Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valitse oikeanlainen eriste

Tältäkö ullakkosi näyttää? Täynnä roinaa ja vanhaa, vaurioitunutta eristettä? Eristyksen teho on lähes nollassa ja tilanteelle täytyy tehdä jotain. Kerromme, mitä asialle voi tehdä.

Uutena talonomistajana saatat herätä painajaiseen, kun saat ensimmäisen lämmityslaskun. Päätät varmasti ensimmäiseksi kiivetä ullakolle tarkistaaksesi ullakkosi tilanteen. Jos kohtaat saman näyn kuin minä, kun löysin ullakoltani yhteen litistynyttä ja ympäriinsä levinnyttä vanhaa mineraalivillaa 100 mm:n kerroksena kattotuolien välissä ja rikkoutuneita palkkeja ja vanhaa roinaa, et voi kuin huokaista syvään ja painella maksamaan vuotuisen lämpölaskusi. Ei ole epäilystäkään siitä, minne lämmitykseen tarkoitetut eurot katoavat, mutta pelkkä ajatus tilanteen korjaamisesta saattaa pelottaa. Pelkkä ullakon siivokin on jo aivan järjetön. Ensin ullakko täytyy raivata tyhjäksi avaruusasuun muistuttavaan suojapukuun pukeutuneena. Sen jälkeen on ostettava valtava määrä eristettä, käytettävä paljon aikaa asennusohjeiden lukemiseen ja tuhlattava vielä monta viikonloppua varsinaiseen fyysiseen työhön.

Usein tilanne tuntuu niin ylitsepääsemättömältä, että sille ei lopulta tehdä mitään. Siinä tapauksessa, että asialle tehdään jotain, työ tehdään usein niin rimaa hipoen ja epäjohdonmukaisesti, että lopputulos ei millään tavalla vastaa siihen uhrattua työpanosta.

Tarkastelemme lähemmin sekä tunnettuja että vähemmän tunnettujakin eristemateriaaleja, jotta saat käsityksen siitä, mitä eri eristemateriaalit pystyvät tarjoamaan sinulle.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lisäeristykseen: Selluvilla – varma valinta

  Lisäeristykseen: Selluvilla – varma valinta

  05/11 Lisäeristämällä voi säästää todella paljon rahaa. Kaikista eristystöistä ei kuitenkaan selviä yhtä helpolla ja nopeasti kuin selluvillan asentamisesta. Lue, miten voit lisäeristää koko yläpohjan kahdessa päivässä vuokraamatta ...

  Vaikeus 1/4
 • Kuinka pidän eristeen paikoillaan?

  Kuinka pidän eristeen paikoillaan?

  13/01 Jälkieristän ullakkoa. Kuinka saan mineraalivillan pysymään paikoillaan palkkien välissä ennen höyrysulun ja koolauksen asentamista?

 • Ullakon eristäminen

  12/07 VIDEO: Jos haluat säilyttää tavaroita ullakolla, sen voi eristää toisellakin tavalla käyttämällä minerallivillalevyjä.

 • Ulkoseinän eristäminen

  12/07 VIDEO: Rakentajakoulun tässä osassa tehdään lisäeristys vanhaan puutaloon. Ammattilainen poistaa vanhan ulkoverhouksen ja eristeet ja tekee tilaa lisäeristeille. Samalla taloon tehdään uusi ulkoverhous.

 • VISA: Testaa tietosi eristämisestä

  VISA: Testaa tietosi eristämisestä

  06/01 Onko lumikattoinen talo hyvin eristetty? Aiheuttaako liian hyvä eristys allergiaa? Tarkistimme 11 väittämää - testaa OMAT tietosi!

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Valitse oikeanlainen eriste
 • Valitse oikeanlainen eriste
 • Valitse oikeanlainen eriste

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot