Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kylmän ulkoseinän eristäminen

Tämä eristämätön kellarinseinä on talvella kylmä, mikä vaikuttaa tietenkin koko kellarin lämpötilaan. Onneksi asia on helppo korjata. Siihen on tarjolla moniakin keinoja, mutta yksi helpommista on asentaa lämpöseinä eli kipsilevystä ja eristysmateriaalista rakennettava seinä.

Aivan ensimmäiseksi seinä on mitattava huolellisesti, jotta ei turhaan tule ostetuksi liikaa materiaalia. Korkeuden ja leveyden lisäksi mittauksessa on otettava huomioon mahdolliset esteet. Mitat kannattaa merkitä seinään, niin niitä voi koko ajan tarkistaa ja sahata varmasti oikean kokoiset levyt.

Tässä on päätetty käyttää 13 mm:n kipsilevyä, jonka toiselle puolelle on liimattu 30 mm:n solumuovia. Siihen on käytetty erikoisliimaa, joka ei päästä kosteutta läpi. Levyt ovat 60 cm leveitä ja 250 cm korkeita, ja niiden molemmat pitkät sivut on pyöristetty.

Tämä tila on vain 203 cm korkea, joten 47 cm on sahattava pois. Mitta merkitään levyyn ja piirretään koko matkalta kulmamitan tai vastaavan avulla. Ensimmäinen levy tulee sisäänkäynnin viereen, joten sen pyöristetty reuna sahataan toiselta puolelta suoraksi.

Tämän levyn pitää olla 54,7 cm leveä, joten reunasta sahataan 5,3 cm pois. Levyä on helpointa sahata käsisahalla, joka kulkee helposti sekä kipsin että solumuovin läpi. Levystä on pidettävä napakasti kiinni, jotta se ei murru reunan kohdalla. Myös pituudesta sahataan liika pois käsisahalla.

Nytkin loppukohta on sahattava varovasti. Levyt asennetaan erityisen eristyslistan päälle. Ensimmäinen lista kiinnitetään levyn toiseen reunaan. Sen vuoksi eristemateriaalista on poistettava listan levyinen pala. Se on helpointa tehdä katkoteräveitsellä. Eristemateriaali poistetaan kokonaan, niin lista sopii täsmälleen.

Myös lista on lyhennettävä 203 cm:n pituiseksi, ja siihen tarvitaan rautasahaa. Nyt lista kiinnitetään kulmaan. Reiät porataan 8 mm:n kiviporalla.Seinään porataan 10 cm:n syvä reikä. Sitten seinään lyödään listan läpi 8 x 10 mm:n proppunaula. Sen lyödään paikalleen vasaralla.

Kun ensimmäinen proppunaula on paikallaan, on seuraavan reiän vuoro, ja proppunaula lyödään jälleen sisään. Jos se ei mene kunnolla sisään vasaralla, sen voi myös ruuvata paikalleen. Lopuksi eristyslevy kiinnitetään paikalleen, ja nyt ensimmäinen levy onkin valmiina.

Levy naputellaan paikalleen ja asetetaan suoraan. Se tulee aivan seinää vasten ja reunastaan eristyslistan päälle. Nyt eristyslevy kiinnitetään 3,5 x 35 mm:n kipsiruuveilla takana olevaan listaan. Usein kaikki listat pannaan ensin paikalleen ja sitten levyt niiden päälle. Nyt ei kuitenkaan tehdä niin.

Sen sijaan listat kiinnitetään levyjen reunoihin. Näin varmistutaan siitä, että ne ne ovat varmasti suorassa levyn reunassa eikä niiden sijaintipaikkoja seinässä tarvitse ryhtyä mittamaan lainkaan. Tässä tekniikassa on hankalaa se, että listan keskellä oleviin kiinnitysreikiin voi olla hankala päästä käsiksi. Sen vuoksi tässä lyödäänkin listaan muutama uusi reikä.

Mieluummin kannattaa nähdä hiukan ylimääräistä vaivaa, koska paljon suurempi työ olisi mitata moneen kertaan ja sitten kuitenkin huomata, että levyt eivät ulotukaan aivan listan keskelle. Olisikin hyvä, jos listoissa olisikin reiät reunojen lähellä sen sijaan, että ne ovat keskellä. Se helpottaisi työtä valtavasti.

Merkittyihin kohtiin porataan nyt reiät kovametalli -poralla. Jälleen porataan 10 cm:n reikä, johon proppunaulat lyödään tai ruuvataan. Jos seinässä on esteitä, niistä selvitään helposti, sillä eristyslevyä on helppo sahata. Tässä esteenä on pieni kaappi, joten on mitattava, miten paljon levystä pitää sahata pois.

Pala irrotetaan käsisahalla, ja pian levy on valmis asennettavaksi.Lyö se tiiviisti kiinni ensimmäiseen levyyn. Ruuvaa levy kipsiruuveilla metallilistaan. Jatka samaan tapaan. Lista jää kipsilevyn taakse. Uudet reiät listaan, ruuvaus. Levy paikalleen ja kiinnitys kipsiruuveilla.

Ruuvit kiinnitetään 30 cm:n välein. Tämäntyyppinen eristelevy on tarkoitettu kellaritiloihin, mutta se sopii myös ulkoseinän eristämiseen. Muista aina käyttää kipsiruuveja. Ne on muotoiltu siten, että ne eivät riko kipsilevyn pahviosaa. Lämpöseinä on asennettu, ja enää puuttuu vain hionta ja maalaus. Asennukseen kului vain hieman yli tunti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kipsilevyjen liitoskohdan käsittely

  Kipsilevyjen liitoskohdan käsittely

  23/08 VIDEO: Kipsilevyjen väliin jää aina pieni ura, joka on täytettävä ja hiottava ennen kuin seinän voi tapetoida tai maalata. Se vaatii hiukan taitoa.

 • Kipsilevyjen liitoskohdan käsittely

  Kipsilevyjen liitoskohdan käsittely

  23/08 VIDEO: Kipsilevyjen väliin jää aina pieni ura, joka on täytettävä ja hiottava ennen kuin seinän voi tapetoida tai maalata. Se vaatii hiukan taitoa.

 • Sijoita hyllynkannattimet oikein

  Sijoita hyllynkannattimet oikein

  23/08 VIDEO: Jos haluat olla varma siitä, että hylly pysyy tukevasti paikallaan, kiinnitä kannattimet ammattilaisen neuvojen mukaan. Ensinnäkin kannattimen leveyden on oltava vähintään ¾ hyllyn leveydestä; tässä ne ovat vielä leveämmät.

 • Sijoita hyllynkannattimet oikein

  Sijoita hyllynkannattimet oikein

  23/08 VIDEO: Jos haluat olla varma siitä, että hylly pysyy tukevasti paikallaan, kiinnitä kannattimet ammattilaisen neuvojen mukaan. Ensinnäkin kannattimen leveyden on oltava vähintään ¾ hyllyn leveydestä; tässä ne ovat vielä leveämmät.

 • Puutappivahvistus

  Puutappivahvistus

  23/08 VIDEO: Jos aiot kiinnittää mdf-levyyn ripustuskoukun, saat siitä huomattavasti kestävämmän, kun noudatat seuraavaa ohjetta. Useimmiten koukku kiinnitetään suoraan niin, että levyyn porataan ensin reikä ja koukku ruuvataan siihen.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot