Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uuninluukun tiiviste

Jos lämmitysuunia käytetään säännöllisesti, uuninluukun lasikuitutiiviste pitää vaihtaa kerran vuodessa. Muuten uuni vetää väärin, mikä heikentää sen lämmitystehoa. Aluksi irrotetaan uuninluukku, niin että tiivisteen voi vaihtaa esimerkiksi työpöydällä.


Tiiviste on helpoin irrottaa ruuvimeisselillä, jolla sen voi hivuttaa irti koko matkalta. Jotta uusi tiiviste tulee kunnolla paikalleen, sen uran on oltava täysin puhdas. Siksi kaikki vanhan tiivisteen jäänteet pitää raaputtaa pois.

Jos uuninluukun lasikin vaihdetaan, se kannattaa tehdä nyt. Lasi on useimmiten kiinni neljällä pienellä jousitetulla pultilla, jotka on helppo ruuvata irti niin, että lasin voi irrottaa. Uusi lasi asetetaan paikalleen ja ruuvataan kiinni – mutta ei liian kireälle.

Ennen uuden lasikuitutiivisteen kiinnittämistä uraan levitetään ohutta saumauskittiä, joka on keraamista liimaa. Liima on usein hieman liian ohutta ja ruskehtavaa heti kun se tulee putkilosta.

Putkiloa pitääkin puristaa, kunnes liima on kiinteämpää, ja sitten sitä levitetään ohuena juovana koko matkalta. Tiiviste asetetaan niin, että se tarvitsee leikata poikki vain kertaalleen aivan lopuksi. Näin ei tule turhia liitoksia, jotka eivät ole täysin tiiviitä, jolloin uuni ei vedä niiden kohdalta kunnolla.

Kansi kiinnitetään saman tien paikalleen ja suljetaan tiiviisti, niin että tiiviste painuu kunnolla paikalleen. Luukun annetaan olla kiinni noin tunnin ajan, jotta liima ehtii kuivua. Nyt uuni toimii taas tehokkaasti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uuninluukun puhdistaminen

  Uuninluukun puhdistaminen

  19/07 VIDEO: Lämmitysuunin lasinen luukku tulee aika ajoin mustanruskeaksi. Usein se johtuu vääränlaisesta lämmityksestä. Lämmitysuuneja myyvästä liikkeestä saa puhdistusainetta, jolla noen voi puhdistaa.

 • Tulitiilen vaihtaminen

  Tulitiilen vaihtaminen

  18/07 VIDEO: Jos jokin tulipesän tulitiilistä on haljennut, se pitää vaihtaa uuteen. Useimpiin yleisimpiin uunimalleihin on saatavana sopivia tulitiiliä, mutta toinen vaihtoehto on ostaa kokonainen levy, josta sahataan ...

 • Lämmönsiirtojärjestelmä

  Lämmönsiirtojärjestelmä

  18/07 VIDEO: Jotta lämmitysuunista olisi mahdollisimman paljon hyötyä, lämpö kannattaa siirtää yhteen tai useampaan huoneeseen.

 • Uunin liittäminen

  Uunin liittäminen

  15/07 VIDEO: Ennen putkien sovittamista aukko harjataan puhtaaksi ja hormin paksuus mitataan. Tässä se on 12 cm.

 • Valmistelut

  15/07 VIDEO: Lämmitysuunia ei kannata purkaa pakkauksesta aivan heti. Pakkauksesta on hyötyä, kun uunia joudutaan siirtelemään paikasta toiseen.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot