Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Asenna uusi paneelikatto

Vanhan levykatton päälle asennetaan aivan uusi lautakatto. Ensin on irrotettava oven yläkarmi, jotta uusille kattolaudoille saadaan tilaa.

Jos nauloja on vaikea irrottaa, kannattaa lyödä lautaa vähän sisään, niin naulojen päät tulevat esiin ja ne voi vetää irti. Jos karmi on kiinni oikein tiukasti, kuten tässä, voit joutua irrottamaan pystykarmiakin jonkin verran. Nyt yläkarmi lähtee irti.Mittaa sitten kattolautojen pituus. Ennen lautojen sahaamista ja kiinnittämistä kannattaa lauta nostaa ylös ja tarkistaa, onko sen tiellä esteitä.

Tässä näyttää olevan. Pystykarmi ulottuu toisella puolella hiukan liian korkealle. Ja sama juttu toisella puolella. Lautaan tehdään merkki.Laudasta sahataan pienet palat irti. Tähän tarkoitukseen on multileikkuri hyvä työväline, sillä tavallisella sahalla tämä olisi hiukan hankalaa. Mittaa nyt, montako lautaa kattoon tarvitaan.

Tässä tarvitaan pientä kikkaa: mittaa ensin toinen puoli, sitten toinen ja laske tulokset yhteen. Nyt on aika sahata ensimmäinen lauta. Nyt pitää sahata pieni pala pois sähkökaapelia varten. Piirrä lautaan pois sahattava kohta. Sitten on mitattava, miten pitkälle kolo ulottuu.

Tämä sujuu vapaalla kädellä. Sahaa kummaltakin puolelta jonkin matkaa ja katkaise palanen irti. Nyt ensimmäisen kattolaudan voi lyödä paikalleen. Laudat ovat ponttilautoja, joten muista asentaa lauta niin, että naaraspuoli tulee ulospäin. Seinä on hiukan vino, joten laudasta pitää sahata pala pois, jotta vinous ei haittaa seuraavien lautojen asentamista.

Pikku pala on helpointa poistaa pistosahalla. Ennen kuin työtä jatketaan, on tarkistettava, että laudan etäisyys seinästä on sama kummassakin päässä. Hyvältä näyttää, mutta jos etäisyys ei ole sama, on ensimmäistestä laudasta sahattava pala pois. Muutoin tulee ongelmia viimeisen laudan kiinnityksessä.

Kiinnitä ensimmäinen lauta naulapysyyllä. Naula pitää lyödä vinosti reunan kohdalta. Naulaa ei pidä iskeä naaraspontin sisältä, vaikka se tuntuisi houkuttelevan helpolta, sillä silloin seuraavaa lautaa ei saa paikalleen.

Vain ensimmäiseen lautaan tarvitaan kaksi naulaa.Viimeinen naula, joka näkyy laudan päällä, kätkeytyy lopuksi listan alle. Kattolaudat ovat 12 mm paksuja, ja lisäksi alle jää vanha katto. Siksi laudat kiinnitetään 45 mm:n nauloilla. Nyt on hankalin osuus hoidettu. Seuraavat laudat kiinnitetään työntämällä urospontti naaraspontin sisään ja sitten naulaamalla. Naulat sijoitetaan suoraan riviin. Silloin lopputulos on siisti.

3 naulaa lautaa kohti riittää, jos katto ei ole kovin leveä. Naulat sijoitetaan vanhan katon koolauksen kohdalle. Ne ovat yleensä 40-60 cm:n välein, mikä sopii oikein hyvin. Työ sujuu helposti ja nopeasti, kunnes jäljellä on viimeinen lauta. Tässä sähkökaapeli on hiukan tiellä, ja se pitää irrottaa.

Laudasta pitää myös sahata pieni kulmapala pois, jotta kaapelille on tilaa. Muutoin lauta sopii oikein hyvin paikalleen karmin yläpuolelle. Lopuksi se lyödään paikalleen taltan avulla. Nyt uusi katto on valmis, ja työ sujui varsin joutuisasti!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Vino katto

    Vino katto

    07/06 VIDEO: Usein käy niin, että kipsilevy pitäisi asentaa vinoa kattoa vasten. Vinous on kuitenkin helppo ottaa huomioon mitattaessa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot