Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suihkulähde

Suihkulähde elävöittää puutarhaa ja on melko helppo rakentaa. Puutarhuri näyttää, miten se tehdään.


Saatavana on erilaisia pakkauksia sen mukaan, miten suuren suihkulähteen haluaa tehdä. Tässä rakennetaan lähde, johon kuuluu astia, pumppu, letku ja vesitiivis alusta. Aluksi astia kaivetaan maahan, niin että se tulee maanpinnan tasolle.

Sen jälkeen mitataan korkeusero. Tässä se ei ole puolta metriä enempää, mutta pumppu selviää aina 1,3 metrin korkeuseroon asti.Sitten kootaan pumppu. Letku ja pumpun johto työnnetään astian kyljessä olevasta pienestä aukosta, ja letku kiinnitetään pumppuun.

Pumppu asetetaan nyt astian pohjalle, ja rei'itetty kansi ruuvataan kiinni.Seuraavaksi ruvetaan muotoilemaan lähteestä laskevaa puroa. Se kaivetaan pääpiirteittäin lapiolla. Jos siihen tulee muutamia tasanteita, ne tuovat rakennelmaan ilmettä verrattuna täysin suoraan laskevaan puroon.

Kun puro on suurin piirtein muotoiltu, viimeinen silaus tehdään käsin.Sitten asetetaan paikalleen vesitiivis alusta. Se ei ole kovin leveä, joten se pitää asettaa huolellisesti, niin että keskelle jää syvennys, johon vesi pääsee kulkemaan.

Alusta pysyy tässä paikallaan luonnonkivien avulla, mutta tässä voi käyttää graniittia tai muuta kiveä. Aluksi alustalle asetetaan muutama verraten iso kivi hajalleen eri puolille, jottei alusta pääse siirtymään.

Nyt letku asennetaan muoviseen, kiven näköiseen pääkappaleeseen, joka asetetaan lähteen huipulle. Sen ympärille asetellaan muita kiviä, jotka pitävät sen paikallaan ja samalla letku jää piiloon niiden taakse.Lopuksi puro rakennetaan valmiiksi.

Isot kivet tulevat alimmaksi, niin että rakennelmasta tulee eloisan näköinen. Voit itse päättää, paljonko kiviä puroon tulee. Tässä on tarkoituksena peittää sekä astia että alustan reunat kivillä. Puro on nyt valmis, ja letku kaivetaan maahan sen viereen.

Nyt se on piilossa, mutta samalla se on helppo kaivaa esiin tarvittaessa. Lopuksi kiven viereen lapioidaan soraa, niin että se pysyy tukevasti paikallaan.

Astiaan kaadetaan vettä, ja pumppu kytketään päälle. Asetelmasta tulee kauniimpi, jos siihen istutetaan vesikasveja. Ne ovat kauniin näköisiä ja vähentävät samalla levän kasvua altaassa, koska ne käyttävät veteen ajan myötä kerääntyviä ravintoaineita.

Kasvit tarvitsee vain istuttaa tiukasti kivien väliin, etteivät ne virtaa pois veden mukana. Puro on valmis, ja nyt voit nauttia veden solinasta puutarhassasi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TARKISTUSLISTA: Pane piha talvikuntoon

  TARKISTUSLISTA: Pane piha talvikuntoon

  14/10 Jos panet pihan pakettiin ennen talvea, säästyt paljolta ensi keväänä. Ruoho lähtee kasvamaan vauhdilla, eikä rikkaruohoilla ole mitään mahdollisuuksia!

 • Galleria: Jättitrampolinit nurinniskoin

  Galleria: Jättitrampolinit nurinniskoin

  03/10 Jos myrsky tarttuu jättitrampoliiniin, voi syntyä rumaa jälkeä. Jälki ei kuitenkaan näytä niin pahalta, jos kyse on muiden ihmisten trampoliineista...

 • 3 VINKKIÄ: Kierrätä puiden lehdet

  3 VINKKIÄ: Kierrätä puiden lehdet

  03/10 Syksy saa, ja puiden lehdet peittävät pihan. Älä kärrää lehtiä kaatopaikalle vaan käytä ne mieluummin johonkin hyödylliseen.

 • Poista munat NYT ja vältyt etanoilta

  Poista munat NYT ja vältyt etanoilta

  13/09 Yksi parhaista keinoista välttyä etanoilta on jäljittää ja tuhota niiden munat. Katso tästä, mistä tappajaetanan maidonvalkoiset munat löytyvät.

 • Aseta omenasi jalustalle

  Aseta omenasi jalustalle

  12/09 ... sekä kolme muuta vinkkiä omenoiden säilyttämiseen.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot