Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lämmönsiirtojärjestelmä

Jotta lämmitysuunista olisi mahdollisimman paljon hyötyä, lämpö kannattaa siirtää yhteen tai useampaan huoneeseen.


Tätä varten voi rakentaa lämmitysjärjestelmän, johon kuuluu useita putkia ja tuuletin. Lisäksi tarvitaan paljon eristeitä.Työkaluiksi tarvitaan kunnollinen veitsi, pari reikäporaa ja muutamia käsityökaluja.

Lämmin ilma nousee tunnetusti ylöspäin, joten lämpö otetaan järjestelmään lämmitysuunin yläpuolelta. Aluksi kattoon porataan reikä. Tähän kannattaa käyttää pitkää poraa, jolla ulottuu varmasti eristeiden ja ullakon lattian läpi. Sen jälkeen katon läpi porataan 60-millisellä reikäporalla.

Ennen poraamista on aina tarkistettava, ettei katossa ole johtoja eikä putkia.Aukon pituus on 6,5 cm. Se merkitään putkeen koko matkalta ja leikataan sitten kulmahiomakoneella, jossa on metallia varten käytettävä terä.

Rosot poistetaan metalliviilalla. Kun on päästy alkuun, kaikki putket kannattaa sahata saman tien. Putken kappale lasketaan alas katossa olevasta reiästä, ja huoneen puolelta siihen asennetaan pieni kiristysrengas kolmella ruuvilla. Sitten asennetaan suodatin pienhiukkasten poistamiseksi.

Sen jälkeen voi asentaa venttiilin. Muista varmistaa, että sen voi avata ja sulkea. Nyt tuloilman saanti on varmistettu. Kattoon asennetaan ensimmäinen kulmaputki ja välikappale, jota pidennetään 15-senttisellä putkenpalalla.

Kulma on nyt valmis, ja siihen asennetaan kappale eristettyä putkea, joka vaimentaa tuulettimen äänen. Sitten asennetaan tuuletin, joka kierrättää lämpimän ilman ylös ja edelleen järjestelmään. Asentamiseen käytetään taas putkenkappaletta ja tuulettimen aukkoon sopivaa kiinnitysnauhaa.

Tuulettimesta näkyy selvästi, mihin suuntaan se puhaltaa ilmaa. Moottorin toiselle puolelle asennetaan myös kappale eristettyä putkea, ennen kuin putkia jatketaan.

Nyt putkia jatketaan kaikkiin huoneisiin, joita on tarkoitus lämmittää lämmitysuunin avulla. Tähän tarvitaan U-putkia, yhteitä ja liitoskappaleita. Niihin kohtiin, joista putki tulee alas huoneeseen, porataan taas reikä, joka suurennetaan ylhäältäpäin reikäporalla.

Siihen asennetaan läpivientikaulus ja venttiili aivan samalla tavoin kuin aiemminkin. Ullakolla putkia liitetään edelleen, ja järjestelmään lisättävien huoneiden kattoon porataan aukot.

Perusjärjestelmässä lämmintä ilmaa puhalletaan yleensä kolmeen huoneeseen, joiden pinta-ala vastaa noin 120 neliömetrin asuntoa. Putkien liitokset kiristetään teräväkärkisillä ruuveilla, joita varten ei tarvitse porata reikää.

Eristeet asetetaan paikalleen ullakolle, ja jos eristettä jää yli, sillä kannattaa eristää kaikki putket erikseen. Nyt tarvitsee enää tilata sähkömies kytkemään tuulettimen moottori. Sitä ei saa tehdä itse. Nyt lämmitysuunista saa lämpöä kolmeen huoneeseen, mikä näkyy pienentyneenä lämmityslaskuna.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uuninluukun puhdistaminen

  Uuninluukun puhdistaminen

  19/07 VIDEO: Lämmitysuunin lasinen luukku tulee aika ajoin mustanruskeaksi. Usein se johtuu vääränlaisesta lämmityksestä. Lämmitysuuneja myyvästä liikkeestä saa puhdistusainetta, jolla noen voi puhdistaa.

 • Uuninluukun tiiviste

  18/07 VIDEO: Jos lämmitysuunia käytetään säännöllisesti, uuninluukun lasikuitutiiviste pitää vaihtaa kerran vuodessa. Muuten uuni vetää väärin, mikä heikentää sen lämmitystehoa. Aluksi irrotetaan uuninluukku, niin että tiivisteen ...

 • Tulitiilen vaihtaminen

  Tulitiilen vaihtaminen

  18/07 VIDEO: Jos jokin tulipesän tulitiilistä on haljennut, se pitää vaihtaa uuteen. Useimpiin yleisimpiin uunimalleihin on saatavana sopivia tulitiiliä, mutta toinen vaihtoehto on ostaa kokonainen levy, josta sahataan ...

 • Uunin liittäminen

  Uunin liittäminen

  15/07 VIDEO: Ennen putkien sovittamista aukko harjataan puhtaaksi ja hormin paksuus mitataan. Tässä se on 12 cm.

 • Valmistelut

  15/07 VIDEO: Lämmitysuunia ei kannata purkaa pakkauksesta aivan heti. Pakkauksesta on hyötyä, kun uunia joudutaan siirtelemään paikasta toiseen.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot