Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suuren puun kaato

Suuren puun kaato on vaativa tehtävä. Työ on raskasta, ja siihen tarvitaan ehdottomasti kokemusta. Mutta puun saa kyllä kaadettua.

Suuret puut ovat komeita, mutta varjostavat paljon. Ne keräävät myös vettä suurelta alalta, joten muiden kasvien kasvu puutarhassa saattaa olla haasteellista. Tästä syystä suuret puut saattavat kiristää tunnelmaa naapurustossa, etenkin tiheään rakennetussa ympäristössä. Ennen kuin ryhdyt miettimään tonnien painoisen puun kaatoa, selvitä puun pituus. Tiedon perusteella voi arvioida voiko puun kaataa kokonaisena vai pitääkö se katkaista ensin latvasta. Latvan katkaisu vaatii ammattimaisen moottorisahan käyttäjän, sillä latvan sahaaminen on todella vaarallista. Mikäli puun ympärillä on riittävästi tilaa ja puu voidaan kaataa kokonaisena, voit tehdä sen itse vain jos sinulla on riittävästi kaatokokemusta. Parempi vaihtoehto on ”myydä” puu ammatilaiselle, joka kaataa sen mielellään saadessaan itselleen korvaukseksi polttopuuta.

Kolme ratkaisevaa lovea

Kaatumissuuntaa voidaan ohjata kahdella tavalla. Puun yläosaan kiinnitetyllä –2 köydellä suuntaa voi ohjata kaadon alussa. Ratkaisevimpia ovat kuitenkin ylä-, ala- sekä kaatolovi. Kun nämä lovet sahataan oikeisiin kohtiin, puu kaatuu haluamaasi suuntaan – mikäli puu kasvaa jotakuinkin suorassa. Mikäli kasvusuunta on voimakkaasti esim. itään päin, puuta on melko mahdotonta kaataa täysin vastakkaiseen suuntaan. Tällöin puu pitää kaataa pala kerrallaan. Ja antaa tehtävä ammattilaiselle.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kaada puut turvallisesti

  Kaada puut turvallisesti

  06/05 Jos käytät metsurimme nyt esittelemää työskentelytapaa, voit kaataa vähän isommat ja hankalammatkin puut turvallisesti ja kiireettä. Tällä menetelmällä puu kaatuu vasta sitten, kun haluat sen kaatuvan.

 • Kaada puu

  Kaada puu

  09/10 Puun kaataminen ei ole vaikeaa. Jos haluat varmistaa, miten ja mihin puu kaatuu, on kaatokolo tehtävä täysin oikein. Seuraavalta sivulta löydät alan ammattilaisen ohjeet turvalliseen puunkaatoon.

 • Ison puun kaataminen

  Ison puun kaataminen

  24/05 On hienoa, kun osaa kaataa puita itse. Jos on varovainen ketjusahan kanssa ja noudattaa näillä sivuilla antamiamme ohjeita, puun kaataminen ei ole edes vaikeaa.

  Vaikeus 2/4
 • Kaatumisvaara pois laskuista

  Kaatumisvaara pois laskuista

  14/01 Suorakulmaisen kirjahyllyn voi ostaa. Samoin nelikulmaisia lokeroita ja vaikka pinota niitä päällekkäin. Tässä on paljon pidemmälle ajateltu ratkaisu. Sen voi toteuttaa oman maun ja tarpeen mukaan.

 • Köysitikkaat huimapäille

  Köysitikkaat huimapäille

  12/01 Reilun 10 euron aineista voit askarrella iltapäivän tunteina perheen pikkuväen käyttöön vahvat köysitikkaat. Tässä ohjeet niiden tekoon.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Suuren puun kaato
 • Suuren puun kaato

Vaikeusaste

Vaikeus 4/4

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Lahjaksi ammattilaistyökalu

Lahjaksi ammattilaistyökalu

Työkalut

Kun tilaat lehden, saat itsellesi kätevän monitoimi-ilmaisimen, jossa on neljä toimintoa ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot