Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kipsilevyn reiän paikkaaminen

Huokoiseen kipsilevyyn tulee helposti reikiä, mutta ne voi aina korjata, ja vieläpä niin kauniisti, ettei kukaan huomaa levyssä mitään vikaa olleenkaan. Reikä peitetään vahinkokohtaa hiukan suuremmalla kipsilevyn palalla, joten ensiksi otetaan mitat.

Kolmion muotoinen pala on helppo sovittaa paikalleen. Leikkaa kipsilevystä palanen. Leikkaa se veitsellä kulmaviivaimen avulla. Murra kolmio ja leikkaa takaosan pahvi. Siisti reunat kipsiraspilla kaikilta kolmelta sivulta.Aseta kolmio reiän päälle ja piirrä sen ääriviivat levyyn. Pidä pala napakasti paikallaan, niin piirroksesta tulee tarkka.

Näin voit varmistaa, että kolmio peittää varmasti koko reiän. Piirrä sitten kipsilevyn paksuus, ja se sujuu helpoimmin irtopalan avulla. Pidä sitä piirrosviivan kohdalla ja merkitse paksuus sen viereen. Merkitse kaksi muuta sivua samoin. Nyt kolmio sahataan pois, ja se sujuu kätevimmin multileikkurilla.

Sahaa mahdollisimman täsmällisesti sisempää merkkiviivaa pitkin.Hankaa irtonaiset palat pois ennenkuin jatkat leikkaamista. Nyt leikataan uloimman viivan kohdalta noin 45 asteen kulmassa. Kipsi murtuu hiukan, mutta näin vähäisestä rikkoutumisesta ei ole haittaa. Siisti leikkuukohta veitsellä ja poista irtokipsi, mutta muista säilyttää viisto pinta.

Merkitse sitten kolmiopalan kaikille sivuille merkkiviiva. Viivan etäisyys reunasta vastaa kipsilevyn paksuutta.Leikkaa uloin pahvikerros veitsellä. Leikkaa aivan reunaan asti. Nyt nämä reunat voi leikata 45 asteen kulmassa, ja sekin onnistuu parhaiten katkoteräveitselä. Ole tarkkana kulmissa ja varo leikkaamasta liian pitkälle. Kaikki kolme sivua on leikattu, ja reunat siistitään kipsiraspilla. Kolmio sopii täsmälleen seinässä olevaan reikään.

Jos pala ei mene aivan seinän tasalle, hio reiän reunoja vielä hiukan. Kolmio liimataan reikään kipsipohjaisella tasoitemassalla. Kaada pieni määrä massaa muovipusiin ja vähän vettä lasiin. Kaada vesi pussiin, jolloin syntyy pehmeää massaa. Massan joukkoon ei saa jäädä kuivia kipsipaakkuja.

Kun kipsimassa on valmista, leikkaa pussi kulmaan pieni reikä ja pursotin on valmis. Pursota kolmion kaikille sivuilla reilusti massaa – mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pursota massaa myös reiän reunoille. Paina kolmio paikalleen. Jos kolmio ei ole aivan levyn tasalla, napauta se paikalleen levypalan avulla.Levitä kipsimassa leveällä lastalla. Levitä massa huolellisesti niin, että menee kaikkiin uurteisiin, ja ota lopuksi lastalla liika massa pois, jotta se ei turhaan kuivu seinään. Muutoin joudut hiomaan sen kuivana pois.Leikkaa nyt ohut suikale kolmion kaikilta sivuilta. Näin yhtymäkohta ei näy valmiissa seinässä juuri lainkaan.

Pieni ura saa aikaan sen, että nyt levitettävä kipsimassa työntyy uraan, ja lopputuloksena on erittäin tasainen pinta. Nyt annetaan kipsimassan kuivua muutama tunti tai mieluiten kokonainen vuorokausi ennen kuin työtä jatketaan. Hio kuiva massa sileäksi hienolla hiekkapaperilla, nro 120 on sopiva. Kun olet hionut seinän tasaiseksi, voit maalata sen. Kun työ on valmis, kukaan ei arvaa, että seinässä on koskaan reikää ollutkaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Ruuvien kiinnittäminen kipsiseinään

  Ruuvien kiinnittäminen kipsiseinään

  23/08 VIDEO: Ruuvi menee helposti kipsilevyn läpi. Se on melkein liiankin helppoa. Ruuvin saa kunnolla paikalleen vain ruuvaamalla varovasti niin, että ruuvi ei mene pahvin läpi liian pitkälle kipsiin, mikä ei ole kiinnityksen ...

 • Kipsilevyjen sahaus ja muotoilu

  Kipsilevyjen sahaus ja muotoilu

  22/08 VIDEO: Kipsilevy on erinomainen rakennusmateriaali, ja juuri siksi eniten käytetty sisäseinä- ja kattomateriaali.. Kipsilevyjen työstäminen on myös melko helppoa, mutta kaunis lopputulos syntyy vain oikeiden työvälineiden ...

 • Kipsilevyyn kiinnittäminen

  Kipsilevyyn kiinnittäminen

  22/08 VIDEO: Kipsilevyyn ei ole helppoa tehdä kiinnityksiä ja ripustuksia tavallisilla ruuveilla. Jos haluat olla varma, että kiinnitettävä esine pysyy paikallaan, on käytettävä kipsille tarkoitettuja tulppia ja ankkureita. Tarjolla ...

 • Väliseinän rakentaminen

  Väliseinän rakentaminen

  06/06 VIDEO: Kipsilevyseinä on helppo ja kestävä ratkaisu, jos haluaa jakaa huoneen pienempiin osiin. Kirvesmies näyttää alusta asti, miten kipsilevystä rakennetaan väliseinä ja miten siihen asennetaan ovi. Samalla opitaan, miten ...

 • Millainen proppu tarttuu kipsilevyyn?

  Millainen proppu tarttuu kipsilevyyn?

  19/04 Minun pitäisi ripustaa kipisilevyseinälle pari melko raskasta esinettä. Millaisia proppuja minun kannattaisi käyttää?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot