Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Puulattia helposti lämpimäksi

Puulattialla on mukava astella, mutta lämmin puulattia on vielä astetta mukavampi. Kerromme, miten puulattiaan asennetaan tehokas lattialämmitys.

Annamme tässä jutussa ohjeet, joiden avulla poistat vanhan puulattiasi ja asennat lattiaan lattialämmön muoviletkujen ja lämmönjakolevyjen avulla. Asennustöiden päätteeksi verhoilemme lattian uudelleen laudoilla. Useimmat uskovat yhä virheellisesti, että tehokas lattialämmitys vaatii aina putkien valamisen betonin sisään. Mutta puulattioita varten on kehitetty omia erityisiä lämmitysjärjestelmiä, ja ne todella toimivat. Betoniin valettuun lattialämmitykseen verrattuna tämän järjestelmän etuna on myös se, että huonelämpötilaa voi muuttaa huomattavasti nopeammin. Lämpö johdetaan puulattiassa pitkin muoviputkia – pexputkia – jotka on asennettu lautaverhoilun alle. Lämpö jakautuu lattiaan tasaisesti lämmönjakolevyjen avulla, joten puulattiaan ei pääse muodostumaan lämpöraitoja. Lämmönjakolevyt ovat 0,5 mm paksuja alumiinilevyjä, joiden uriin pexputket painetaan. Alumiini johtaa hyvin lämpöä, joten lämpö leviää tasaisesti. Jos haluat asentaa lattialämmityksen olemassa olevaan puulattiaan kuten me tässä, joudut ensimmäiseksi purkamaan lattialaudoituksen. Vanhojen talojen lattiapalkit vaativat usein oikaisemista. Sen voi tehdä liimaamalla ja ruuvaamalla 25 x 100 mm:n lautoja palkkien sivuihin aloittaen palkkien päädyistä. Palkkien väleissä olisi hyvä olla tilaa 100 mm:n eristeelle, jotta lämpö ei karkaa alaspäin. Tämän jälkeen palkkien päälle asennetaan uusi laudoitus. Lautojen väleihin jätetään 3 cm leveät raot 30 cm:n välein. Rakoja tarvitaan lämmönjakolevyjen asennusta varten. Oikaisutyössä voi hyödyntää vanhoja lattialautoja, mikäli ne eivät ole liian paksuja. Jos lattia on hiottu usein ja laudoista on tullut eripaksuisia, niitä ei voida hyödyntää. Tällöin on vain ostettava uusia 25 x 100 mm:n lautoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lattialämmitysniksi säästää rahaa

  Lattialämmitysniksi säästää rahaa

  06/08 Haaveiletko puulattiasta, jossa on lattialämmitys? Tutustu täällä helppoon ratkaisuun, jonka ansiosta säästät sekä rahaa että vaivaa.

  Vaikeus 3/4
 • Lautalattia lämpimän betonin päälle

  Lautalattia lämpimän betonin päälle

  19/02 Puulattia on hyvä valinta asuinhuoneisiin. Puu on alustana lämmin ja ääntä vaimentava sekä helppo puhdistaa ja hoitaa. Asennamme lautalattian kylmältä ja kosteudelta eristävälle betonialustalle.

  Vaikeus 4/4
 • Kuinka poistan puulattian kolhut?

  Kuinka poistan puulattian kolhut?

  31/07 Uuteen lautalattiaani on tullut kolhuja korkokengistä ja lattialle pudonneista tavaroista. Miten puun saisi näissä kohdissa palautettua?

 • VIDEO: Palojälki parkettilattiassa

  VIDEO: Palojälki parkettilattiassa

  08/04 Jos parkettilattiaan tullutta palojälkeä ei voi hioa pois, voit vaihtaa vaurioituneen parkettisauvan. Video näyttää vaihe vaiheelta, kuinka tämä tehdään.

  Vaikeus 1/4
 • VIDEO: Puulattiassa on reikiä ja lovia

  VIDEO: Puulattiassa on reikiä ja lovia

  14/10 Maatalussa lattiassa oksanreiät ja lovet näkyvät helposti. Onneksi reiät saa piiloon kitin ja maalin avulla. Työohjeet saat videolta.

  Vaikeus 1/4
Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Puulattia helposti lämpimäksi
 • Puulattia helposti lämpimäksi
 • Puulattia helposti lämpimäksi

Vaikeusaste

Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot