Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Vaimenna yläkerran melu

Yläkerrasta kantautuvia elämän ääniä voi tehokkaasti vaimentaa ilman että yläkerran asukkaat joutuisivat hissuttelemaan, olivatpa he sitten omaa väkeä tai aivan ventovieraita.

Kun haluat poistaa huoneesta melua, tutustu erilaisiin melutyyppeihin: ilmaääneen, askelääneen ja jälkikaikuun, sillä niitä rajoitetaan erilaisin tavoin.

Ilmamelu

Ilmamelua voi tehokkaimmin rajoittaa tekemällä katosta ilmatiiviin. Jos putkien ympärillä on pienikin rako, joka menee kerrosten läpi, reiän läpi kulkeutuu enemmän ilmamelua kuin koko muusta katosta yhteensä.

Askelmelu

Askelmelun voi pysäyttää estämällä materiaaleja johtamasta ääntä eteenpäin. Painolla on tällöin paljon merkitystä. Melua on yksinkertaisesti syytä olla huomattavasti enemmän, jos asennetaan kolme kipsilevykerrosta limittäin kuin siinä tapauksessa, että asennetaan vain ohut, yksittäinen lautakerros. Seuraava keino on vähentää pintojen välistä yhteyttä - kuten asennettaessa reikänauhoja välipohjan ja katon väliin. Kolmas tärkeä vaimennuskeino on ehkäistä ilman värinää pintojen välissä mineraalivillalla tmv.

Askelmelua voi myös ehkäistä esimerkiksi asentamalla mattoja ja ääntäeristävä kerros lattiaan, huopatassut kalusteiden alla ja välttämällä kovapohjaisten kenkien käyttöä.

Jälkikaiku

Jälkikaiku on ääntä, joka syntyy huoneessa. Sitä vaimennetaan pehmeillä matoilla ja kalusteilla, verhoilla ymv. Jos haluat vaimentaa melua kattoratkaisulla, sisustuksella ei ole huonetilassa ratkaisevaa merkitystä. Tällöin voit kattaa katon pehmeillä tai muotoilluilla levyillä aivan kuten muitakin kovia pintoja. Äänieristeinen katto sen sijaan jarruttaa yläpuolella olevista huoneesta kulkeutuvaa melua.

Musiikkilaitteista tuleva melu, puhelu tai koiran haukkuminen on osin ilmaääntä. Osittain askelääntä ovat kenkien kopinan ja tassutuksen lisäksi vaikkapa pesukoneen linkousääni tai lattiaa pitkin vedettävästä tuolista lähtevä melu.

Katso myös: Rakenna äänieristävä välikatto

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miksi lattian alla on savea?

  Miksi lattian alla on savea?

  13/11 Yläkerran lattiaparrujen välissä on savea. Pitääkö se poistaa ja korvata mineraalivillaeristeellä?

 • 3 asiaa, jotka PITÄÄ tehdä ennen talvea

  3 asiaa, jotka PITÄÄ tehdä ennen talvea

  06/10 Onko talosi valmis talveen? Ellei, valmistaudu lumeen ja pakkaseen JUURI NYT. Kaikkea et ehdi enää tehdä, mutta lue selviytymisvinkkimme, ja tee mitä voit.

 • 9 KEINOA: "Uusi" talo pikkurahalla

  9 KEINOA: "Uusi" talo pikkurahalla

  07/09 Ennen-talo näyttää lievästi sanottuna väsyneeltä. Piristämme sitä katonpesulla ja uudella, upealla julkisivulla. Ero on uskomaton!

 • Gør huset klar til skybrud

  Gør huset klar til skybrud

  31/08 Når regnen vælter ned, kan tagrenderne og kloakkerne ikke altid følge med. Du kan selv gøre noget for at undgå det, og du kan komme i gang allerede nu!

 • Suojaa talosi tuhotulvalta

  Suojaa talosi tuhotulvalta

  31/08 Vesikourut ja viemärit eivät aina pysy perässä, kun vettä tulee taivaan täydeltä. Voit valmistautua pahan päivän varalle jo nyt!

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot