Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Helmiponttipaneeli

Nyt näytämme, miten asennat perinteisen helmiponttipaneelin. Tässä on otettava huomioon myös ovenkarmi ja jalkalistat. Ensimmäiseksi mitataan paneelin korkeudeksi 88 cm.

Vatupassin avulla seinään vedetään pystysuora viiva, jotta paneeli tulee varmasti aivan suoraan. Korkeus on nyt päätetty, joten kaikki paneelilaudat voidaan sahata oikean pituisiksi. Helmiponttipaneeli on tavallisesti mäntyä, leveys on joko 86 mm tai 108 mm.

Kun kaikki laudat on sahattu, ne kiinnitetään liimalla seinään. Tässä käytetään tavallista vesipohjaista asennusliimaa.Liima levitetään aina viistoon, jotta jokaiseen lautaan tulee riittävästi liimaa. Silloin lauta kiinnittyy kunnolla seinään.

Pursota liimavanat noin 15-20 cm:n välein. Sinulla on pohjamateriaalista ja lämpötilasta riippuen 5-20 minuuttia aikaa kiinnittää paneeli seinään ennen liiman kuivumista. Työ sujuu mukavimmin, kun liität kolme neljä profiililautaa yhteen ja kiinnität ne yhdellä kertaa seinään. Silloin liima ei sotke lautoja liittäessäsi uros- ja naarasponttia yhteen.

Paina paneeli napakasti paikalleen, niin että se tarttuu varmasti seinään. Kun seuraavat laudat asennetaan, vierekkäisiä kappaleita on lyötävä napakasti, jotta liitoksesta tulee varmasti tiivis.Jos seinä on vino, kannattaa lautojen alareunaan lyödä pari listanaulaa, jotta laudat pysyvät varmasti suorassa liiman kuivuessa.Jatka samaan tapaan, kunnes koko huone on paneloitu.

Alareunassa helmiponttipaneeli tuetaan jalkalistaan. Helmiponttilaudat ovat 15,5 mm paksuisia eli ne ulottuvat 0,5 mm tavallisen jalkalistan ulkopuolelle, mistä syntyy kaunis varjovaikutelma. Yläreunaan voi kiinnittää reunalistan tai kuten tässä, neljänneslistan.

Tässä päädyttiin erilaiseen ratkaisuun. Ensin levitetään asennusliimaa lautojen yläreunaan. Yläreunaan kiinnitetään 21 x 43 mm:n reunalista. Se viimeistelee yläreunan kauniisti. Paneelin ja reunalistan väliin kiinnitetään 9 x 9 mm:n neljänneslista pienillä uppokantanauloilla. Samantyyppisen listan voi kiinnittää myös reunalistan yläpuolelle. Nyt paneeli kaipaa enää maalikerrosta.

Tämän tyyppinen paneeli on hyvä valinta, jos haluat seinään perinteistä pohjoismaista tyyliä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Täytepaneelit

  Täytepaneelit

  19/08 VIDEO: Jos haluat tehdä huoneesta todella upean, näet seuraavassa, miten korkeiden paneelien asentaminen sujuu yhdessä iltapäivässä. Tee MDF-levyyn merkki 77,5 cm:n kohdalle, mikä on täytepaneelin korkeus. Vedä merkkiviiva ...

 • Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  06/07 Jos haluat ympärillesi mökkitunnelmaa, lue tämä! Puupaneelit ovat tekemässä paluuta sisustukseen, ja niiden joukossa on myös todellisia laatutuotteita.

 • Kätke johto lattialistan taakse

  Kätke johto lattialistan taakse

  17/08 VIDEO: Vanha lattialista on halkeillut rumasti, joten se pitää uusia. Samalla on helppo kätkeä ikävät johdot sen taakse. Rakennetaan siis lista, jonka takana kulkee ura johtoa varten.

 • Sähköjohtojen piilottaminen

  Sähköjohtojen piilottaminen

  09/06 VIDEO: Jos sähköjohdot kulkevat näkyvillä seinän vieressä, ne voi myös helposti piilottaa jalkalistaan.

 • 7 pikkuniksiä = suuri ero

  7 pikkuniksiä = suuri ero

  19/02 Merkitse oikein, ennen kuin sahaat. Paina lista paikalleen, ennen kuin kiinnität sen... Usein pienet työhön liittyvät yksityiskohdat tekevät lopputuloksesta erityisen silmiä hivelevän. Saat seitsemän täydellistä niksiä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot