnasta tulee karkea, ja levä ja lika tarttuvat siihen paremmin kiinni.

KATSO MYÖS: Korkeapainepesurit testissä

2 menetelmää JÄKÄLÄN poistoon laattaterassista:

 1. Kemikaalit ja käsivoimat – Erilaiset kemialliset laatanpesuaineet vaikuttavat käytännössä samalla tavalla ja melko tehokkaasti jäkälään. Laatanpesuaineen on annettava vaikuttaa jonkin aikaa, minkä jälkeen jäkälän voi pestä pois luudalla tai harjalla.
 2. Suopa – Perinteinen suopa toimii jäkälään edelleenkin – osittain. Käyttötapa on sama kuin laatanpesuaineella, mutta suopa vaatii huomattavasti enemmän käsivoimia toimiakseen tehokkaasti.

1 menetelmä KAIKEN LIAN poistoon laattaterassista:

Jos laattaterassi on sekä levän ETTÄ jäkälän peitossa, on olemassa yksi tapa, jolla saat pihalaatat tehokkasti puhtaaksi. Menetelmä on ällistyttävän helppo, etkä joudu turvautumaan kemikaaleihin. Samalla saat pihalaatat puhtaaksi niin levästä, jäkälästä kuin tavallisestakin liasta yhdellä kerralla.

Ratkaisu on vaihtaa korkeapainepesuriin niin sanottu terassipesuri eli Patio Cleaner.

Terrassevasker på fliseterrasse
Korkeapainepesuriin liitetty terassipesuri on tehokas niin levän kuin jäkälänkin poistossa.

Korkeapainepesurin vesisuihku on niin voimakas, että se voi vaurioittaa laattoja. Terassipesurissa on pyörivät suuttimet, jotka jakavat paineen suuremmalle alalle ja suojaavat näin pihalaattojen pintaa.

Terassipesuri puhdistaa myös laatojen väliset saumat, joten ne kannattaa jälkeenpäin täyttää uudella saumahiekalla. Kun tämä on tehty, laattaterassi on yhtä kaunis kuin uutena.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miten kuvio pysyy kasassa?

  Miten kuvio pysyy kasassa?

  07/06 Aion tehdä laattaterassin, ja haluan tietysti, että terassista tulee mahdollisimman upea. Miten vältän sen, että laattakuvio karkaa?

 • Betoniterassi vanhan päälle?

  Betoniterassi vanhan päälle?

  30/07 Aion tehdä uuden, edellistä 20 cm korkeamman terassin. Voinko perustaa sen vanhan terassin päälle, jos levitän betonilaatoille mursketta ja uuden päällysteen?

 • OPAS: Valitse oikeat laatat ja kivet

  OPAS: Valitse oikeat laatat ja kivet

  27/06 Harmaa betonilaatta ei ole ainoa mahdollinen pihapäällyste. Suuri oppaamme esittelee sopivimmat terassin, pihatien ja puutarhan kivi- ja laattaratkaisut.

 • 3 TAPAA: Tee upea laattaterassi

  3 TAPAA: Tee upea laattaterassi

  24/05 Luja laattaterassi kestää monia, monia vuosia. Netistä tilattavista noppakivistä voi latoa joko perinteisen tai nykyaikaisen kuvion.

 • Terassin rakentaminen on raakaa työtä

  Terassin rakentaminen on raakaa työtä

  26/08 Parin päivän puurtaminen kuitenkin kannattaa, kun palkintona on tuulelta suojattu, ilta-auringossa kylpevä kiviterassi. Tarkkojen ohjeidemme avulla onnistut.

  Vaikeus 2/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot