Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valmistelut

Lämmitysuunia ei kannata purkaa pakkauksesta aivan heti. Pakkauksesta on hyötyä, kun uunia joudutaan siirtelemään paikasta toiseen.


Pakkauksesta leikataan pala pois ja selvitetään, millä kohtaa lasinen uuninluukku on. Lasipuolta ei nimittäin kannata asettaa nokkakärryä vasten, sillä silloin lasi voi vahingoittua. Mitä lähemmäksi nokkakärryllä pääsee, sen vähemmän joutuu rasittamaan selkää.

Kun uuni on saatu turvallisesti ja lattiaa naarmuttamatta huoneeseen, sen voi purkaa pakkauksesta. Uunin takapuolella yläreunassa on tila liitosputkea varten. Koska uuni toimii kiertoilmaperiaatteella, sen alareunassa on ilmanottoputki.

Tässä liitosputki tulee uunin yläreunaan, joten uunista irrotetaan päällyslevy. Kun uunin ylälevy on poistettu, savuaukkoon asetetaan putki jonka halkaisija on sama kuin liitosputkien eli 120 millimetriä.

Putki ruuvataan kiinni poikittain tulevalla metallisauvalla, joka estää nuohoojan harjaa osumasta uuniin nuohouksen yhteydessä. Putken päähän tulee liitoskappale, johon kiinnitetään 90 asteen liitosputki. Putken viereen asetetaan suojamuovi ettei pinta naarmuunnu.

Seuraavaksi katsotaan, mille korkeudelle hormiin tehdään aukko. Siksi putkeen asetetaan vesivaaka, jonka avulla liitosputken alareunan voi merkitä nivelmitalla. Nyt sopiva korkeus merkitään hormiin.

Jotta aukko tulee sauman kohdalle, hormiin tehdään merkintä 12 senttimetrin kohdalle. Tiilen koko on 11 cm ja 1 cm rappauskerrokseen. Läpivientikaulus asetetaan merkintöjen kohdalle, minkä jälkeen merkintä tehdään koko putken ympäri. Nyt kaikki on valmiina.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uuninluukun puhdistaminen

  Uuninluukun puhdistaminen

  19/07 VIDEO: Lämmitysuunin lasinen luukku tulee aika ajoin mustanruskeaksi. Usein se johtuu vääränlaisesta lämmityksestä. Lämmitysuuneja myyvästä liikkeestä saa puhdistusainetta, jolla noen voi puhdistaa.

 • Uuninluukun tiiviste

  18/07 VIDEO: Jos lämmitysuunia käytetään säännöllisesti, uuninluukun lasikuitutiiviste pitää vaihtaa kerran vuodessa. Muuten uuni vetää väärin, mikä heikentää sen lämmitystehoa. Aluksi irrotetaan uuninluukku, niin että tiivisteen ...

 • Tulitiilen vaihtaminen

  Tulitiilen vaihtaminen

  18/07 VIDEO: Jos jokin tulipesän tulitiilistä on haljennut, se pitää vaihtaa uuteen. Useimpiin yleisimpiin uunimalleihin on saatavana sopivia tulitiiliä, mutta toinen vaihtoehto on ostaa kokonainen levy, josta sahataan ...

 • Lämmönsiirtojärjestelmä

  Lämmönsiirtojärjestelmä

  18/07 VIDEO: Jotta lämmitysuunista olisi mahdollisimman paljon hyötyä, lämpö kannattaa siirtää yhteen tai useampaan huoneeseen.

 • Uunin liittäminen

  Uunin liittäminen

  15/07 VIDEO: Ennen putkien sovittamista aukko harjataan puhtaaksi ja hormin paksuus mitataan. Tässä se on 12 cm.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot