Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Savuhormin eristäminen

Jos kylmän ullakon läpi kulkevaa savuhormia ei ole eristetty, siinä voi syntyä tervanokea, joka voi aiheuttaa hormipalon. Ammattilainen näyttää, miten hormi eristetään.


Tässä käytetään eristeenä 100 millimetriä paksua alumiinifoliolla päällystettyä ja rautalankaverkolla vahvistettua mineraalivillamattoa, jollaista käytetään yleensä kuumien kohteiden, kuten lämmityskattiloiden, uunien ja savuhormien eristykseen.

Matot ovat melko raskaita ja hankalia käsitellä, joten työhön tarvitaan mieluiten kaksi. Aluksi matto leikataan niin, että se sopii kaltevaan savuhormiin. Sitä varten rautalankaverkko on leikattava peltisaksilla tai leikkuupihdeillä, minkä jälkeen maton voi leikata eristeveitsellä.

Kun maton alareuna on sopivasti, se kiinnitetään kietomalla rautalanka naulan ympärille. On tärkeää, että eristematto tulee tiukasti savuhormia vasten. Nuohoojan on päästävä tyhjentämään tuhkaluukku, joten sitä varten leikataan aukko.

Kannattaa mitata ja merkitä ennalta, kuinka paljon seuraavaa rullaa pitää leikata, jotta se sopii savuhormiin, koska leikkaaminen sujuu helpoiten lattialla ennen kiinnittämistä.

Sitten lyödään pari naulaa, joihin rautalangan voi kiinnittää, ja sen jälkeen asetetaan toinen matto paikalleen. Taas on leikattava aukko tuhkaluukkua varten, joten aluksi mitataan, kuinka pitkälle luukku ulottuu ja sitten leikataan rautalankaverkkoa ja sen jälkeen mattoa.

Tuuletuskanavan takia mattoa ei voi kietoa koko savuhormin ympäri. Siksi se on eristettävä kahdelta suunnalta. Siinä on oltava huolellinen, että eristematot tulevat täysin kiinni toisiinsa.

Jos eristettä jää yli, siitä voi leikata luukkuun sopivan kappaleen, niin että sekin on eristetty ja samalla se on helppo avata. Hormin eristäminen pienentää lämmönhukkaa ja tulipalon vaaraa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lambda-arvon selvittäminen

  12/07 VIDEO: Useimpien mielestä eristämisessä on kyse siitä, että mitä paksumpi materiaali, sen paremmin se eristää.

 • Sisäpuolelta eristäminen

  12/07 VIDEO: Tämä seinä eristetään sisäpuolelta, ja tässä näytetään, miten se sujuu parhaiten.Sisätiloissa eristettäessä kannattaa käyttää suojapukua ja hengityssuojaimia sekä huolehtia tuuletuksesta.

 • Välipohjan eristäminen

  12/07 VIDEO: Voit pienentää lämmönhukkaa eristämällä kylmän ullakon alla olevan välipohjan. Vanhoissa taloissa, kuten tässä, ullakolla on usein lautalattia. Niiden alla välipohjan yläpuolella on usein tyhjää tilaa.

 • Tiilirunkoseinän eristäminen

  12/07 VIDEO: Jos tiilirunkoista taloa ei ole vielä eristetty, se kannattaa eristää heti, niin energiaa säästyy huomattavasti. Se edellyttää tietenkin, että runko- ja verhoustiilten välissä on tilaa.

 • Puukuitueristeet

  12/07 VIDEO: Perinteisten mineraalivillatuotteiden sijaan eristeenä voi käyttää myös puukuitueristeitä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot