Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Avoportaista umpinaiset

Jos suunnittelet portaiden alle säilytyspaikkaa tavaroille tai jos haluat rakentaa sinne hyllyjä, kannattaa avoportaat muuttaa umpinaisiksi. Jos talossa on pieniä lapsia, umpinaiset portaat ovat myös turvallisemmat. Lisäksi ne ovat viimeistellyn näköiset.

Ammattilaisen neuvojen avulla opit muuttamaan portaat umpinaisiksi niin, etteivät ne natise, kun portaissa kuljetaan. Tarvittavan levyn leveys saadaan selville mittaamalla portaat. Aseta levy suljettavalle portaalle ja piirrä siihen viiva sen portaan reunaa pitkin, jonka eteen levy tulee.

Nyt on selvillä myös levyn korkeus, ja se sahataan oikean kokoiseksi pyörösahalla. Levy kiinnitetään porrasaskelman alapuolelle, ja tässä ruuvataan viisi ruuvia kohtisuoraan levyn läpi ja portaaseen. Ensin on mitattava porrasaskelman paksuus, jotta reiät voidaan porata oikealle kohdalle levyyn. Tässä mitataan 5 cm:n matka levyn kummastakin päästä ja piirretään merkki kohtaan, johon uloimmat ruuvit tulevat.

Näiden kahden merkin väliin piirretään vielä kaksi merkkiä. Niiden tulee olla levyssä tasavälein.Ota mitaksi puolet portaan paksuudesta - tässä 2 cm - ja tee siihen kohtaan merkki.

Tee kaikki merkit samalla tavalla. Sitten poraamaan. Tässä käytetään 4 mm:n terää, joka vastaa käytettäviä ruuveja. Sitten levy naputellaan paikalleen. Narinan saa estetyksi siten, että levy upotetaan niin, että se on pari millimetriä porrasaskelman alla. Silloin askelma pääsee hiukan joustamaan, kun sen päälle astutaan. Aukko piilotetaan myöhemmin erillisellä listalla.

Nyt porataan levyyn tehtyjen reikien läpi porraskelmaan. Se sujuu helposti, mutta muista pitää poraa kohtisuorassa niin, että terä menee varmasti porrasaskelman sisään. Nyt on aika kiinnittää ruuvit. Lopuksi kanta piilotetaan peitenastalla. Silloin kanta ei jää rumasti näkyviin myöskään alapuolelta.

Ennen listan kiinnittämistä on hyvä vielä tarkistaa, että levy on suorassa ja tarvittaessa vielä korjata sen asentoa. Nyt kiinnitetään lista paikalleen. Ensin mitataan tarvittava leveys. Sitten listaan tehdään merkki ja lista katkaistaan merkin kohdalta listasaksilla.

Sitten lista asetetaan paikalleen ja kiinnitetään naulapyssyllä. Paina lista kunnolla kiinni askelmaan naulatessasi sitä, jotta se ei pääse pullistelemaan. Samanlainen lista kiinnitetään etupuolelle, mutta tässä käytetään listanauloja. Listanaulat ovat ohuempia kuin tavalliset naulat, jotta lista ei mene yhtä helposti halki. Hakkaa naulan kannat kokonaan näkymättömiin tuurnan avulla.

Porrasaskelma on nyt suljettu, ja nyt vain jatketaan koko portaikko samaan tapaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Oikea askelmaleveys

  Oikea askelmaleveys

  22/08 VIDEO: Porrasaskelman on on oltava tietyn levyinen, jotta portaissa on turvallista liikkua. Tämä mitta riippuu ihmisen askeleen pituudesta. Normaalisti ihminen ottaa noin 63 cm:n askeleita, mutta liikuttaessa korkeussuunnassa ...

 • Kaide kellarinportaisiin

  Kaide kellarinportaisiin

  22/08 VIDEO: Kaiteettomassa portaikossa saattaa syntyä vaaratilanne. Siksi seinään on päätetty asentaa kaide. Ensin on päätettävä, miten tiheästi kaiteeseen tarvitaan kiinnitysheloja. Siksi mitataan uloimman portaan leveys ja ...

 • Portaiden asentaminen

  Portaiden asentaminen

  19/08 VIDEO: Portaat näyttävät tyylikkään keveiltä, mutta ulkonäkö pettää: niiden paikalleen nostamiseen tarvitaan ehdottomasti apua, sillä muuten saattaa käydä huonosti. Alussa on päätettävä kuka työtä johtaa, ettei siitä tule ...

 • Portaiden kokoaminen

  Portaiden kokoaminen

  19/08 VIDEO: Portaat ovat tulleet valmistajalta. Ne tarvitsee vain koota. Ennen kuin työ aloitetaan, on hyvä tarkistaa, että kaikki ruuvit, prikat ja muut tarvikkeet ovat mukana toimituksessa.

 • Porrasaukon levyttäminen

  Porrasaukon levyttäminen

  19/08 VIDEO: Ennen uusien portaiden asentamista on aukkoon kiinnitettävä uudet reunalevyt. Työ aloitetaan jälleen mittaamisesta. Koska tähän tullaan asentamaan uusi lattia, käytetään samanlaista lautaa. Vatupassin avulla ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot