Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


3 hyvää tapaa poistaa rikkaruohot

Rikkaruohot laattojen välissä voivat olla todella ärsyttäviä. Jos rikkaruohot poistetaan, ne kasvavat yleensä heti takaisin. Ellet sitten käytä kolmatta keinoa.


Rikkaruohoja on helppo kasvattaa, mutta vaikea poistaa. Se ei kuitenkaan ole täysin mahdotonta.

Tuntuu, että rikkaruohot tekevät sen ilkeyttään. Pienet, vihreät lehdet kurkistelevat laattojen välistä, vaikka on kulunut vasta viikko siitä, kun poltit ne viimeksi.

Rikkaruohojen poistamiseen on kolme erilaista strategiaa: Helppo, paha ja todella tehokas. Vain viimeinen keino ratkaisee ongelman kunnolla, mutta se vie todella paljon aikaa. Sen vuoksi kannattaa harkita, onko ensimmäinen tai toinen konsti sittenkin parempi sinun pihallesi, vaikka ne joutuukin tekemään monta kertaa kesän aikana.

Helppo tapa

Rikkaruohonpoltin on hyvä valinta laattojen välistä kurkistelevien rikkaruohojen hävittämiseen. Poltinta pitää kuitenkin osata käsitellä oikein, sillä rikkaruohot pitää vain liekittää, ei polttaa kokonaan pois. Jos rikkaruohot poltetaan kokonaan, ne palaavat takaisin todella nopeasti.

Liekitä rikkaruohoa 3-4 sekuntia, kunnes sen lehdet käpertyvät kasaan. Kasvi joutuu käyttämään suunnattomasti energiaa palaneiden lehtien kasteluun, ja useimmat rikkaruohot kuivattavat itsensä hengiltä.

Liekittämisen ongelma on se, että uudet rikkaruohot kukkivat pian samassa paikassa tai aivan vanhan kasvin vieressä. Ratkaisu ei siis ole kovin kestävä.

ukrudtsbrænder
Rikkaruohot voi tappaa tulella. Kasvit pitää vain liekittää, ei polttaa.

Paha keino

Toinen keino ei ole kovin suosittu, mutta se toimii: myrkky.

Jos päädyt myrkyttämiseen, käytä vain hyväksyttyjä, rikkaruohojen torjuntaan tarkoitettuja aineita. Älä tee omia sekoituksia tai käytä suolaa, etikkaa tai muitakaan aineita, joita ei ole tarkoitettu rikkaruohojen poistamiseen.

Myrkyttäminen on usein helppoa. Myrkky vain sumutetaan laattojen väliin, jolloin rikkaruohot kuolevat ja uudet kasvit pysyvät poissa jonkin aikaa.

Myrkyttämisen haittoja ovat ympäristöön leviävät kemikaalit ja se, että rikkaruohot palaavat ennemmin tai myöhemmin.

ukrudtssprøjte
Myrkky tappaa rikkaruohot, ja ne pysyvät poissa joitakin viikkoja tai kuukausia. Lue myrkytysohjeet tarkasti.

Todella tehokas keino

Rikkaruohojen poistamiseen laatoituksesta on vain yksi todella tehokas keino. Itse asiassa keino olisi pitänyt ottaa käyttöön jo silloin, kun laatat ladottiin paikoilleen. Hyvät ja tiiviit saumat pitävät rikkaruohot poissa.

Hyvä sauma tehdään asennushiekasta. Toisin kuin tavallisen rantahiekan jyvät, asennushiekan jyvät ovat kulmikkaita, joten ne pakkautuvat läpitunkemattoman tiiviiksi saumaksi.

Rikkaruohot eivät puske esiin laattojen alta, missä ei ole valoa eikä kunnollista kasvualustaa vaan niiden siemenet leviävät ilmassa ja juurtuvat laattojen väliin, elleivät saumat ole tarpeeksi tiiviit.

Poista vanha saumahiekka tai ainakin kaksi kolmasosaa sauman syvyydestä ja kaada tilalle uutta asennushiekkaa. Tiivistä hiekka saumoihin ajamalla laatoituksen yli tärylevyllä eli lätkällä, kaada saumoihin lisää hiekkaa ja lätkää laatoitus uudelleen. Nyt kaikki saumat ovat täynnä lujaa, läpitunkematonta saumahiekkaa.

Raavi rikkaruohot pois saumoista
Raaputa sekä rikkaruohot että hiekka pois saumoista (tai käytä painepesuria), täytä saumat uudella hiekalla ja tiivistä saumat tärylevyllä eli lätkällä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Eroon rikkaruohoista

    Eroon rikkaruohoista

    08/07 VIDEO: Rikkaruohot rehottavat useimmissa puutarhoissa, mutta puutarhuri neuvoo, miten ne voidaan karsia mahdollisimman vähiin.

  • Kuinka torjun terassin rikkaruohot?

    Kuinka torjun terassin rikkaruohot?

    30/07 Aion rakentaa puuterassin. Miten estän rikkaruohoja kasvamasta terassilautojen välistä myöhemmin?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot