Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kipsilevyjen sahaus ja muotoilu

Kipsilevy on erinomainen rakennusmateriaali, ja juuri siksi eniten käytetty sisäseinä- ja kattomateriaali.. Kipsilevyjen työstäminen on myös melko helppoa, mutta kaunis lopputulos syntyy vain oikeiden työvälineiden avulla sekä riittävillä taidoilla. Tässä puuseppä näyttää, millaisia työvälineitä tarvitset ja miten niitä käytetään.

Nivelmitta, kipsiraspi, timpurin kynä, mittanauha, kulmaviivain ja katkoteräveitsi. Muita työvälineitä ei tarvita.Kipsilevyä on paljon helpompi leikata siististi kuin esimerkiksi vaneria. Kun sahauskohta on merkitty, tarvitaan vain kulmamittaa ja katkoteräveistä, jolla leikataan levyn toisen puolen ohut pahvikerros.

Kun se on tehty, pidät levyn katkaisukohtaa pidetään työtason reunalla ja painetaan alaspäin. Levy napsahtaa poikki juuri siitä, mistä pitääkin. Katkoteräveitsellä on helppo leikata pahvi levyn toiselta puolelta. Näin levystä saatiin juuri halutunkokoinen pala. Jos levyssä pitää olla aivan siistit ja sileät reunat, tarvitset vielä kipsiraspia. Hankaamalla reunaa kevyesti raspilla saat kauniin lopputuloksen.

Jos levy kiinnitetään esimerkiksi seinään, on reuna helppo viistota katkoteräveitsellä. Pidä veistä halutussa kulmassa ja vedä sitä tasaisesti reunaa pitkin. Kummankin levyn reuna viistotaan, ja levyt kiinnitetään vierekkäin niin, että väliin jää 1-2 mm. Silloin tasoitemassa uppoaa levyjen väliin ja saa aikaan kestävän liitoksen.

Jos levystä on poistettava vain pieni pala, jota ei voi murtaa, voi levyä sahata tavallisella käsisahalla. Sekin on varsin helppoa. Käsisahalla on helppo sahata huokoista kipsilevyä, ja suora lopputulos on taattu.

Pahvi saattaa rispaantua hiukan, mutta sen voi siistä katkoteräveitsellä. Jos joudut sahaamaan levystä kulmapalan, käytä käsisahaa.Sillä tarvitsee sahata vain toinen sivu. Toisesta sivusta selviää jälleen helpommin kulmaviivaimella ja veitsellä.

Kun olet leikannut pahvin, taita levy tavalliseen tapaan ja leikkaa toisen puolen pahvi veitsellä.Myös pyöreän muodon sahaaminen sujuu kätevästi. Kun kuvio on piiretty, voi palan poistaa pistosahalla. Paras lopputulos syntyy kapealla terällä. Kipsilevyä voi myös taivuttaa pesuaineliuoksella.

Sekoita hiukan pesuainetta veteen ja sivele sitä koko levyn pintaan leveällä siveltimellä. Pesuaineen ansiosta vesi ei valu pois vaan pitää levyn kosteana pidempään. Hetken kuluttua levy alkaa taipua, ja voit itse päättää, miten kaarevaksi sen haluat. Voit nimittäin sivellä siihen lisää pesuvettä ja odottaa, kunnes levy on kaareutunut riittävästi. Tämä kipsilevy on 12,5 cm paksu, mutta voit käyttää myös 6,5 cm:n paksuista levyä, joka taipuu nopeammin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Ruuvien kiinnittäminen kipsiseinään

  Ruuvien kiinnittäminen kipsiseinään

  23/08 VIDEO: Ruuvi menee helposti kipsilevyn läpi. Se on melkein liiankin helppoa. Ruuvin saa kunnolla paikalleen vain ruuvaamalla varovasti niin, että ruuvi ei mene pahvin läpi liian pitkälle kipsiin, mikä ei ole kiinnityksen ...

 • Kipsilevyn reiän paikkaaminen

  Kipsilevyn reiän paikkaaminen

  22/08 VIDEO: Huokoiseen kipsilevyyn tulee helposti reikiä, mutta ne voi aina korjata, ja vieläpä niin kauniisti, ettei kukaan huomaa levyssä mitään vikaa olleenkaan. Reikä peitetään vahinkokohtaa hiukan suuremmalla kipsilevyn ...

 • Kipsilevyyn kiinnittäminen

  Kipsilevyyn kiinnittäminen

  22/08 VIDEO: Kipsilevyyn ei ole helppoa tehdä kiinnityksiä ja ripustuksia tavallisilla ruuveilla. Jos haluat olla varma, että kiinnitettävä esine pysyy paikallaan, on käytettävä kipsille tarkoitettuja tulppia ja ankkureita. Tarjolla ...

 • Väliseinän rakentaminen

  Väliseinän rakentaminen

  06/06 VIDEO: Kipsilevyseinä on helppo ja kestävä ratkaisu, jos haluaa jakaa huoneen pienempiin osiin. Kirvesmies näyttää alusta asti, miten kipsilevystä rakennetaan väliseinä ja miten siihen asennetaan ovi. Samalla opitaan, miten ...

 • Millainen proppu tarttuu kipsilevyyn?

  Millainen proppu tarttuu kipsilevyyn?

  19/04 Minun pitäisi ripustaa kipisilevyseinälle pari melko raskasta esinettä. Millaisia proppuja minun kannattaisi käyttää?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot