Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lisäikkuna

Jos ikkuna ei pidä lämpöä, vaan lämmin ilma virtaa ulos, koko ikkunaa ei tarvitse vaihtaa, jos käyttää ikkunassa lisälasia, jolloin ikkuna pysyy saman näköisenä. Tässä esimerkissä on yksinkertainen ikkuna, mutta lisälasin voi lisätä kaksinkertaiseenkin ikkunaan.


Työ sujuu helpoiten, jos aluksi irrotetaan vanha ikkuna. Vanhat ikkunahaat poistetaan, niin että lisälasille jää tilaa. Siisteimmin ne saa irrotetuksi hohtimilla ja lastalla. Lasiliikkeestä on tilattu ikkunalasi, joka menee joka puolelta noin senttimetrin verran puukehyksen sisään.

Ikkunalasin ympärille kiinnitetään kuminen tiivistenauha. Jos nauha asetetaan lämpöpatterin päälle puoli tuntia aiemmin, se pehmenee ja on helpompi asettaa lasin ympärille.

Kulmaan merkitään, mistä kohtaa nauhaa pitää taivuttaa. Sen jälkeen merkin kohdalle tehdään 90 asteen leikkaus katkoteräveitsellä. Näin nauha on helppo taittaa kulman ympärille. Nauha kiinnitetään näin koko matkalta, kunnes päät liitetään yhteen.

Päät leikataan 45 asteen kulmaan, jolloin liitos on helppo tehdä. Lasi asetetaan ikkunaan, niin että se tulee keskelle. Lasi kiinnitetään pienillä muovisilla pidikkeillä, jotka ruuvataan kiinni sopivilla ruuveilla.

Pidikkeitä tulee kaksi ylös, kaksi alas ja kaksi keskelle. Kun kaikki muovipidikkeet ovat paikallaan, lisälasi pysyy tukevasti kiinni, ja ikkunan voi taas asettaa paikalleen. Seuraavaksi on kiinnitettävä uudet haat ja koukut.

Ne vievät vähemmän tilaa kuin edelliset, ja siksi koukut voi ruuvata entisiin reikiin. Toiselle puolelle tulee kaksi hakaa Yksi ylös ja toinen alas. Toiselle puolelle tulee keskelle tuulihaka. Se asennetaan samalla tavoin kuin haat.Kumpikin haka tulee kiinni koukkuun.

Entiset osat poistetaan hohtimilla ja lastalla. Sen jälkeen ikkuna suljetaan ja hakaa pidetään ikkunankarmia vasten, niin että saadaan selville, mihin uusi koukku tulee.

Karmiin porataan pienellä neljän millin poralla reikä, johon koukku koputellaan varovasti paikalleen. Tässä pitää joko käyttää kumivasaraa tai peittää tavallisen vasaran pää maalarinteipillä, ettei maali lohkeile.

Lisälasi on nyt asennettu, mutta jotta koko ikkuna kehyksineen olisi tiiviimpi, kehyksen reunoille kiinnitetään myös tiivistelistat. Listojen kiinnittäminen on helppoa.

Ne pitää vain mitata, leikata sopivan kokoisiksi ja kiinnittää muutamalla pienellä naulalla. Listoja kiinnittäessä ikkunan on oltava kiinni, jolloin listat tulevat aivan kiinni ikkunaan. Lisälasin ja tiivistyslistojen avulla lämmönhukka vähenee huomattavasti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lambda-arvon selvittäminen

  12/07 VIDEO: Useimpien mielestä eristämisessä on kyse siitä, että mitä paksumpi materiaali, sen paremmin se eristää.

 • Sisäpuolelta eristäminen

  12/07 VIDEO: Tämä seinä eristetään sisäpuolelta, ja tässä näytetään, miten se sujuu parhaiten.Sisätiloissa eristettäessä kannattaa käyttää suojapukua ja hengityssuojaimia sekä huolehtia tuuletuksesta.

 • Välipohjan eristäminen

  12/07 VIDEO: Voit pienentää lämmönhukkaa eristämällä kylmän ullakon alla olevan välipohjan. Vanhoissa taloissa, kuten tässä, ullakolla on usein lautalattia. Niiden alla välipohjan yläpuolella on usein tyhjää tilaa.

 • Tiilirunkoseinän eristäminen

  12/07 VIDEO: Jos tiilirunkoista taloa ei ole vielä eristetty, se kannattaa eristää heti, niin energiaa säästyy huomattavasti. Se edellyttää tietenkin, että runko- ja verhoustiilten välissä on tilaa.

 • Puukuitueristeet

  12/07 VIDEO: Perinteisten mineraalivillatuotteiden sijaan eristeenä voi käyttää myös puukuitueristeitä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot