Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä

Sisäänkäynnin eteen rakennettu perinteinen kuisti kohentaa talon ulkonäköä, tarjoaa suojaa sateella ja antaa mahdollisuuden laittaa ostokset lattialle avaimia haettaessa. Nyt voit päästää nikkarointitaitosi valloilleen.

Ruotsalaiset rakentavat ehkä meitäkin useammin pienen katetun sisäänkäynnin talonsa eteen, ja sellainen on epäilemättä hyödyllinen ja
kätevä. Avonainen rakennelma suojaa sateelta ja tuiskulta, kun haetaan avaimia esille ja tarjoaa kuivan paikan laskea kantamukset siksi aikaa maahan. Hyvin usein siinä on myös penkki, jolla voi istua ja ottaa saappaat jaloista. Mutta katettu sisäänkäynti on paljon muutakin kuin kätevä oven eteen tehty rakennelma. Se on yksityiskohta, joka parantaa talon ulkonäköä – tai päinvastoin, jos sitä ei rakenneta huolellisesti. Jos siis päätät rakentaa taloosi kuistin, johon annamme tässä yksinkertaiset ohjeet, mieti kuistin koko, sijainti ja muoto hyvin tarkkaan, jotta ne sopivat talosi ulkonäköön. Tässä annettujen ohjeiden mukainen kuisti voi sopia taloosi täydellisesti – tai sitten ei. Katso mallia jostain muualta tai ota mallia jostain omaa taloasi muistuttavaan taloon rakennetusta kuistista. Joku toinen on voinut jo ratkaista ongelman ja saat hänen kuististaan sopivan inspiraation. Piirrä sitten taloosi suunnittelemasi näköinen kuisti – käytä tietokonetta, jos se tuntuu helpommalta. Talo, johon tämä kuisti rakennetaan, on peräisin 1900-luvun alkupuolelta, joten yritimme etsiä suunnilleen samanikäisiä taloja, kun haimme inspiraatiota ja pohdimme erilaisia rakennusmahdollisuuksia. Pienen kuistin rakentaminen ei ole rakenteellisesti vaativaa vaan tarjoaa pikemminkin paljon mahdollisuuksia toteuttaa omia nikkarointitaitoja. Teknisesti riittää, että hankitaan vakiomittaista puutavaraa ja tehdään yksinkertaisia liitoksia ilman kiinnitysheloja. Sen jälkeen voidaan ilotella pienillä yksityiskohdilla, kuten viistetyillä
tolpilla, matalalla kaiteella ja auringonsädekuviolla kuistin päädyssä. Ne ovat kivoja yksityiskohtia, joilla ei aina ole sen suurempaa käytännön merkitystä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Katettu terassi

  Katettu terassi

  20/07 VIDEO: Monet laajentavat taloa rakentamalla lasikuistin. Näin saa kesäksi lisää oleskelutilaa ilman mittavia rakennustöitä. Vielä helpompi ratkaisu on rakentaa katettu terassi.

 • Asenna lasiovi ja päästä valo sisään

  Asenna lasiovi ja päästä valo sisään

  12/10 Katso, kuinka asennamme lasiovet talon päätyyn ja muutamme pimeän nurkkahuoneen valoisaksi. Samalla aukeaa myös suora kulku puutarhaan.

 • Suojaudu murtovarkailta

  Suojaudu murtovarkailta

  17/12 Kodin ja kesämökin turvaamisen murtovarkailta ei tarvitse olla vaikeaa eikä kallista. Tee Itse neuvoo kodin ja kesämökin murtosuojauksen parantamisessa.

 • Mainio säilykeautomaatti

  Mainio säilykeautomaatti

  26/11 Säilykeautomaatti on mainio kaluste usein tarvittavien säilykkeiden varastointiin: uudet säilykkeet syötetään ylhäältä, ja vanhat työntyvät esiin alhaalta.

  Vaikeus 1/4
 • Uusi ulko-ovi on kannattava ostos

  Uusi ulko-ovi on kannattava ostos

  14/10 On monta hyvää syytä vaihtaa vanha, kulunut ulko-ovi uuteen. Kauneuden lisäksi saat lisää lämmöneristystä ja turvallisuutta.

  Vaikeus 3/4
Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä
 • Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä
 • Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä
 • Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä
 • Uusi kuisti luo suojaa ja ilmettä

Vaikeusaste

Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot