Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rimalaudoitus

Pohjoismaisten puutalojen julkisivu verhoillaan usein rimalaudoituksella. Tässä runkoon kiinnitetään 25 cm leveitä lautoja niin, että yksi ruuvi tulee toiseen sivuun. Ruuvin voi sijoittaa myös laudan keskelle, mutta silloinkin kuhunkin lautaan tulee vain yksi ruuvi.

Lautojen väliin jätetään noin 2 cm:n rako. Työ sujuu helpommin ja nopeammin, jos käsillä on 2 cm:n levyinen apupala, jolla etäisyys mitataan.

Vaikka käyttäisitkin apupalaa, kannattaa tarkistaa silloin tällöin, että laudat ovat vaaterissa. Kun laudat ovat paikallaan, kiinnitetään listat. Ne kiinnitetään kahden laudan väliin, jolloin rako jää niiden alle piiloon.Tässä käytetään 6 cm:n levyistä listaa, joka tulee kummaltakin puolelta 2 cm laudan päälle, mikä on vähimmäismitta.

Lista tukee samalla laudat runkoon, ja siksi se ruuvataan niiden keskelle. Ruuveja ei siis kiinnitetä lautojen läpi. Tässä tarvitaan ruuveja, joiden pituus on noin kaksi kertaa lautojen paksuus.Listojen kiinnitysruuvien on ulotuttava yhtä syvälle runkoon kuin lautojenkin ruuvit. Siksi niiden pitää olla lautojen paksuuden verran pidempiä.

Muista käyttää ruostumattomia ruuveja, jos puu on kyllästettyä kuten tässä, ja muista myös tarkistaa kaiken aikaa, että listat ovat suorassa. Tällainen lautavuoraus on siisti ja nopeatekoinen, ja hyvä suoja tuulta ja tuiskua vastaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • ULKORAKENNUKSET: Perinteinen vuorolaudoitus

  ULKORAKENNUKSET: Perinteinen vuorolaudoitus

  13/09 VIDEO: Tämän pihakennuksen takaseinässä on uralevy, mutta kummassakin päädyssä on vuorolaudoitus. Vuorolaudoitus tarkoittaa sitä, että päälimmäiset laudat naulataan osittain alempien lautojen päälle. Nämä laudat ovat 10 cm ...

 • Vinovuorilaudoilla verhoilu

  Vinovuorilaudoilla verhoilu

  19/08 VIDEO: Pylvään ja seinämuurin välinen aukko verhoillaan vinolaudoilla, jolloin sisäänkäynti tulee suojatuksi tuulelta.

 • Vinovuorilaudoilla verhoilu

  Vinovuorilaudoilla verhoilu

  19/08 VIDEO: Pylvään ja seinämuurin välinen aukko verhoillaan vinolaudoilla, jolloin sisäänkäynti tulee suojatuksi tuulelta.

 • Rimalaudoitus

  Rimalaudoitus

  19/08 VIDEO: Pohjoismaisten puutalojen julkisivu verhoillaan usein rimalaudoituksella. Tässä runkoon kiinnitetään 25 cm leveitä lautoja niin, että yksi ruuvi tulee toiseen sivuun. Ruuvin voi sijoittaa myös laudan keskelle, mutta ...

 • Julkisivu vinovuorilaudasta

  Julkisivu vinovuorilaudasta

  19/08 VIDEO: Nyt puuseppä näyttää, miten valmiista vinovuorilaudasta syntyy vähällä vaivalla julkisivuverhoilu. Mitat on jo otettu, joten laudat voidaan sahata.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot