Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uunin liittäminen

Ennen putkien sovittamista aukko harjataan puhtaaksi ja hormin paksuus mitataan. Tässä se on 12 cm.


Sitten merkitään, mistä kohdasta putki on katkaistava. Se tehdään 11 senttimetrin kohdalta eli senttimetriä muurin paksuutta lyhyemmäksi. On nimittäin tärkeää, ettei liitosputken liitoskappale tule hormin sisään. Silloin nuohooja ei ehkä hyväksy rakennetta.

Kun putki katkaistaan kulmahiomakoneella, on käytettävä kuulosuojaimia ja suojalaseja. Leikkauspinta siistitään viilalla. Näin putkia koottaessa ja hormia nuohottaessa ei tule viiltohaavoja. Liitoskappale muurataan kiinni hormiin, ja aukko kostutetaan sitä varten.

Jos laastia on jäänyt jäljelle, loput voi käyttää nyt, kun aukon ulkoreunoille levitetään laastia koko matkalle. Aseta putki aukkoon, mutta älä työnnä sitä pohjaan asti. Yritä aluksi saada taakse hieman laastia.

Uuni vetää parhaiten, kun liitoskappale on täysin tiivis. Siksi seuraavaksi otetaan kourallinen laastia joka painellaan putken ja muurin väliin. Tässä kannattaa käyttää käsineitä, koska laasti on aika kovaa käsille.

Rappaus sivellään pensselillä, niin että siitä tulee sileä ja tasainen. Putki työnnetään paikalleen, ja sen takaosaan kannattaa yrittää lisätä laastia väliin. Ylimääräiset laastinjäänteet pestään seinästä kostealla siveltimellä. Jos laastia on jäänyt yli, sillä voi rapata muurin niistä kohdista, joista rappaus on lohkeillut.

Liitosputken liitoskappale on nyt tukevasti paikallaan, ja uunin voi liittää hormiin. Kaikki likaava työ on nyt tehty, joten suojamuovin voi poistaa. Nyt uuni asetetaan paikalleen.

Jos uunin alle panee kaksi vahvaa kangaspalaa, uunia voi vetää pitkin lattiaa ilman että se naarmuuntuu. Uuni asetetaan aluksi silmämääräisesti, minkä jälkeen sen mitat merkitään niin, että se tulee tarkalleen syvennyksen keskelle.

Tämä syvennys on rakennettu kaakeliuunia varten, ja se on tehty liuskeesta, joka ei ole palava materiaali. Siksi uuni sijoitellaan vain sillä perusteella, että se näyttää hyvältä aivan keskellä. Uunin etäisyys palaviin materiaaleihin pitää tarkistaa valmistajan ohjeiden mukaan.

90 asteen liitosputki puretaan pakkauksesta ja asetetaan uunin päälle. Kuten näkyy, se ei ole tarpeeksi pitkä, joten siihen mitataan jatkopala. Sitä varten mitataan etäisyys putken yläreunasta hormissa olevaan aukkoon.

Tämä 21,5 senttimetrin mitta merkitään nyt suoraan putkeen. Kulmahiomakoneella leikattaessa työ on tehtävä ulkona, koska siinä syntyy paljon likaa ja kipinöitä. Halkaisijaltaan samankokoiset putket yhdistetään liitoskappaleen avulla ja asennetaan paikoilleen.

Vesivaa’an avulla tarkistetaan, että putki on suorassa. Ennen kuin liitosputki asennetaan lopullisesti hormiin, se tiivistetään koko matkalta tiivistysnauhalla. Näin varmistetaan ettei hormi vuoda mistään kohtaa. Näin putki naputellaan paikalleen kumivasaralla. Nyt putket yhdistetään viimeisen kerran.

Kun kankaanpalat on poistettu uunin alta, varmistetaan, että uuni on vielä aivan keskellä ja että putket ovat yhä täysin pysty- ja vaakasuorassa. Nyt uuni on liitetty kunnolla paikalleen. Nuohoojan pitää vielä hyväksyä se ennen käyttöön ottamista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uuninluukun puhdistaminen

  Uuninluukun puhdistaminen

  19/07 VIDEO: Lämmitysuunin lasinen luukku tulee aika ajoin mustanruskeaksi. Usein se johtuu vääränlaisesta lämmityksestä. Lämmitysuuneja myyvästä liikkeestä saa puhdistusainetta, jolla noen voi puhdistaa.

 • Uuninluukun tiiviste

  18/07 VIDEO: Jos lämmitysuunia käytetään säännöllisesti, uuninluukun lasikuitutiiviste pitää vaihtaa kerran vuodessa. Muuten uuni vetää väärin, mikä heikentää sen lämmitystehoa. Aluksi irrotetaan uuninluukku, niin että tiivisteen ...

 • Tulitiilen vaihtaminen

  Tulitiilen vaihtaminen

  18/07 VIDEO: Jos jokin tulipesän tulitiilistä on haljennut, se pitää vaihtaa uuteen. Useimpiin yleisimpiin uunimalleihin on saatavana sopivia tulitiiliä, mutta toinen vaihtoehto on ostaa kokonainen levy, josta sahataan ...

 • Lämmönsiirtojärjestelmä

  Lämmönsiirtojärjestelmä

  18/07 VIDEO: Jotta lämmitysuunista olisi mahdollisimman paljon hyötyä, lämpö kannattaa siirtää yhteen tai useampaan huoneeseen.

 • Valmistelut

  15/07 VIDEO: Lämmitysuunia ei kannata purkaa pakkauksesta aivan heti. Pakkauksesta on hyötyä, kun uunia joudutaan siirtelemään paikasta toiseen.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot