Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Välipohjan eristäminen

Voit pienentää lämmönhukkaa eristämällä kylmän ullakon alla olevan välipohjan. Vanhoissa taloissa, kuten tässä, ullakolla on usein lautalattia. Niiden alla välipohjan yläpuolella on usein tyhjää tilaa.


Tässä on vajaat 20 cm tyhjää tilaa, joka täytetään eristeellä. Kaikki lattiapalkkien väliset tilat pitää täyttää. Palkit löytyvät koputtamalla lattiaa vasaralla. Kun ääni on terävä ja lyhyt, ollaan lattiapalkin kohdalla.

Lattiapalkit ja kattopalkit ovat aina samalla kohtaa, joten tällä ullakolla ne löytyvät helposti. Lattiaan tehdään reikiä 70-millisellä reikäsahalla. Reikiä porataan noin puolentoista metrin välein. Näin eristettä tulee varmasti tarpeeksi tiiviisti.

Tähän kohtaan porataan kaksi reikää. Reikä porataan mahdollisimman lähelle reunaa, niin että eristettä tulee tiiviisti katonreunaan asti. Seuraavat palkit etsitään samalla tavalla, ja jälleen porataan kaksi reikää.

Tässä käytetään erityisesti välipohjan eristämiseen suunniteltua pientä ja lyhyttä suutinta. Se tulee mukana, kun vuokraat koneen. Letku tulee ikkunasta sisään, niin että äänekästä konetta ei tarvitse tuoda sisälle. Ilman ja eristeen puhallusta ohjataan ylimmästä ja alimmasta kytkimestä.

Ensimmäiseen reikään voi puhaltaa melko paljon eristettä, koska sitä menee aina seuraavaan reikään asti. Puhallettaessa on koko ajan muistettava puhaltaa tarpeeksi ilmaa ilman eristettä.

Näin eriste pakkautuu tiiviisti, jolloin se eristää parhaiten. Kun kone käy pienemmillä kierroksilla, reiässä on tarpeeksi eristettä. Nyt suutin siirretään toiseen reikään, joka täytetään kokonaan. Samalla tavoin jatketaan muissakin väleissä, kunnes välikatto on eristetty.

Reikien sulkemiseen käytetään pieniä metallilevyjä, jotka naulataan kiinni lattiaan.Tarkistusta varten irrotetaan lattialauta. Kuten näkyy, siellä on 180 millimetrin tiivis eristekerros. Tavallisen talon ullakon voi eristää yhdessä päivässä, ja lämmityskustannuksissa säästää helposti satoja euroja vuodessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lambda-arvon selvittäminen

  12/07 VIDEO: Useimpien mielestä eristämisessä on kyse siitä, että mitä paksumpi materiaali, sen paremmin se eristää.

 • Sisäpuolelta eristäminen

  12/07 VIDEO: Tämä seinä eristetään sisäpuolelta, ja tässä näytetään, miten se sujuu parhaiten.Sisätiloissa eristettäessä kannattaa käyttää suojapukua ja hengityssuojaimia sekä huolehtia tuuletuksesta.

 • Tiilirunkoseinän eristäminen

  12/07 VIDEO: Jos tiilirunkoista taloa ei ole vielä eristetty, se kannattaa eristää heti, niin energiaa säästyy huomattavasti. Se edellyttää tietenkin, että runko- ja verhoustiilten välissä on tilaa.

 • Puukuitueristeet

  12/07 VIDEO: Perinteisten mineraalivillatuotteiden sijaan eristeenä voi käyttää myös puukuitueristeitä.

 • Eristä putket ja säästä rahaa

  Eristä putket ja säästä rahaa

  12/07 VIDEO: Eristämättömät putket hukkaavat paljon lämpöä. Voit eristää putket helposti ja säästää selvää rahaa. Näytämme, miten se tehdään.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot