Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Portaiden kokoaminen

Portaat ovat tulleet valmistajalta. Ne tarvitsee vain koota. Ennen kuin työ aloitetaan, on hyvä tarkistaa, että kaikki ruuvit, prikat ja muut tarvikkeet ovat mukana toimituksessa.

Nämä ovat L-portaat. L-portaat vievät vähemmän tilaa kuin suorat portaat, ja siksi ne ovat hyvä valinta pieneen huoneeseen ja niukkaan tilaan. Koska portaita ei ole numeroitu tehtaalla, se kannattaa tehdä ennenkuin porrasaskelmia alkaa kiinnittää reisipuuhun. L-portaiden kulmakohdassa askelmat menevät viistoon, joten on tärkeää, että askelmat ovat täsmälleen oikella kohdilla.

On nimittäin kätevintä jännitää askelmat reisipuiden väliin sen sijaan, että ne ruuvattaisiin tai naulattaisiin kiinni. Näiden portaiden askelmat jännitetään reisipuiden väliin. Työ aloitetaan lyömällä askelmat kahdessa pisimmässä reisipuussa oleviin koloihin. Askelmat ruuvataan paikalleen. Se sujuu helposti, koska reiät ovat jo valmiina. Vasaran ja lyöntipalan avulla askelmat on helppo napauttaa paikalleen. On tärkeää, että ne menevät pohjaan saakka.

Sitten toinen reisipuu pannaan paikalleen. Se lyödään pohjaan saakka ja kiinnitetään ruuveilla. Nyt on aika panna tolppa paikalleen. Portaat seisovat osittain tolpan kannattelemina, joten on tärkeää, että se kiinnitetään reisipuuhun oikein. Tässä osat yhdistetään pakkauksen mukana toimitetuilla kuusiokantaruuveilla ja -avaimella.

Puristimen ja mdf-levypalan avulla portaat tuetaan pystyyn, jolloin kolmas askelma saadaan paikalleen ja ruuvatuksi reisipuuhun. Nyt päästään pitkien reisipuiden kimppuun. On helpointa aloittaa pidemmästä reisipuusta, sillä kaksi porrasaskelmaa voidaan koota myöhemmin.

Rivi askelmia asetetaan paikalleen ja ne napautetaan pohjaan asti vasaran ja lyöntipalan avulla. Koko ajan on pidettävä huolta, että ne ovat suorassa. Asentoa voi tarvitatessa korjata vasaran avulla. Paria askelmaa on hiukan hankala saada paikalleen, mutta siitäkin selvitään. Askelmien päitä on hyvä hioa nro 40 hiekkapaperilla. Silloin ne liukuvat vaivattomammin paikalleen.

Kaikki suorakaiteen muotoiset perusportaat ovat nyt paikallaan. Nyt kannattaa vielä tarkistaa, että kaikki ovat linjassa ja korjata tarvittassa vasaran ja lyöntipalan avulla. Sitten pannaan viimeinen kaarteeseen tuleva askelma paikalleen. Sitten kaikki askelmat kiinnitetään ruuveilla ja hiotaan niiden reunat hiekkapaperilla. Hiomalla varmstetaan, että ne on helpompi työntää toisen reisipuun koloihin.

Sitten toinen reisipuu lyödään kunnolla paikalleen pohjaan saakka ja ruuvataan kiinni.Sitten varmistetaan vielä, että kaikki askelmat ovat varmasti aivan pohjassa. Joissakin kohdissa ruuveja pitää vielä kiristää.

Nyt irrotetaan reisipuiden suojana kuljetuksen aikana olleet listat, jotta ylin porras voidaan työntää paikalleen. Nyt on aika yhdistää kaksi porraselementtiä. Alemman osan toinen puoli lyödään napakasti ylempään reisipuuhun ennen kuin tolppa ja alempi reisipuu yhdistetään litteäpäisillä kuusiokokoruuveilla.

Ylemmän reisipuun liitos on ainut kohta, johon valmistaja ei ole porannut reikiä valmiiksi. Nyt tarvitaan siis pora ja 16 mm:n terä, jolla reisipuuhun tehdään noin 1 cm syvä kolo. Puuterällä porataan vielä pidemmälle reisipuuhun ja sisään alemman porrasosan reisipuuhun.

Nyt voi osat kiristää yhteen 70 mm:n pituisilla kansiruuveilla Tässä käytetään ruuviavainta, jolla pultti on helppo kiinnittää siististi ja nopeasti. Alemmas kiinnitetään samanlainen pultti, mutta nyt porataan vastakkaiseen suuntaan. Tällä tavoin liitoksesta tulee täysin tiivis ja kestävä.

Sitten kiinnitetään pala pakkausmateriaalina ollutta vaahtomuovia portaikon kumpaankin päähän. Se suojaa reisipuita naarmuilta portaiden asennuksen aikana. Nyt portaat ovat valmiit asennettaviksi. Niiden nostamiseen paikalleen tarvitaan kuitenkin apuvoimia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Oikea askelmaleveys

  Oikea askelmaleveys

  22/08 VIDEO: Porrasaskelman on on oltava tietyn levyinen, jotta portaissa on turvallista liikkua. Tämä mitta riippuu ihmisen askeleen pituudesta. Normaalisti ihminen ottaa noin 63 cm:n askeleita, mutta liikuttaessa korkeussuunnassa ...

 • Kaide kellarinportaisiin

  Kaide kellarinportaisiin

  22/08 VIDEO: Kaiteettomassa portaikossa saattaa syntyä vaaratilanne. Siksi seinään on päätetty asentaa kaide. Ensin on päätettävä, miten tiheästi kaiteeseen tarvitaan kiinnitysheloja. Siksi mitataan uloimman portaan leveys ja ...

 • Portaiden asentaminen

  Portaiden asentaminen

  19/08 VIDEO: Portaat näyttävät tyylikkään keveiltä, mutta ulkonäkö pettää: niiden paikalleen nostamiseen tarvitaan ehdottomasti apua, sillä muuten saattaa käydä huonosti. Alussa on päätettävä kuka työtä johtaa, ettei siitä tule ...

 • Porrasaukon levyttäminen

  Porrasaukon levyttäminen

  19/08 VIDEO: Ennen uusien portaiden asentamista on aukkoon kiinnitettävä uudet reunalevyt. Työ aloitetaan jälleen mittaamisesta. Koska tähän tullaan asentamaan uusi lattia, käytetään samanlaista lautaa. Vatupassin avulla ...

 • Asenna portaat ullakolle

  Asenna portaat ullakolle

  19/08 VIDEO: Oletko kyllästynyt siirtelemään tikkaita joka kerta kun haluat mennä ullakolle? Silloin kannattaa asentaa näppärä kattoluukku, jossa on kiinteät portaat. Aloita mittaamalla aukon koko. Se on usein liian pieni portaita ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot