Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kirjahyllyn kiinnittäminen

Tässä näytetään, miten kirjahylly kiinnitetään seinään. Kiinnitys jää piiloon, ja se on myös hyvin kestävä.

Hyllyn takaseinä on pari senttimetriä hyllyn sisällä, joten kiinnitykselle jää hyvin tilaa.Aluksi mitataan hyllyn sisäleveys. Tässä se on 116 cm.Leveys merkitään höylättyyn lautaan, joka on 21 mm paksu ja 115 mm leveä. 21 mm sopii hyvin hyllyn takaseinän ja takareunan väliin.

Laudan pitää nimittäin olla yhtä pitkä kuin takaseinän ja takareunan välinen etäisyys niin, että kiinnitys jää piiloon. Lauta sahataan käsisahalla. Seuraavaksi mitataan laudan keskikohta kummastakin päästä, ja suoran laudan avulla piirretään viiva keskipisteiden välille.

Seuraavaksi lauta halkaistaan pituussuunnassa pyörösahalla. Sitä varten toinen lauta kiinnitetään laudan päälle pyörösahan tueksi. Lauta sahataan jiiriin niin, että kulma on 35 ja 45 asteen välillä.

Tässä pyörösahan kulmaksi on säädetty 37,5 astetta. Tässä on nyt kaksi yhteensopivaa listaa, joista toinen kiinnitetään kirjahyllyyn ja toinen seinään.irjahyllyyn kiinnitettävään listaan sivellään puuliimaa.

Ruuvit tulevat sisäpuolelle kirjahyllyn molemmille puolille ja lista asetetaan paikalleen takapuolelle, minkä jälkeen ruuvit kiristetään.Jiiriin sahattu puoli tulee alaspäin, kuten tässä. Sitten kiinnitetään seinälista paikalleen.

Sen on tultava noin 8 cm kirjahyllyn yläreunaa alemmaksi, jotta tilaa jää toiselle listalle ja kirjahyllyn reunalle. Kun sopiva korkeus on löytynyt, korkeus merkitään koko leveydeltä vesivaa’an avulla.Sitten merkitään ruuvien paikat. Ne tulevat noin 8 senttimetrin päähän kummastakin reunasta sekä yksi ruuvi keskelle.

Ruuveille porataan reiät, ja lista nostetaan seinää vasten.Listassa olevien reikien avulla merkitään seinään tulevien reikien paikka. Kun seinään on porattu reiät, reikiin asetetaan tulpat.

Reiät on porattu 6-millisellä poralla, ja niiden on oltava hieman syvempiä kuin 6-millisten tulppien pituus. Nyt seinälistan voi kiinnittää 5 x 60 millin ruuveilla.Kun seinälista on asennettu, hylly on helppo kiinnittää. Nyt se on tukevasti kiinni seinässä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Hylly mittojen mukaan

  Hylly mittojen mukaan

  22/08 VIDEO: Nyt puuseppä näyttää, miten voit rakentaa hyllykön, joka syntyy helposti mdf-levyn palasia yhdistelemällä. Voit rakentaa hyllykön täsmälleen haluamasi levyiseksi ja korkuiseksi. Hyllykkö rakennetaan mdf-levystä, joita ...

 • Miksi hyllyt riippuvat vinossa?

  Miksi hyllyt riippuvat vinossa?

  06/07 Asensin hyllyt Tee Itse -lehden näppärän periaatteen mukaisesti. Siitä huolimatta hyllyt ovat ihan vinossa. Mikä meni mönkään?

 • Miten vältän näkyvät ruuvit?

  Miten vältän näkyvät ruuvit?

  14/09 Ei rumia ruuvinkantoja! Kun liimaat osat toisiinsa 45 asteen kulmassa, näkyviin ei jää myöskään lastulevyreunoja.

 • Miten tuen hyllyn?

  Miten tuen hyllyn?

  19/08 Olen asentanut hyllyköiden alle pyörät jokaiseen kulmaan. Pohjalevy ei vain ole riittävän jäykkä, joten se taipuu. Mikä neuvoksi?

 • Mainio säilykeautomaatti

  Mainio säilykeautomaatti

  26/11 Säilykeautomaatti on mainio kaluste usein tarvittavien säilykkeiden varastointiin: uudet säilykkeet syötetään ylhäältä, ja vanhat työntyvät esiin alhaalta.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot