Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Betoniportaan reiän korjaaminen

Jos esimerkiksi ovelle tai kellariin johtavissa portaissa on halkeamia tai reikiä, ne kannattaa korjata saman tien, ennen kuin ne lohkeilevat pahemmin esimerkiksi pakkasen takia.

Aluksi reikien ympäriltä hakataan irtonainen aines muurarin vasaralla. Aluksi pieneltä näyttävä reikä voikin osoittautua isoksi vaurioksi, kun murentunut betoni nakutellaan pois. Jos kaikkea irtonaista betonia ei hakata pois, vika uusiutuu pian.

Jotta korjauksesta tulee mahdollisimman siisti, muurari tekee reiän ympärille kolme uraa kulmahiomakoneella.

Urien ja reiän välinen betoni poistetaan meisselillä. Kaikki pöly ja sora pitää poistaa aukosta huolellisesti esimerkiksi teräsharjan ja harjan avulla, jotta betoni kiinnittyy kunnolla.Sekoita korjausbetoni tai tee itse seos, jossa on 1 osa vettä ja 3 osaa sementtiä niin, että syntyy ohut seos.

Kun aukko on kostutettu vedellä, siihen sivellään seosta. Seuravaksi sekoitetaan karkeaa betonia 1 osaan sementtiä ja 3 osaan soraa ja vettä. Seosta puristetaan kaikkiin reikiin. Jos reiät ovat syviä, seosta lisätään useampaan kertaan.

Kun koko reikä on täytetty karkealla betonilla, korjaus tasoitetaan puhdistuskauhalla niin, että uusi betoni tulee portaan tasalle. Jos reikä on syvä ja ulottuu askelman yli, kannattaa ehkä tasoittaa useamman kerroksen jälkeen ennen betonin kuivumista. Näin varmistetaan, että askelmasta tulee tasainen.

Lopulta reuna sivellään märällä siveltimellä, jotta korjaus ei erotu liikaa portaasta. Jos korjaus tehdään lämpimällä säällä tai auringonpaisteessa, betoni voi kuivua niin nopeasti että se repeää. Siksi korjaus kannattaa peittää muovilla.

Muovin voi poistaa parin päivän kuluttua, ja korjaus kovettuu kuukauden kuluessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Oikea askelmaleveys

  Oikea askelmaleveys

  22/08 VIDEO: Porrasaskelman on on oltava tietyn levyinen, jotta portaissa on turvallista liikkua. Tämä mitta riippuu ihmisen askeleen pituudesta. Normaalisti ihminen ottaa noin 63 cm:n askeleita, mutta liikuttaessa korkeussuunnassa ...

 • Kaide kellarinportaisiin

  Kaide kellarinportaisiin

  22/08 VIDEO: Kaiteettomassa portaikossa saattaa syntyä vaaratilanne. Siksi seinään on päätetty asentaa kaide. Ensin on päätettävä, miten tiheästi kaiteeseen tarvitaan kiinnitysheloja. Siksi mitataan uloimman portaan leveys ja ...

 • Portaiden asentaminen

  Portaiden asentaminen

  19/08 VIDEO: Portaat näyttävät tyylikkään keveiltä, mutta ulkonäkö pettää: niiden paikalleen nostamiseen tarvitaan ehdottomasti apua, sillä muuten saattaa käydä huonosti. Alussa on päätettävä kuka työtä johtaa, ettei siitä tule ...

 • Portaiden kokoaminen

  Portaiden kokoaminen

  19/08 VIDEO: Portaat ovat tulleet valmistajalta. Ne tarvitsee vain koota. Ennen kuin työ aloitetaan, on hyvä tarkistaa, että kaikki ruuvit, prikat ja muut tarvikkeet ovat mukana toimituksessa.

 • Porrasaukon levyttäminen

  Porrasaukon levyttäminen

  19/08 VIDEO: Ennen uusien portaiden asentamista on aukkoon kiinnitettävä uudet reunalevyt. Työ aloitetaan jälleen mittaamisesta. Koska tähän tullaan asentamaan uusi lattia, käytetään samanlaista lautaa. Vatupassin avulla ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot