Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kuka näistä kierrättäjätyypeistä olet?

Tunnet varmasti nämä tyypit: Miehen, joka ei osaa tehdä kuormaa, naisen, jolla menee ikuisuus auton tyhjentämiseen ja poliisikoulusta karsiutuneen tyypin, joka kyttää kaikkien muiden tekemiset. Tunnistatko itsesi?

Tervetuloa kierrätyspisteelle. Esittelemme sinulle kuusi erilaista kierrättäjätyyppiä. Esittely on toisaalta tarpeetonta, sillä olet varmasti törmännyt heihin joskus. Saatat olla itsekin yksi heistä!

1. Peräkärry-pertti

Ajaa aina kärry perässä, vaikka ei oikein osaa. Juuri nyt hän on pysäköinyt poikittain puutarhajätekasan eteen ja vie yksin auton ja kärryn mentävän tilan. Edes muutaman kerran harjoitelleet autoilijat osaavat peruuttaa kärrynsä siistiin riviin, jolloin saman kasan eteen mahtuu neljä tai viisi peräkärryä kerralla.
Peräkärry-pertti omii tilan itselleen, usein pitkäksi aikaa.

Jos et uskalla peruuttaa kärryn kanssa, pysäköi autosi parinkymmenen metrin päähän ja työnnä kärry kasan viereen. Silloin kasalle mahtuu muitakin.

2. Punatukkainen

Tämä tyylikäs daami on lastannut peräkärryn täyteen kaikenlaista jätettä, eikä ole lajitellut mitään valmiiksi. Hän pysäköi yleensä puutavara- tai pahvisäiliön eteen tai ainakin johonkin sellaiseen paikkaan, johon kaikilla muillakin olisi asiaa. Sitten hän alkaa purkaa kuormaansa. Ensin puutavara, joka kuuluu eri konttiin viidenkymmenen metrin päähän. Sitten hän keksii peltipurkin, joka kuuluu kierrätyspisteen toiselle puolelle. Ja akut, ne kuuluvat tietystä tuohon nurkkaan. Oho! Täällä olikin vielä vähän puuta. Ja hieman huopaa. Ja vanhoja lamppuja...

Lajittele jätteet jotenkuten valmiiksi eri puolille kärryä. Se ei maksa paljon vaivaa, mutta helpottaa suuresti kuorman tyhjentämistä. Voit ajaa lavalta toiselle ja heittää suurimman osan jätteestä pois hetkessä, eikä jono ei kasva perässäsi.

3. Avulias ikäneito

Hän auttaa muita mielellään. Oikein mielellään. Jos epäröit edes hetken, hän iskee kuin salama. Hän ei tunne paikkaa sen paremmin kuin sinäkään, mutta haluaa siitä huolimatta auttaa löytämään oikean lavan. Jos tarvitset apua, häneltä sitä varmasti saa, sillä ihmisten tehtävä on auttaa toisiaan. Tunti on jo kulunut, eikä hän ole vielä saanut tyhjennettyä omaa kuormaansa.! Tämä nainen tarvitsee itse apua!

Olet hyvä ja auttavainen ihminen, mutta muista auttaa välillä myös itseäsi. Autetaan niitä, jotka tarvitsevat apua. JOS he tarvitsevat.

4. Poliisikokelas

On selvää, ettei tämä mies oikeasti ole poliisikoulussa, mutta hän olisi kauheasti halunnut. Hän haistaa puutavarakasan alle jääneen mineraalivillatupon kierrätyspisteen vastalaidalle ja kiirehtii parissa sekunnissa viereesi huomauttamaan uhkaavasta katastrofista. Ellei hän sitten ole rientänyt ilmiantamaan sinua kierrätyspisteen henkilökunnalle.

Huolehti omista jätteistäsi. Jos joku kaataa kemiallista jätettä paperinkeräykseen, siihen kuuluu puuttua. Tee se kuitenkin kohteliaasti ja jätä vartiointi henkilökunnalle.

5. Hamstraaja

Hän tietää hyvin, ettei kierrätyspisteeltä saa viedä tavaraa omiin tarkoituksiinsa. Hänelle on sanuttu siitä monta kertaa. Mutta jos hän saa tavarat suoraan ihmisiltä eikä kerää niitä lavoilta, kyseessä on selvästi lahja! Hän kiertää peräkärryltä toiselle ja tarkistaa, onko kyydissä jotain jännittävää. Jos on, hän ei ujostele pyytää sitä omakseen.

Jos metallinkeräyksestä pilkistää melkein uusi pyörä, kannattaa toki kysyä, aiotaanko se oikeasti hävittää. Maltti on kuitenkin valttia. Jos kuljet ympäri kierrätyspistettä nenä kiinni ihmiset peräkärryissä ja kasaat autoosi hyviä "löytöjä", pääset nopeasti epäsuosittujen listalle.

6. Herra Täydellinen

Tämän miehen uutuuttaan kiiltelevä peräkärry on täynnä laatikoita, joissa on vain tähdellisesti lajiteltua tavaraa. Hän tyhjentää satoja kiloja tavaraa parissa minuutissa, eikä yksikään tavara lipsahda väärälle lavalle. Hän liikkuu kuin ihmis-gps. Hän tietää jokaisen jätteen paikan tarkalleen, vaikka kierrätyspiste rakennettiin vasta viime viikolla. Kaiken lisäksi hän hymyilee kuin olisi sunnuntaisella metsäretkellä eikä viemässä roskia.

Hienoa, että osaat toimia nopeasti, mutta hellitä hieman. Me muut emme valitettavasti pysy vauhdissa!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot