Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lukijoiden parhaat ideat:
Rakenna ulkokeittiö

Kun pihalla on keittiö, ruuanlaitto sujuu ulkotiloissa ja kesästä voi nauttia joka hetki. Tee Itsen idearikkaat lukijat ovat rakentaneet mainioita ulkokeittiöitä.

Udekøkken grill af vasketøjskurve
Ulkokeittiö on tehty kahdesta pyykkikorista, joiden väliin on asennettu grilli.

1. Hauska ulkokeittiö pyykkikoreista

"Kun halusimme ostaa uudet pyykkikorit, en raatsinut heittää vanhoja pois. Olin varma, että niille löytyisi myöhemmin käyttöä. Kesän tultua päätimme hankkia ulkokeittiön, mutta valmisratkaisut maksoivat mielestämme liikaa. Keksin hyödyntää kahta pyykkikoria ulkokeittiön rakentamiseen.

IDEA: Nappaa keittiö mukaan pihalle

Tein aluksi hiukan mittauksia ja pyysin apua tutulta metallimieheltä. Sen jälkeen työstin muutamasta ruostumattomasta teräslevystä pohjan, päällyslevyn ja altaan. Vanhat korien kannet sopivat sivupöydiksi, jotka voi nostaa ylös ja taittaa alas tarpeen mukaan.

Vasemmalla puolella säilytetään kaasupulloa ja oikealla puolella on ämpäri altaasta valuvaa poistovettä varten. Vesihana oli helppo liittää vesiletkuun. Näin saimme ainutlaatuisen ulkokeittiön lähes ilmaiseksi. L.J."


2. Upea ja helposti siirreltävä ulkokeittiö

"Löysin Tee Itse -lehdestä hyvän idean: rakensin painekyllästetystä puusta ulkokeittiön. Mielestäni pöytätaso oli todella hyvännäköinen, mutta tein siihen vielä pari parannusta. Ulkokeittiön moniosainen runko on koottu rimanpätkistä.

Pieniä osia oli mielestäni aivan liikaa maalattavaksi, joten maalasin vain lyhyet rimapätkät ja kulmat mustiksi. Näin rakenteesta tuli ilmavan raidallinen ilman sen monivaiheisempaa maalausurakkaa. Asensin pöytään pyörät, jotta sitä olisi helppo siirrellä.

Pyörät voi nostaa, jotta ne eivät ota maahan silloin, kun pöydän on pysyttävä paikoillaan, ja pöytä saa mieluiten olla kiinnitettynä ruuanlaiton aikana. Pöytälevyiksi käytin mustia synteettisiä lattialautoja. Ne ovat kätevät, sillä ne kestävät säässä kuin säässä.O.J."

Mobilt udekøkken
Ulkokeittiössä on pyörät, joten sitä on helppo siirtää. Pyörät voi nostaa ylös ruuanlaiton ajaksi.

Mobilt udekøkken
Puolet sivujen rimoista on maalattu mustiksi. Ne on myös jätetty lyhyemmiksi kuin muut sivun rimat, jotta ilma pääsee kiertämään eikä rakenne jää liian umpinaiseksi.


3. Ulkokeittiö ylijäämäpuusta ja -laatoista

"Halusimme ulkokeittiön, koska grillaamme ja syömme usein ulkona. Rakensin ulkokeittiön ylijääneestä puutavarasta.

Rakensin ison pöydän, jossa on mdf-pöytälevy. Sahasin levyyn kaksi pyöreää reikää, joihin upotin kaksi pallogriliä. Pöytälevy on verhoiltu varastosta löytyneillä laatoilla.

RAKENNA ITSE: Laattapintainen pöytä ulkokeittiöön

Laattapintainen pöytä soveltuu mainiosti ruuanlaittoon. Rakensin sen alle laudoista hyllyn, joka lepää poikkirimojen päällä. Hyllyllä on tilaa esimerkiksi grillihiilille.

Kummankin grillin alle asetin pari sinkkiämpäriä, joihin tuhkat ja mahdolliset kekäleet saa siististi ja turvallisesti talteen. H.M."

Pihakeittiö laatoista ja ylijäämäpuusta
Ulkokeittiön ison pöydän runko rakennettiin ylijäämäpuusta, ja grillit upotettiin MDF-levystä tehtyyn pöytälevyyn, joka päällystettiin laatoilla.


4. Kätevä ulkokeittiö

"Halusimme pihalle keittiön, mutta kaupoista löytämämme ratkaisut olivat kalliita, joten rakensin ulkokeittiön itse. Löysin perusmallin piirustukset Tee Itse -lehdestä ja sovelsin niitä hiukan. Asensin ulkokeittiön alle pyörät, jotta sitä on helppo siirtää parhaiten sopivaan paikkaan.

KATSO MYÖS: Ruuanlaittoa taivasalla – ilman grilliä

Ulkokeittiösssä on pöytätilaa, kaasupoltin ja säilytyshyllyjä. Se on rakennettu lehtikuusesta ja koska taso on lakattu, se soveltuu hyvin pöytälevyksi. J.K."

Kätevä ulkokeittiö pyörien päällä
Pyörälllistä pöytätasoa on helppo siirtää.


5. Keittiö ylijäämämateriaaleista

"Haaveilimme ulkokeittiöstä, mutta emme halunneet käyttää hankkeeseen paljon rahaa. Varastoista löytyi onneksi ylijäämämateriaaleja, joista keittiön saattoi rakentaa.

Keittiön rimarunko vuorattiin laudoilla. Pöytälevynä on pari isoa pihalaattaa.

Lisäksi meillä oli tallella vanha allas sekä sekoitin, jonka liitimme ulkohanaan, ja näin saimme ulkokeittiöön vettä. Lisäksi asensimme ulkokeittiöön kaasupullon grilliä varten. J.K."

Ulkokeittiö ylijäämämateriaaleista
Vesihana on liitetty ulkovesihanaan puutarhaletkun avulla. Ulkokeittiön kaasugrillin kaasupullo on sijoitettu niin, että se on helppo vaihtaa tarvittaessa.

Onko sinulla hyviä ulkokeittiöideoita? Jaa ne muiden lukijoiden kanssa Keskusteluissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kokkaa ulkona

  Kokkaa ulkona

  18/05 Kun rakennat tyylikkään ulkokeittiön, ulkona kokkaamisesta tulee entistä monipuolisempaa.

  Vaikeus 3/4
 • Rakenna NEROKAS ulkokeittiö

  Rakenna NEROKAS ulkokeittiö

  12/08 Näiden ohjeiden avulla rakennat ympärivuotiseen käyttöön sopivan ulkokeittiön. Katetut sivut ja betoninen pöytälevy kestävät ulkona myös talvella.

  Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot