Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kätke johto lattialistan taakse

Vanha lattialista on halkeillut rumasti, joten se pitää uusia. Samalla on helppo kätkeä ikävät johdot sen taakse. Rakennetaan siis lista, jonka takana kulkee ura johtoa varten.


Ensiksi vanha lista on irrotettava, ja se sujuu parhaiten sorkkaraudalla. Jotta tapetti ei samalla repeytyisi, se leikataan ensin katkoteräveitsellä listan yläpuolelta. Lista revitään varovasti irti. Tapetti suojataan asettamalla vaneerilevy seinän ja sorkkaraudan väliin. Nyt lista irrotetaan ja vanhat naulat otetaan pois. Jos seinä on rapattu kuten tässä, on varottava, ettei rappaus irtoa. Uuteen lattialistaan kiinnitetään 10 mm:n suorareunainen lista sekä kolmiolista, joka on myös 10 mm:n paksuinen.

Suorareunainen lista liimataan lattialistaan puuliimalla. Jätä liimapuristimet paikalleen pariksi tunniksi, kunnes liima on kuivunut. Kolmiolista kiinnitetään seinään. Ensin mitataan matka lattialistan keskeltä sen alaosaan. Tätä tietoa tarvitaan, jotta seinään kiinnitettävä kolmiolista tulee oikealle korkeudelle. Poraa kolmiolistaan puuporalla reikiä, niin kiinnitysruuvien päät eivät jää listan pintaa korkeammalle.

Tässä on rapattu puuseinä, joten kolmiolista kiinnitetään tavallisilla puuruuveilla. Nyt johto asetetaan paikalleen. Koska lista on kolmion muotoinen, johto pysyy sen takana itsestään. On syytä muistaa, että lattialistan taakse saa vetää vain määräykset täyttäviä johtoja tai verkkokaapeleita. Tässä on lattialistan halkaisukuva, josta näkyy rakennelman periaate. Kuten näkyy, lattialistan takana on tilaa useille johdoille ja kaapeleille.

Nyt porataan reikä lattialistan ja kolmiolistan läpi ja lattialista kiinnitetään puuruuveilla. Kaapelit on nyt kätketty kätevästi lattialistan taakse.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Helmiponttipaneeli

  Helmiponttipaneeli

  19/08 VIDEO: Nyt näytämme, miten asennat perinteisen helmiponttipaneelin. Tässä on otettava huomioon myös ovenkarmi ja jalkalistat. Ensimmäiseksi mitataan paneelin korkeudeksi 88 cm.

 • Täytepaneelit

  Täytepaneelit

  19/08 VIDEO: Jos haluat tehdä huoneesta todella upean, näet seuraavassa, miten korkeiden paneelien asentaminen sujuu yhdessä iltapäivässä. Tee MDF-levyyn merkki 77,5 cm:n kohdalle, mikä on täytepaneelin korkeus. Vedä merkkiviiva ...

 • Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  06/07 Jos haluat ympärillesi mökkitunnelmaa, lue tämä! Puupaneelit ovat tekemässä paluuta sisustukseen, ja niiden joukossa on myös todellisia laatutuotteita.

 • Sähköjohtojen piilottaminen

  Sähköjohtojen piilottaminen

  09/06 VIDEO: Jos sähköjohdot kulkevat näkyvillä seinän vieressä, ne voi myös helposti piilottaa jalkalistaan.

 • 7 pikkuniksiä = suuri ero

  7 pikkuniksiä = suuri ero

  19/02 Merkitse oikein, ennen kuin sahaat. Paina lista paikalleen, ennen kuin kiinnität sen... Usein pienet työhön liittyvät yksityiskohdat tekevät lopputuloksesta erityisen silmiä hivelevän. Saat seitsemän täydellistä niksiä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot