Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Sähköjohtojen piilottaminen

Jos sähköjohdot kulkevat näkyvillä seinän vieressä, ne voi myös helposti piilottaa jalkalistaan.


Jalkalistan takapuolella olevassa urassa on tilaa johdoille, ja erityisten kiinnikkeiden avulla listan voi kiinnittää napsauttamalla paikalleen. Kaikkein ensimmäiseksi lista asetetaan seinää vasten, ja siihen merkitään, mistä se on katkaistava.

Samalla tehdään vino viiva siihen suuntaan, mihin sahataan jiiriin. Sitten lista sahataan jiirilaatikon avulla. Yksi kiinnikkeistä kiinnitetään listaan. Näin listaa ei tarvitse painaa vinoon leikattaessa.

Tähän voi käyttää myös jiirisahaa. Ennen seuraavan listan merkitsemistä tarkistetaan, että ensimmäinen sopii kohdalleen. Nyt jiiri tulee toisin päin.Reuna voi jäädä hieman rosoiseksi listoja sahattaessa, mutta se on helppo siistiä katkoteräveitsellä.

Muutkin listat merkitään ja sahataan samalla tavalla.Seuraavaksi asennetaan kiinnikkeet – niiden etäisyys saa olla enintään 50 cm, ja lyhyemmille seinille ne on asetettava vielä tiheämpään. Kiinnikkeiden paikat merkitään, ja sitten niitä varten porataan reiät. Kaikki reiät porataan 6-millisellä terällä.

Seuraavaksi ruuvataan kiinnikkeet paikalleen. Sähköjohto tuodaan kiinnikkeen taakse ennen kuin se ruuvataan kiinni. Kun molemmat kiinnikkeet ovat paikallaan, lista on helppo napsauttaa paikalleen.

Sitten asennetaan muut ruuvit samalla tavalla. Nurkissa oleviin liitoksiin on tultava ulko- ja sisäpuolinen liitin, jotka pitävät listat yhdessä. Nämä asetetaan paikalleen ennen kuin seuraava lista napsautetaan paikalleen.

Sisänurkassa lista työnnetään vain paikalleen, ja ennen kuin lista napsautetaan kiinni, tarkistetaan, että johto on kokonaan piilossa. Listat kiinnitetään koko huoneeseen samalla tavoin, ja pian kaikki johdot ovat piilossa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Helmiponttipaneeli

  Helmiponttipaneeli

  19/08 VIDEO: Nyt näytämme, miten asennat perinteisen helmiponttipaneelin. Tässä on otettava huomioon myös ovenkarmi ja jalkalistat. Ensimmäiseksi mitataan paneelin korkeudeksi 88 cm.

 • Täytepaneelit

  Täytepaneelit

  19/08 VIDEO: Jos haluat tehdä huoneesta todella upean, näet seuraavassa, miten korkeiden paneelien asentaminen sujuu yhdessä iltapäivässä. Tee MDF-levyyn merkki 77,5 cm:n kohdalle, mikä on täytepaneelin korkeus. Vedä merkkiviiva ...

 • Kätke johto lattialistan taakse

  Kätke johto lattialistan taakse

  17/08 VIDEO: Vanha lattialista on halkeillut rumasti, joten se pitää uusia. Samalla on helppo kätkeä ikävät johdot sen taakse. Rakennetaan siis lista, jonka takana kulkee ura johtoa varten.

 • Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  Puupaneelit ovat jälleen muodissa

  06/07 Jos haluat ympärillesi mökkitunnelmaa, lue tämä! Puupaneelit ovat tekemässä paluuta sisustukseen, ja niiden joukossa on myös todellisia laatutuotteita.

 • 7 pikkuniksiä = suuri ero

  7 pikkuniksiä = suuri ero

  19/02 Merkitse oikein, ennen kuin sahaat. Paina lista paikalleen, ennen kuin kiinnität sen... Usein pienet työhön liittyvät yksityiskohdat tekevät lopputuloksesta erityisen silmiä hivelevän. Saat seitsemän täydellistä niksiä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot