Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Penkki kahden puun väliin

Nyt rakennetaan penkki kahden kuusen väliin. Penkin korkeudeksi tulee 55 cm, ja puut ovat 160 cm:n päässä toisistaan.

Penkki tehdään kovasta jatoba- terassilaudasta. Penkkiin tarvitaan kolme lautaa, joista keskimmäinen sahataan muotoon puunrungon ympärille. Käsivaralta piirretty kaari sahataan pistosahalla alakautta.

Silloin sahasta saa paremman otteen ja piirrosviivan seuraaminen on helpompaa. Kun pituus on mitattu, lautaan piirretään puoliympyrä ja sahataan merkin mukaan pistosahalla. Pidä lauta vaaterissa ja merkitse molempiin puihin haluttu korkeus. Tälle korkeudelle kiinnitetään penkin tukipuut. Nämä tukipuut pitävät penkin ylhäällä vahingoittamatta puita.

Seuraavaksi sahataan neljä tukipuuta, kaksi per kuusi. Nekin sahataan terassilaudoista, ja aavistuksen vinoon kummastakin päästä. Sopivalle kohdalle – tässä 7 cm:n päähän sivureunasta ja 8 cm:n päähän laudan päästä merkitään porauskohtakierretangoille, jotka pitävät laudat yhdessä.

Vastaava porausmerkki tehdään toisen päähän, ja reiät porataan 8mm:n puuporalla. Tässä syntyy reiät 8 mm:n kierretangoille, joiden avulla tukilaudat kiristetään puunrungon ympärille. Pujota prikka ja mutteri toiseen päähän ja työnnä tanko tukilaudan reiän läpi. Sitten toisen laudan läpi ja jälleen prikka ja mutteri. Kiristä niin, että tukirakennelma pysyy puunrungon ympärillä.

Asenna sitten tukilaudat toisenkin puunrungon ympärille. Nosta tuki merkin kohdalle, tarkista että se on vaaterissa ja kiristä paikalleen. Aseta ensimmäinen eli keskimmäinen lauta tukien päälle ja tarkista, että penkkilauta on vaakasuorassa. Nyt näkyy myös, mille kohdalle kiinnitysruuvien reiät porataan. Seuraavaksi kiinnitetään toinen tukirakennelma.

Kun penkkilaudat ovat vaaterissa, voit kiinnittää ne tukipuihin. Ensin kiinnitetään keskimmäinen lauta. Poraa reikä 4 mm:n upotusporalla. Ruuveille on hyvä porata ensin reiät, sillä muuten lauta saattaa haljeta. Kun keskimmäinen lauta on ruuvattu kiinni, tarvitaan vielä kaksi lautaa. Penkkilautojen väliin jätetään 3,5 cm tyhjää.

Laudan reunasta on sahattava pieni kaaripala pois, jotta se asettuu kauniisti puunrungon ympärille. Se piirretään jälleen käsivaralta ja sahataan pistosahalla. Poraa jälleen reiät ennen viimeisten ruuvien kiinnittämistä. Tässä käytettiin 4,0 x 50 mm:n ruostumattomia ruuveja.

Katkaise kierretankojen päät rautasahalla.Mitoita penkkilaudat niin, että ne ulottuvat pari senttiä tukirakennelman ulkopuolelle. Piirrä mitta lautoihin ja sahaa käsi- tai pistosahalla. Lyhennä vielä loput kaksi tukitankoa.

Penkki on valmis ja pysyy napakasti puunrunkojen välissä. Kovapuun sijasta voit tietysti tehdä penkin myös kyllästetystä tai raakalaudasta. Raakalaudat on käsiteltävä huolella puunsuoja-aineella ennen penkin rakentamista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee Itse: Luksuspenkki puutarhaan

  Tee Itse: Luksuspenkki puutarhaan

  13/09 Jalopuu ja betoni yhdistyvät toisiinsa todella upeasti tässä luksuspenkissä. Penkkiä ei tarvitse huoltaa juuri lainkaan, ja se kestää melkein ikuisesti!

  Vaikeus 2/4
 • Rakenna hauska penkki

  Rakenna hauska penkki

  01/09 Jos haluat viileän varjopaikan puun alle, rakenna rungon ympärille penkki. Kuusikulmaisen penkin rakentaminen ei ole vaikeaa.

  Vaikeus 2/4
 • Puutarhapenkin kaunis kaari

  Puutarhapenkin kaunis kaari

  03/09 Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tartu pinoon terassilautoja ja tolppia. Niistä syntyy kaunis ja säänkestävä, pihapuun ympärille kiertyvä penkki.

  Vaikeus 2/4
 • Siro penkki yhdestä lankusta

  Siro penkki yhdestä lankusta

  06/05 Tämä sirorakenteinen penkki on tehty vain yhden kokoisesta puutavarasta ja koottu perinneliitoksin. Kiinnitykseen tarvitaan vain 6 ruuvia.

  Vaikeus 2/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot