Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tulevaisuuden talomateriaali on ilma

Vuosituhannet olemme rakentaneet talomme kivestä ja puusta ja ajatelleet, että paksut seinät pitävät kylmän ulkona. Siinä olemme erehtyneet, sillä paksujen materiaalien sijaan ilma pitää kylmän ulkona ja lämmön sisällä. Tulevaisuuden talo rakennetaan ilmasta.

Asumuksia on rakennettu parin sadantuhannen vuoden ajan pitämään sade, tuuli, sotaisat viholliset ja verenhimoiset sapelihammastiikerit ulkona. Taloja on rakennettu lehdistä, oljesta, puusta ja kivestä – hiekkakivestä, tiilestä, betonista – mitä nyt saatavilla on ollut. Varsinkin kivi osoittautui niin hyväksi materiaaliksi, etteivät rakennustavat ole muuttuneet 200 000 vuoteen. Se on ihme, sillä vaikka kivi on hyvä rakennusmateriaali, sen eristyskyky on kuitenkin varsin surkea. Jossain vaiheessa vilusta värisevät esiisämme keksivät rakentaa seinistä kaksiosaisia, jolloin niiden väliin jää ilmaa. Se auttoi. Esi-isä keksi myös muuttaa kiven villaksi ja täyttää seinän sillä. Se vasta auttoikin! Juuri kun ehdimme jo luulla, että palelevat varpaat ovat historiaa, jäätiköt alkoivat sulaa ja merenpinta nousta. Nyt olemme alkaneet säästää energiaa työntämällä seinien täytteeksi entistä enemmän ilmaa. Ilmaa ja kuivia runkoja Parissa sukupolvessa olemme murtaneet 200 000 vuoden perinteet. Nykyään rakennamme talomme ilmasta. Ympäristöystävällinen ilma pakataan mineraalivillaan ja polystyreenivaahtoon ja vangitaan seinien väliin pitämään lämpöä. Loppurakentaminen onkin enää pintaa ja koristeita.
Ilma ei ole ongelmaton rakennusmateriaali.

Tiiviiden talojen seiniin kertyy kosteutta, sisälle on saatava raitista ilmaa – ja talon pitäisi olla vielä kaunis. Lattia lisää asumismukavuutta, tauluja olisi kiva saada seinille, ikkunat ja ovet ovat käytännöllisiä... Koko ajan syntyy uusia ideoita, miten voimme asua turvassa lämpimissä pesissämme pelkäämättä taivaan putoamista niskaamme. Joten ei valiteta ristämis- ja tiivistämisvaatimusten tiukentumisesta, vaan katsotaan avoimin mielin, mitä tulevaisuudella on nnettavanaan.
Tässä lehdessä ja rakennusalalla on tarjolla paljon materiaaleja ja tekniikoita, joilla säästetään ympäristöä ja lämmityskuluja. Uudis- ja korjausrakentamisen lähitulevaisuus tarkoittaa maanpäällisiä perustoja, kevyitä seiniä ja paljon nykyistä ksinkertaisempia kattorakenteita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 3 asiaa, jotka PITÄÄ tehdä ennen talvea

  3 asiaa, jotka PITÄÄ tehdä ennen talvea

  06/10 Onko talosi valmis talveen? Ellei, valmistaudu lumeen ja pakkaseen JUURI NYT. Kaikkea et ehdi enää tehdä, mutta lue selviytymisvinkkimme, ja tee mitä voit.

 • 9 KEINOA: "Uusi" talo pikkurahalla

  9 KEINOA: "Uusi" talo pikkurahalla

  07/09 Ennen-talo näyttää lievästi sanottuna väsyneeltä. Piristämme sitä katonpesulla ja uudella, upealla julkisivulla. Ero on uskomaton!

 • Gør huset klar til skybrud

  Gør huset klar til skybrud

  31/08 Når regnen vælter ned, kan tagrenderne og kloakkerne ikke altid følge med. Du kan selv gøre noget for at undgå det, og du kan komme i gang allerede nu!

 • Suojaa talosi tuhotulvalta

  Suojaa talosi tuhotulvalta

  31/08 Vesikourut ja viemärit eivät aina pysy perässä, kun vettä tulee taivaan täydeltä. Voit valmistautua pahan päivän varalle jo nyt!

 • VARO: Talosi on tikittävä pommi!

  VARO: Talosi on tikittävä pommi!

  16/08 Jokaisella pientalon osalla on parasta ennen -päiväys. Jotkin tarvitsevat vaihtoa sadan vuoden välein, toiset useammin. Katso, kauanko talon osat kestävät.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Tulevaisuuden talomateriaali on ilma
 • Tulevaisuuden talomateriaali on ilma
 • Tulevaisuuden talomateriaali on ilma

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot