Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kattolevyistä sähköä taloon

Katolle asennettavat aurinkopaneelit kasvattavat suosiotaan, ja mikäpä olisikaan kätevämpi tapa tuottaa ainakin osa talon sähköstä. Kaikki ratkaisut eivät ole järin kauniita, mutta tulevaisuuden ratkaisu yhdistää kennot ja kattolevyt yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.


Gaia Solar on kehittänyt aurinkopaneelit, jotka sopivat Stenin valmistamiin kattolevyihin. Tulos on käytännöllinen ja hyvännäköinen.

Uudisrakennusta suunniteltaessa on todennäköisesti otettava kantaa siihen, kuinka suurelle rakennuksen katon alalle tulee virtaa tuottavia aurinkokennoja. Jo nyt on olemassa räätälöityjä ratkaisuja, joita aurinkokennojen ja kattojen ja julkisivujen valmistajat ovat kehittäneet yhteistyössä.

Kattolevyihin integroidut kennot

Esimerkiksi aurinkoenergiayritys Gaia Solar ja katto- ja julkisivuvalmistaja Steni ovat esitelleet virtaa tuottavan kattoratkaisun, johon Gaia Solar on kehittänyt Stenin kattolevyjen mittaaan sopivat aurinkokennopaneelit.

Kattolevyihin integroidut aurinkokennot ovat hyvin huomaamaton ratkaisu, ja kun kennot asennetaan kattolevyjen kanssa yhtä aikaa, säästyy myös asennusaikaa sekä laitteita ja varusteita.

Perinteinen kenno on yhä kaikkein tehokkain

Integroitujen aurinkokennoratkaisujen suorituskyky on kuitenkin yhä hiukan perinteisiä katolle asennettavia järjestelmiä heikompi. Syynä on kattoon asennettujen järjestelmien vaatima ilmanvaihto ja tämän myötä myös jäähdytys. Kennot voivat menettää 5–10 % sähköntuotannostaan, sillä ne kuumenevat nopeammin, mikä heikentää tehoa.

Aurinkokennopaneelien odotettu käyttöaika on yli 40 vuotta. Tämän jälkeen paneelit eivät enää tuota sähköä samaan tapaan, mutta toimivat edelleen kattoelementteinä. Sopivissa olosuhteissa integroidut aurinkokennopaneelit voivat tuottaa sähköä 128 kWh/m2.


Aurinkokennopaneeleiden koko ja asennustapa on sama kuin kattolevyjen. Tuloksena on täysin kattoon integroitu aurinkokennojärjestelmä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Aurinkolämmittimen rakentaminen

  18/07 VIDEO: Aurinkolämmittimiä on monentyyppisiä – tässä näytetään, miten rakennetaan verraten yksinkertainen järjestelmä, jonka avulla auringon ja ilman lämpöä voi käyttää pienen talon lämmittämiseen ja ilmastointiin.

 • 13 polttopuulajia – näin ne lämmittävät

  13 polttopuulajia – näin ne lämmittävät

  18/12 Unohda sylit ja kuutiot! Kun ostat polttopuuta, ominaispaino ratkaisee. Katso 13 puutyypin lämpöarvo täältä.

 • Testaa tietosi energiatekniikasta

  Testaa tietosi energiatekniikasta

  30/04 Suomalaista maisemaa värittävät yhä useammat aurinkopaneelit ja tuulivoimalat. Uusi energiatekniikka on paitsi hyväksi ympäristölle myös edullista käyttää. Tarkista, hallitsetko energiatekniikan.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot