Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


12 VINKKIÄ: Ota piiloneliöt hyötykäyttöön

Harvoin tuntuu siltä, että tilaa on tarpeeksi. Todellisuudessa tilaa kyllä on, vaikka sitä ei aina huomaakaan. Joka kodissa on huonosti käytettyjä neliöitä, joihin voi rakentaa lisää säilytystilaa – tai jopa kokonaisen huoneen.


Hyllyt näyttävät portaiden jatkeelta.

1. Vaatehuone portaiden kylkeen

Portaat täyttävät ison osan huoneesta, joten niiden kylkeen mahtuu paljon tavaraa. Tässä portaisiin on kiinnitetty kaappeja, hyllyjä ja koukkuja. Samalla on saatu järjestykseen kaikki vaatteet, jotka muuten lojuisivat hujan hajan. Koska säilytyssuunnitelma on ollut mielessä alusta asti, hyllyt sulautuvat hienosti portaiden askelmiin.Uritettu rima pitää liukuovet paikallaan.

2. Kaappitilaa kaapin päälle

Useimmat kaapit eivät ulotu aivan kattoon asti. Tyhjä tila voidaan kuitenkin hyödyntää rakentamalla kaapin päälle kaappi. Hyvällä tuurilla kaupassa myydään juuri tilaan sopivia kaappeja, mutta ne voi rakentaa myös itse. Tarvitaan vain kaksi uraa ja niihin sopivat ovet.

KATSO LISÄÄ: Kätke rojut piiloon - jatka kaapistoaYksi pystytolppa yleensä riittää, sillä seinät toimivat tukirakenteina. Kaiteen tulee olla vähintään 1 metrin korkuinen.

3. Makuuhuone katon rajaan

Jos huoneessa riittää korkeutta, makuuhuoneen voi rakentaa toiseen kerrokseen. Parvi voi olla pelkkä sänky, mutta jos tilaa on reilusti, ylös voi rakentaa melkoisen ullakon.

Vahva, seinään ruuvattu palkki kantaa suurimman osan painosta, joten parven alle tarvitaan vain yksi tolppa, joka pystytetään ulkonurkkaan. Tolpan voi korvata kokonaan kiinnittämällä parven kattopalkkiin metallivanteella.

SE MERE: Rakenna parvi


4. Eteinen järjestykseen

Eteisessä on usein kauhea sotku kenkiä, lapasia, pipoja ja kaulahuiveja. Ongelma ratkeaa organisoimalla ja fiksulla eteiskalusteella. Naulakko ja kenkähyllyt ovat kalusteen takapuolella ja pikkutavaroille tarkoitetut hyllyt sekä koukut sopivasti käden ulottuvilla.


5. Laatikot kaappien alle

Keittiön sokkeli on täynnä tyhjää tilaa, jossa voi yhtä hyvin säilyttää tavaroita. Sokkelilaatikot voi ostaa valmiina tai rakentaa alusta asti itse. Kiskot kannattaa joka tapauksessa ostaa valmiina. Lattian täytyy olla melko suora, jotta laatikot eivät haraa vastaan.Pieni hela toimii kahvana. Tarjolla on myös huomaamattomia ”tönäisylaatikoita”.

6. Portaat täynnä laatikoita

Portaiden alla olevaa tilaa voidaan hyödyntää monin tavoin. Erityisen hauska ja huomaamaton tapa on askelmiin rakennetut laatikot. Laatikot pitää tehdä mittatilaustyönä, mutta kiskot voi ostaa valmiina ja asentaa ne siten, että ne sopivat laatikoihin.


7. Tuplakirjahylly

Jos kirjat eivät mahdu hyllyihin, kannattaa harkita kaksirivistä kirjahyllyä. Hylly näyttää äkkiseltään melkein tavalliselta kirjahyllyltä, mutta se kätkee sisäänsä toisen kerroksen.

KATSO LISÄÄ: Kapeat hyllyt antavat tuplasti tilaaLisäys kannattaa aloittaa toisesta kantavasti palkista. 65 sentin laajennus mahtuu räystään alle.

8. 65 sentin keittiölaajennus

Joskus täydellinen sisustus ei millään tahdo mahtua huoneeseen. Silloin pitää ajatella luovasti. Tämän laajennuksen suunnitellut arkkitehti on ainakin antanut ajatustensa juosta, sillä keittiön uudisosa työntyy 65 senttiä ulos julkisivusta. Kaapit mahtuvat laajennukseen, ja sisällä on nyt tilaa sekä keittiölle että ruokailutilalle. Laajennus pinnoitettiin sinkkilevyillä ja seetripaneeleilla.
Samalla tavalla voi rakentaa taloon muitakin lisähuoneita.

9. Kuisti talon jatkoksi

Takit, kengät, pipot ja lapaset eivät tahdo pysyä järjestyksessä liian pienessä eteisessä. Sotku on vielä pahempi, jos eteistä ei ole ollenkaan. Jos talossa ei ole tilaa, kannattaa harkita, voisiko taloa laajentaa lisärakennuksella. Kuistin ei ole pakko olla lämmin, mutta kylmälle laajennukselle voi olla vaikea saada rakennuslupaa.


10. Kengät kuriin putkilla

Usein tilanpuute johtuu vain siitä, että joka paikassa on kauhea sotku. Kengät pilaavat usein hyvänkin eteisen, mutta tässä ne on pantu kuriin hyllyksi liimatuilla putkenpätkillä. Jokaista putkea ei tarvitse kiinnittää seinään, vaan muutama ruuvi hyllyn nurkissa riittää.


11. Kaapit portaiden alle

Portaiden alla on yllättävän paljon tilaa isommillekin tavaroille. Kaappeihin voi tehdä liukuovet tai rakentaa ne ulospäin avautuviksi, kuten tässä. Isot huonekalurenkaat voi ostaa valmiina kaupasta, mutta kaapit on rakennettava joka tapauksessa itse. Talon tyyli ja asukkaiden tarpeet ratkaisevat, kannattaako kaappeihin laittaa renkaat vai liukuovet.Paljon hyvää säilytystilaa ja mukavia istumapaikkoja.

12. Hengähdyspaikka ikkunalla

Syviä ikkunalautoja voi hyödyntää monin tavoin. Jos ikkunalaudat eivät kuulu talon alkuperäiseen kalustukseen, ne voi rakentaa myös jälkikäteen. Ikkunoiden alle tulevat matalat kaapit voi ostaa valmiina tai rakentaa itse alusta asti. Ne tarjoavat samalla mukavan hengähdyspaikan luonnonvalossa.Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 Timberwise on antanut mielikuvituksen lentää ja maalannut parketin sinisen, keltaisen, vihreän ja punaisen sävyillä.

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 PYTT Living har lanceret en akustikdæmpende løsning, der både forkæler ører og øjne. Pladerne består af lydabsorberende skum – lige til at hænge op på væggen.

 • Hyllyn piilokiinnitys

  Hyllyn piilokiinnitys

  23/08 VIDEO: Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein ...

 • Hyllyn piilokiinnitys

  Hyllyn piilokiinnitys

  23/08 VIDEO: Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein ...

 • Tyylikäs tauluhylly

  Tyylikäs tauluhylly

  22/08 VIDEO: Jos haluat perhekuvat tai pienet taulut esille vierekkäin, mutta silti vaihtaa joskus niiden paikkaa, on tämä pieni tauluhylly hyvä vaihtoehto. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot