Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Liukueste portaisiin

Jos portaat ovat liukkaat ja hankalakulkuiset säiden vaihdellessa, kannattaa portaisiin asentaa liukuesteet. Ammattilainen näyttää tässä, miten helppoa on asentaa portaisiin alumiiniset liukuesteet.

Ensin mitataan liukuesteen leveys. Sitten mitataan portaan leveys. Kun siitä vähennetään liukuesteen leveys ja luku jaetaan kahdella, saadaan selville esteen etäisyys kummastakin reunasta. Sitten liukueste sovitetaan portaan keskelle.

Ensin liukeste kiinnitetään porrasaskelman edestä ja sitten sen päältä.Sitten seuraava askelma: mittaus ja liukuesteen kiinnitys. Ammattilainen käyttää tässä poraruuveja, joten teakpuuhun ei tarvitse porata reikiä erikseen.

Kun olet päässyt muutaman portaan ylöspäin, voit kiinnittää liukuesteen mittaamattakin. Voit asettaa vatupassin portaisiin jo kiinnitettyjen liukuesteiden reunaa vasten ja seuraavan liukesteen vatupassin reunaan. Nyt liukuesteet ovat linjassa. Näin säästyy hiukaan aikaa etenkin, jos kiinnitettäviä liukuesteitä on useita. Tällä tavoin lopputulos on yhtä hyvä kuin mittaamalla.

Sitten pitää vain kiinnittää ruuvit kuten edellä. Nyt portaat ovat turvalliset, eikä niissä enää tarvitse pelätä liukastuvansa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Oikea askelmaleveys

  Oikea askelmaleveys

  22/08 VIDEO: Porrasaskelman on on oltava tietyn levyinen, jotta portaissa on turvallista liikkua. Tämä mitta riippuu ihmisen askeleen pituudesta. Normaalisti ihminen ottaa noin 63 cm:n askeleita, mutta liikuttaessa korkeussuunnassa ...

 • Kaide kellarinportaisiin

  Kaide kellarinportaisiin

  22/08 VIDEO: Kaiteettomassa portaikossa saattaa syntyä vaaratilanne. Siksi seinään on päätetty asentaa kaide. Ensin on päätettävä, miten tiheästi kaiteeseen tarvitaan kiinnitysheloja. Siksi mitataan uloimman portaan leveys ja ...

 • Portaiden asentaminen

  Portaiden asentaminen

  19/08 VIDEO: Portaat näyttävät tyylikkään keveiltä, mutta ulkonäkö pettää: niiden paikalleen nostamiseen tarvitaan ehdottomasti apua, sillä muuten saattaa käydä huonosti. Alussa on päätettävä kuka työtä johtaa, ettei siitä tule ...

 • Portaiden kokoaminen

  Portaiden kokoaminen

  19/08 VIDEO: Portaat ovat tulleet valmistajalta. Ne tarvitsee vain koota. Ennen kuin työ aloitetaan, on hyvä tarkistaa, että kaikki ruuvit, prikat ja muut tarvikkeet ovat mukana toimituksessa.

 • Porrasaukon levyttäminen

  Porrasaukon levyttäminen

  19/08 VIDEO: Ennen uusien portaiden asentamista on aukkoon kiinnitettävä uudet reunalevyt. Työ aloitetaan jälleen mittaamisesta. Koska tähän tullaan asentamaan uusi lattia, käytetään samanlaista lautaa. Vatupassin avulla ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot