Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lukijoiden kauniit jätesuojat

Jäteastia ei juuri korista pihamaata. Esittelemme tässä Tee Itse -lehden lukijoiden ehdotuksia kauniiksi, käytännöllisiksi ja kekseliäiksi jätesuojiksi.

Kaikki nämä ehdotukset jäteastioiden piilottamiseksi lähetettiin Tee Itse -lehden vuonna 2015 järjestämään kilpailuun. Katso kilpailun voittajat täältä: VOITTAJAT: Kaunein jätesuoja


Lisää kauniita jätesuojia


Jätesuojamme piti sointua yhteen talon ikkunoiden mahonkikarmien kanssa. Niinpä rakensin sen lehtikuusesta, joka käsiteltiin lopuksi ruskealla pigmentillä värjätyllä pellavaöljyllä.
H. Jensen
”Paikallisessa” kierrätyspisteessämme on itse jäteastian lisäksi neljä jätesäkkiä – eli omansa pahville, paperille, lasille ja pantillisille pakkauksille.

Kannessa on alakatto, jotta sadevesi ei pääse kastelemaan säkkejä. Jäteastian kannessa on mekanismi, jonka ansiosta kansi avautuu automaattisesti, kun suojan kansi avataan.
S. SvendsenTämä jätekatos on ollut käytössä vuosia. Siinä on saman katon alla oma paikkansa joka astialle ja myös muovisäkeille, jotka vaihdetaan kerran kuukaudessa.
R. ØlstadTämä jätesuoja rakennettiin viime kesänä isäpuoleni takapihalle.
N. UschanoffJätesuojani etuseinässä on saranat, ja se pysyy paikallaan magneeteilla. Jäteastian kansi aukeaa koukun ja metalliketjun avulla samalla, kun ”seinä” avataan.
R. Rantanen50 x 50 mm:n tolpat, paneeliseinä, kattopahvi ja luudanvarresta sahatut pyörökepit – siinä tämän jätesuojan pääraaka-aineet.
T. M. Okkonen
Tämä jätesuoja rakennettiin kiinteäksi osaksi aitaa. Porttia kuitenkin kohotettiin hieman maanpinnasta, että sen voi avata myös lumen peittäessä maan.
J. RantinojaTämä jätesuoja rakennettiin pihapiirin muihin rakennuksiin sopivaksi. Suojan perusta on betonia ja seinät ponttilautaa. Katto on tehty kattopahvilla päällystetystä vanerista.
M. LehtinenTämä jätesuoja on rakennettu kokonaisuudessaan kierrätysmateriaaleista.
M. VelinJätesuojani on 1,9 metriä korkea, 75 cm leveä ja 80 cm syvä. Se on rakennettu kahden kokoisista puista (45 x 70 mm ja 48 x 48 mm). Pohja ja seinät ovat 6 mm:n vaneria, ja koko suoja on maalattu samalla värillä.
J. P. KulosaariTämä yksinkertainen jätesuoja on rakennettu muodoltaan, materiaaleiltaan ja väriltään ympäristöönsä sointuvaksi. Suojan alla oleva kiveys on punaista sementtilaattaa.
R. MykräTähän katokseen mahtuu kaksi astiaa ja irtonaiset jätteet. Seinissä ja portissa on ilmava ristikkorakenne, jotta hajut pääsevät tuulettumaan pois. Katossa on LED-lamppu, jotta jätteitä näkee viedä myös pimeässä.
J. SalonenRakensin tämän koristeellisen jätesuojan viime kesänä. Katon koristelun tein pistosahalla ja porakoneen terällä.
J. JohanssonJätesuojani kahvat on tehty löytämistäni käppyräisistä koivunoksista. Tarkoitukseni oli laittaa oveen sydän. Naapurini kuitenkin kielsi sen, koska hän pelkäsi, että ihmiset voisivat erehtyä paikasta.
S. FagerstedtJätesuojani perustuu Tee Itse -lehden rakennusohjeista saatuun inspiraatioon. Muutin kuitenkin kantta siten, ettei sitä tarvitse kannatella roskapussia jäteastiaan heittäessään. Pidikkeinä on pari listaa.
K. BernströmJätesuojassamme on ilmavat ristikkoseinät, joiden ansiosta sisälle ei muodostu pahoja hajuja. Itse koristelemamme portti on kaksiosainen, jotta jäteastioiden luo on helppo pääsy.
R. Pirttikangas

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Rakenna jäteastioille komea suoja

  Rakenna jäteastioille komea suoja

  10/05 Muovinen jäteastia ei ole varsinainen koriste. Jos haluat peittää jäteastiat, rakenna niille suojus ohjeidemme avulla.

  Vaikeus 2/4
 • VOITTAJA: Paras jätesuoja

  VOITTAJA: Paras jätesuoja

  11/03 Tuhannet KIITOKSET kaikille, jotka lähetitte vinkkejä rumien jäteastioiden piilottamiseen. Katso voittajatyö ja monet muut näppärät ehdotukset täältä!

 • Katseenkestävä jäteastia

  Katseenkestävä jäteastia

  24/03 Jäteastia on harvoin silmänilo, mutta sitä varten on helppo rakentaa yksinkertainen kotelo. Kaunis kotelointi kätkee rumankin jäteastian siististi.

  Vaikeus 2/4
 • TARKISTUSLISTA: Pane piha talvikuntoon

  TARKISTUSLISTA: Pane piha talvikuntoon

  14/10 Jos panet pihan pakettiin ennen talvea, säästyt paljolta ensi keväänä. Ruoho lähtee kasvamaan vauhdilla, eikä rikkaruohoilla ole mitään mahdollisuuksia!

 • Galleria: Jättitrampolinit nurinniskoin

  Galleria: Jättitrampolinit nurinniskoin

  03/10 Jos myrsky tarttuu jättitrampoliiniin, voi syntyä rumaa jälkeä. Jälki ei kuitenkaan näytä niin pahalta, jos kyse on muiden ihmisten trampoliineista...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot