Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Perinteinen päätykolmio

Seuraavaksi puuseppä näyttää, miten päätykolmio verhoillaan perinteiseen tapaan. Ensimmäiseksi on mitattava katon kaltevuusaste. Se sujuu helposti säätökulmaimella ja vatupassilla.

Aseta säätökulmaimen toinen puoli katon suuntaisesti ja toinen vatupassin suuntaisesti niin, että se on pystysuorassa. Siirrä tämä mitta katkaisusirkkeliin. Jos käytössä ei ole katkaisusirkkeliä, voit siirtää mitan lautaan ja sahata sen tavallisella käsisahalla.

Kun ensimmäinen lauta on sahattu viistoon, päätykolmion korkeus mitataan huolellisesti. Noin yhden sentin paksuisesta tukilistasta mitattuna korkeus on tässä 45 cm.Huomaa, että lauta sahataan alareunasta 15 astetta viistoon. Kaikki muutkin laudat sahataan samalla tavalla. Sen ansiosta sadevesi valuu paremmin alas.

Kiinnitä lauta yhdellä ruuvilla oikean puolen alareunasta. Tarkista sitten vielä vatupassin avulla, että lauta on vaaterissa, ja ruuvaa sitten vasen alareuna kiinni. Ja sitten kahdella ruuvilla ylhäältä. Muista, että ruuvien pituuden pitää olla ainakin kaksi kertaa laudan paksuus.

Nyt mitataan seuraavan laudan pituus, ja se sahataan alareunasta 15 astetta jiiriin. Lauta sijoitetaan niin, että sen ja edellisen laudan väliin jää puoli laudan leveyttä. Välit peitetään myöhemmin toisella lautakerroksellaLoput alemman kerroksen laudat mitataan, sahataan ja ruuvataan kiinni samalla tavalla.

Kolmion oikean puoliskon verhoilu on peilikuva vasemmasta. Siihen kiinnitetään vain ensimmäinen lauta, ja asennetaan sitten vasemman puolen toinen lautakerros. Laudat tulevat 2 cm päällekkäin. Merkitse tämä mitta lautaan. Mittaa sitten korkeus alareunasta kärkeen. Tässä se on 44 cm. Keskimmäinen lauta sahataan vinoon niin, että siihen muodostuu terävä kärki.Mittaa sitten 44 cm kärjestä ja sahaa lauta samalla tavalla 15 astetta vinoon kuin ensimmäisenkin kerroksen laudat.

Kun asetat keskimmäisen laudan tukilistan päälle, tarkista, että se on kummallakin puolella saman verran eli 2 cm alalautojen päällä. Kiinnitä lauta kahdella ruuvilla sekä ylä- että alareunasta.

Mittaa nyt keskilaudasta 8 cm, niin seuraavakin lauta tulee 2 cm alalaudan päälle. Jatka verhoilua mittaamalla, sahaamalla ja ruuvaamalla samaan tapaan. Muista, että ruuvit eivät saa mennä alemman kerroksen lautojen läpi. Ruuveilla vain kiinnitetään toinen lautakerros alla oleviin lautoihin.

Ruuvien sijainnin voi merkitä myös lautojen ollessa työpöydällä. Etukäteen mittaaminen helpottaa lautojen ruuvaamista etenkin, jos joudut seisomaan tikkailla työtä tehdessäsi. Kun kaikki laudat on kiinnitetty, on aika irrottaa tukilista, jolla varmistettiin alareunan tasaisuus. Alareunan viistotuksen ansiosta sadevesi valuu maahan, eikä sitä juurikaan pääse rakennetta pilaamaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • ULKORAKENNUKSET: Perinteinen vuorolaudoitus

  ULKORAKENNUKSET: Perinteinen vuorolaudoitus

  13/09 VIDEO: Tämän pihakennuksen takaseinässä on uralevy, mutta kummassakin päädyssä on vuorolaudoitus. Vuorolaudoitus tarkoittaa sitä, että päälimmäiset laudat naulataan osittain alempien lautojen päälle. Nämä laudat ovat 10 cm ...

 • Uusi ja helppo ulkovuoraus

  Uusi ja helppo ulkovuoraus

  08/04 Onko ulkovuoraus jo nähnyt parhaat päivänsä? Ei ole mitään syytä vaipua epätoivoon. Usein riittää, että vanhan ulkovuorauksen päälle asennetaan uudet laudat.

  Vaikeus 3/4
 • NÄIN rappaat ulkoseinät uuteen uskoon

  NÄIN rappaat ulkoseinät uuteen uskoon

  11/10 Ohutrappaus, yksikerrosrappaus, slammaus. Rakkaalla menetelmällä on monta nimeä. Uusi rappaus parantaa talon ulkonäköä. Katso, miten se tehdään!

 • Vinovuorilaudoilla verhoilu

  Vinovuorilaudoilla verhoilu

  19/08 VIDEO: Pylvään ja seinämuurin välinen aukko verhoillaan vinolaudoilla, jolloin sisäänkäynti tulee suojatuksi tuulelta.

 • Vinovuorilaudoilla verhoilu

  Vinovuorilaudoilla verhoilu

  19/08 VIDEO: Pylvään ja seinämuurin välinen aukko verhoillaan vinolaudoilla, jolloin sisäänkäynti tulee suojatuksi tuulelta.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot