Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Puukehikko loviliitoksilla

Tässä puuseppä näyttää, miten puukehikko syntyy muutamassa minuutissa. Kiinnitykseen voi käyttää heloja, nauloja tai ruuveja.

Tämä laatikon mitat ovat 80 x 140 cm. Laatikko tehdään kyllästetystä puusta. Tässä sahataan 8 kappaletta 80 cm:n pätkiä ja sitten 8 kappaletta 140 cm:n pätkiä. Kehikko pysyy kasassa loviliitoksilla. Ajan säästämiseksi lautoja sahataan kahdeksan kappaletta kerralla.

Aloitetaan pitkistä laudoista. Aseta laudat vierekkäin kohdakkain ja kiinnitä yhteen muutamalla puristimella. Piirrä kahteen ylimpään lautaan merkki 5 cm:n päähän päästä. Tee siitä 5,5 cm päähän toinen merkki. Tee päätyn merkki 2 cm:n kohdalle.. Säädä sahanterä 2 cm:n syvyyteen. Ja sitten sahaamaan.

Tässä käytetään pyörösahaa, jota ohjataan ohjauslevyn avulla. Tässä sahataan 2 cm syviä uria puolen sentin välein. Sitten puuaines irrotetaan taltalla niin, että sen tasainen puoli on ylöspäin. Puuaineksen voi irrottaa myös vasaralla ja vain viimeistellä taltalla. Nyt on kahdeksaan pitkään lautaan sahattu toisen puolen urat.

Ota kaksi pois ja sahaa loppuihin kuuteen urat toisellekin puolelle. Kahteen lautaan ei tehdä uria toiselle puolelle, koska ne tulevat laatikon päällimmäisiksi. Kuusi muuta sahaan samalla tavalla kuin edellä. Kun kaikki 8 pitkää lautaa on sahattu, on siis kahdessa ura vain toisella puolella ja kuudessa kummallakin puolella.

Sahaa 8 lyhyttä samalla tavalla, ja niistäkin kaksi sahataan vain toiselta puolelta. Sitten kehikko pitää vain koota ja se sujuu käden käänteessä. Tällä yksinkertaisella loviliitoksella on helppo rakentaa juuri halutun pituisia, levyisiä ja korkuisia kukkalaatikoita, hiekkalaatikoita ja avokomposteja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Rakenna kasvilava, joka torjuu etanat

  Rakenna kasvilava, joka torjuu etanat

  29/08 Tämä kasvilava ratkaisee kaikki ongelmat. Se pitää loitolla rikkaruohot, etanat ja linnut sekä pysyy kunnossa vuosikausia. Se on myös helppo rakentaa.

  Vaikeus 1/4
 • Kukkalavan rakentaminen

  Kukkalavan rakentaminen

  08/07 VIDEO: Tässä osassa puutarhuri näyttää, miten rakennetaan kukkalava, ja sen ympärille laattakäytävä. Opit mittaamaan ja merkitsemään kukkalavan paikan sekä rakentamaan kestävän perustan, jota voi periaatteessa käyttää myös ...

 • Mitä multaa istutuslaatikkoon?

  Mitä multaa istutuslaatikkoon?

  21/01 Aion rakentaa istutuslaatikon. Mitä multaa siihen kannattaisi käyttää? Koska laatikkoon ei tule pohjaa, juuret ylettävät lopulta alla olevaan maahan, eikö vain?

 • Maakasasta kukkapenkki

  Maakasasta kukkapenkki

  29/04 Iso kivi ja kasa maata muuttuivat viikonlopun aikana upeaksi kukkapenkiksi. Lue, miten helposti tämä tapahtui.

  Vaikeus 1/4
 • Helppo JA halpa kasvipenkki

  Helppo JA halpa kasvipenkki

  25/03 Kasvipenkki on näppärä ratkaisu, jos haluat yrteille ja vihanneksille varaslähdön. Maa on siinä keväällä vähän lämpimämpää, ja penkki on helppo kitkeä!

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot