Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tiilirunkoseinän eristäminen

Jos tiilirunkoista taloa ei ole vielä eristetty, se kannattaa eristää heti, niin energiaa säästyy huomattavasti. Se edellyttää tietenkin, että runko- ja verhoustiilten välissä on tilaa.


Eristämistä varten on poistettava muutama tiili. Helpointa on irrottaa puskusauma meisselillä. Kun puskusauma on poistettu, tiilet voi irrottaa puukkosahalla, jossa on laastiterä. Jos puukkosahaa ei ole, tiilen voi irrottaa koko matkalta meisselillä.

Tässä esimerkissä seinä eristetään ikkunaan saakka, ja sitä varten poistetaan kaksi tiiltä alhaalta ja kaksi ylhäältä. Tällaisesta julkisivusta tiiliä on poistettava alareunasta noin metrin välein ja aina ikkunan alapuolelta.

Ylhäältä tiiliä poistetaan puolentoista metrin välein ja ikkunoiden väliltä.Tiilirunkoseinän eristämiseen käytetään puhalluskonetta. Puhalluskoneessa on iso säiliö täynnä eristettä sekä puhallin, jolla voi puhaltaa joko eristettä tai pelkkää ilmaa.

Tässä esimerkissä puhalletaan lasivillaa, mutta voit yhtä hyvin käyttää kivivillaa tai puukuitueristettä.Koneeseen on yhdistetty 20 metrin pituinen letku, ja kone toimii kauko-ohjauksella, jossa on pitkä johto.

Letkun päähän liitetään suutin, johon kiinnitettävän levyn avulla suutin tulee tiukasti kiinni seinään. Suuttimessa oleva kahva on aina eristyksen puhallussuuntaan. Näin siitä näkee aina, mihin suuntaan eristettä puhalletaan.

Kaukosäätimen ylimmästä kytkimestä käynnistetään ja pysäytetään ilman puhaltaminen, ja eristeen puhallus käynnistetään ja sammutetaan alimmasta. Koneen voi vuokrata eristeliikkeestä.

Eristäminen aloitetaan aina seinän alareunasta, alimman poistetun kiven kohdalta. Kun kone vähentää kierroksia, eristettä on puhallettu tarpeeksi. On aika siirtyä seuraavaan aukkoon.

Paras tulos saavutetaan puhaltamalla välillä pelkkää ilmaa, joka tiivistää eristettä, ja välillä ilmaa ja eristettä yhdessä. Koko seinä eristetään tällä tavoin. Kokonaisen talon eristämiseen kuluu pari päivää.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lambda-arvon selvittäminen

  12/07 VIDEO: Useimpien mielestä eristämisessä on kyse siitä, että mitä paksumpi materiaali, sen paremmin se eristää.

 • Sisäpuolelta eristäminen

  12/07 VIDEO: Tämä seinä eristetään sisäpuolelta, ja tässä näytetään, miten se sujuu parhaiten.Sisätiloissa eristettäessä kannattaa käyttää suojapukua ja hengityssuojaimia sekä huolehtia tuuletuksesta.

 • Välipohjan eristäminen

  12/07 VIDEO: Voit pienentää lämmönhukkaa eristämällä kylmän ullakon alla olevan välipohjan. Vanhoissa taloissa, kuten tässä, ullakolla on usein lautalattia. Niiden alla välipohjan yläpuolella on usein tyhjää tilaa.

 • Puukuitueristeet

  12/07 VIDEO: Perinteisten mineraalivillatuotteiden sijaan eristeenä voi käyttää myös puukuitueristeitä.

 • Eristä putket ja säästä rahaa

  Eristä putket ja säästä rahaa

  12/07 VIDEO: Eristämättömät putket hukkaavat paljon lämpöä. Voit eristää putket helposti ja säästää selvää rahaa. Näytämme, miten se tehdään.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot