Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattialämmitys edullisesti materiaalia kierrättäen

Säästät paljon vaivaa ja rahaa uusiokäyttämällä vanhat lattialaudat, kun asennat uutta, tukevaa lattialämmitteistä lattiaa.

Ennen.

Jälkeen.

Vanhan ja kuluneen puulattian uusiminen ja lattialämmityksen asentaminen on kannattava nikkarointihanke: rahaa säästyy paljon sekä materiaalien että palkkakustannusten osalta.

Näytämme nyt, miten säästät vieläkin enemmän samalla, kun helpotat työtä uusiokäyttämällä osan vanhoista lattialaudoista.

Sen sijaan, että ostaisit kalliita lattialevyjä, joissa on urat lämmityskaapeleita varten jo valmiina, voit helposti käyttää uudelleen vanhat lattialaudat, jotka joka tapauksessa joudut nostamaan ylös voidaksesi asentaa lattialämmityksen.

Kun lattialaudat on purettu, ne joutuu yleensä kantamaan peräkärryyn ja kuskaamaan pois, minkä jälkeen on hankittava ja kannettava uudet kalliit lattialämpölevyt sisään. Nyt vältät kuljetuksen ja kantamisen, sillä voit sahata lattialaudat toisesta päästään viistoon ja käyttää niitä lattialämmityslevyinä – helppoa, nopeaa ja ennen muuta edullista! Kun nyt kerran ryhdyt lattiatöihin, voit samalla eristää ja varmistaa, että alhaalta ei nouse kylmää ilmaa ylöspäin, eikä ylhäältä kulkeudu kosteaa ilmaa alaspäin. Näin jalat pysyvät lämpiminä ja kosteustekijät kurissa, mikä säästää myös lahoriskiltä. Lue artikkelimme tarkasti ja tee selkeät piirustukset, niin olet valmis töihin.

Puulattian alle lämpöä

Puulattian lämmityksen myötä sisäilma parenee ja lämpötilaa on helpompi säätää.

Monet luulevat yhä, että tehokas lattialämmitys vaatii putkien valamista betoniin. Lattialämmitysjärjestelmiä on kuitenkin kehitetty erityisesti puulattioita varten, ja niitä on helpompi säätää kuin betoniin valettua lämmitysjärjestelmää. Lämpö siirtyy suoraan puulattian alle asennettujen muovisten lämpöletkujen eli pex-putkien kautta. Alumiiniset lämmönjakolevyt jakavat lämmön tasaisesti, ja niiden ansiosta lattiaan ei synny lämpökaistaleita.

Pex-putket asennetaan noin 30 cm:n välein yhtenäisin letkuin ilman lattian alle tehtäviä liitoksia. 20 mm paksujen pex-putkien pitää olla lattialämmitykseen tarkoitettuja, ja niissä on oltava ns. diffuusiosuojaus, joka estää hapen pääsyn putkeen. Happi voisi muussa tapauksessa ruostuttaa vesikierrossa olevat teräsputket ja muiden tilojen lämpöpatterit.

Kaikki lämpö nousee ylöspäin, joten lattian lämmettyä voit nauttia lämmöstä koko huonetilassa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lautalattia lämpimän betonin päälle

  Lautalattia lämpimän betonin päälle

  19/02 Puulattia on hyvä valinta asuinhuoneisiin. Puu on alustana lämmin ja ääntä vaimentava sekä helppo puhdistaa ja hoitaa. Asennamme lautalattian kylmältä ja kosteudelta eristävälle betonialustalle.

  Vaikeus 4/4
 • 4 tosi ohutta lattialämmitystä

  4 tosi ohutta lattialämmitystä

  11/12 Jos pystyt korottamaan lattiaa muutamalla senttimetrillä, saat tilaa lattialämmitykselle. Tässä näet neljä parasta ohuenohutta lattialämmitysjärjestelmää.

 • Lattianhiojan 5 isointa virhettä

  Lattianhiojan 5 isointa virhettä

  09/12 Talo täynnä pölyä, lattia kuopilla, matti kukkarossa. Siinä tulos, jos lautalattian hionnan niksit eivät ole hallussa. Lue neuvomme, niin et tee mokia.

 • Kuinka asennan laattalattian?

  Kuinka asennan laattalattian?

  28/10 Aion laatoittaa yhden kellarihuoneen lattian. Mistä työ kannattaisi aloittaa ja miten se pitäisi tehdä, jotta teen kaiken oikein?

 • Voiko laatat asentaa vanhojen päälle?

  Voiko laatat asentaa vanhojen päälle?

  19/10 Kodinhoitohuoneemme lattiassa on ikävänväriset laatat, jotka haluamme vaihtaa. Onko vanhat laatat pakko poistaa ensin vai voiko niiden päälle asentaa uudet?

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Lattialämmitys edullisesti materiaalia kierrättäen
 • Lattialämmitys edullisesti materiaalia kierrättäen
 • Lattialämmitys edullisesti materiaalia kierrättäen

Vaikeusaste

Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot