Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Hyllyn piilokiinnitys

Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein mainiosti.

Kaiteen pohjan leveys on 45 mm.Sahaa kaidepuusta toivotun hyllyn pituinen pätkä. Tässä tarvitaan metrin mittaista hyllyä. Tee merkit kiinnnitysreikiä varten. Jos hylly on metrin mittainen, riittää kaksi reikää, mutta jos se on pidempi, tarvitset kolme. Kaksi reikää porataan 10 cm:n päähän reunoista. Mahdollinen kolmas reikä tulee keskelle.Poraa reiät kaidepuun keskelle.

Ripustukseen tarvitset kolme kannatonta karmiruuvia, joiden pituus on 15 cm. Mittaa halkaisija, joka on tässä 8 mm.Tarvitaan siis 8 mm:n puupora, jotta ruuvit sopivat täsmällisesti reikiin. Poraa kahden kolmasosan syvyyteen. Se sopii sattumalta poranterän pituuteen.

Jos sinulla ei ole sopivan pituista terää, merkitse terään teipillä, miten syvään on tarkoitus porata. Muista, että reiän tulee olla kaksi kolmasosaa hyllyn syvyydestä – ja ruuvien pitää tietenkin olla sopivan pituisia sekä riittävän pitkiä, jotta kiinnitys varmasti pitää.

Kestävyyteen vaikuttaa myös seinän materiaali, mutta joka tapauksessa ruuvin on mentävä 8-10 cm seinän sisään. Tämä 100 mm:n levyinen hylly kiinnitetään niin, että ruuvi menee 10 cm seinän sisään. Merkitse hyllyn sijaintipaikka. Tarkista vielä vatupassin avulla, että merkinnät ovat samalla tasolla ja hylly tulee suoraan.

Merkitse myös porattavien reikien paikat.Karmiruuvit ovat 8 m paksuja, mutta seinään porataan reikä 6-6,5 mm:n terällä. Karmiruuvit kiinnitteään suoraan tiiliseinään ja betoniin, eikä proppuja tarvita lainkaan. Porauspöly kannattaa jo tässä vaiheessa imeä pölynimuriin.

Seinä on valitettavasti hiukan huokoinen niistä kohdista, joihin reiät on määrä porata. Siiä voisi auttaa tiivistysrengaskin, mutta tässä päätettiin siirtää hyllyä pari senttiä, jolloin reiän kohdalla on tiili. Karmiruuvit ruuvataan paikalleen niin pitkälle, että sopivat hyllyssä oleviin reikiin. Kaksi ruuvia riittää, koska hylly on melko lyhyt. Keskelle ei siis tarvita ruuvia. Nyt hyllyn voi työntää paikalleen. Ja perhekuvat pääsevät kauniisti esille.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Hyllyn piilokiinnitys

  Hyllyn piilokiinnitys

  23/08 VIDEO: Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein ...

 • Tyylikäs tauluhylly

  Tyylikäs tauluhylly

  22/08 VIDEO: Jos haluat perhekuvat tai pienet taulut esille vierekkäin, mutta silti vaihtaa joskus niiden paikkaa, on tämä pieni tauluhylly hyvä vaihtoehto. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä.

 • Voiko suihkuun tehdä laatoista hyllyn?

  Voiko suihkuun tehdä laatoista hyllyn?

  17/02 Uuteen suihkunurkkaan tarvitaan pari hyllyä. Voisiko ne päällystää seinälaatoilla rikkomatta rakenteita?

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 Timberwise on antanut mielikuvituksen lentää ja maalannut parketin sinisen, keltaisen, vihreän ja punaisen sävyillä.

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 PYTT Living har lanceret en akustikdæmpende løsning, der både forkæler ører og øjne. Pladerne består af lydabsorberende skum – lige til at hænge op på væggen.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot